VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki 6.10.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Annukka Larsen valaistussuunnittelija AMK Valon kaupunki -hanke Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet Puh
Panu Niemi Lahti Panu Niemi  TUPO:sta ei yksin ole pelastajaksi ◦ Tuonti jatkaa nousuaan ◦ Suomessa myydyistä huonekaluista noin 60% on tuontitavaraa.
Neuvoja lapsille ja vanhemmille
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Heijastuksia elämästä
© Ilkka Pekanheimo, valaistussuunnittelija, EHL / AD-Lux Oy
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Asiakkuudet luovalla alalla
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Musiikin ryhmäkoulutus
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
Saaristomeren Meripuolustusalue VLK-toiminta 2012.
Elektroskandia valaisimet – energiatehokkaat ratkaisut
(Light emitting diode)
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri VASTAUKSET AVAUKSEEN  VASTAUKSET AVAUKSEEN  AVAUS 1 YLÄVÄRIÄ: p, vähintään 5 kortin väri.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
KYLPYHUONESUUNNITTELU
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Hyvä PowerPoint-esitys
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Erilaista verkkokaupankäyntiä Markus Myllymäki, TJ markus
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
Turvavalaistusjärjestelmien kaapelointi keskusjärjestelmässä
Uudet vesistörajoitteet tulee ottaa käyttöön kasvukaudella 2015, ollut mahdollista Vesistön kuulumisen rajoitusten piiriin voi tarkistaa tilatunnuksella.
VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Visu Visuaalisuus Palvelu noudattaa THL:n graafista ilmettä. Ulkoasun tulee olla selkeä ja herättää luottamusta. Lisäksi työpajakeskusteluissa kuvailtiin.
Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Helsingin rakennuslautakunnan linjanvetoja esteettömyysasioissa
Pitkät sekunnit JH, MJ, EM & SK Lauantaiyön. Mitä tulee huomioida? Valotusaika Aukko ISO Tuki/seuranta.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
3D –animaatio ja simulaatio
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
SPACELINER L700 KÄYTTÖOHJE
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
Älyenergimittarit ja säätölaitteet Laitekokeilu Ilmastokadulla.
Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren.
 Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi.
Tietoa valaistuksesta Valaistus voi kuluttaa paljon energiaa toimistoissa ja tuotantolaitoksissa. Kokemus on osoittanut, että energiaa saadaan säästettyä.
KNX - DALI harjoitus 1 Yksittäiset ECG-ohjaukset TEHTÄVÄNANTO
Diasonic Slim T y ö h v i n o t a s A j e l
Työhyvinvointiasi ajatellen Needlite™ Needlite™ hyödyt
Heijastuslaki Tulokulma Heijastuskulma 0º 20º 45º 60º 90º
Diasonic DL91 T y ö h v i n o t a s A j e l
Iän vaikutus näkemiseen
35 % 35/100 7/20 0,35 75 % 3/4 3/6 50 % 0,80 4/5 1,5 3/2.
Niina Katainen, virtuaaliyliopistohanke
OMAKOTITALON SÄHKÖINEN VARUSTUS 2016
Kehittämistä kaipaavia kohteita kuvin esiteltynä
Energiatehokasta valaistusta taloyhtiöön
Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla
Esityksen transkriptio:

VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki 6.10.2012

Millainen on hyvä valaistus Riittävä näkemiseen Vanhenevat silmät hyötyvät päivänvalovalaistuksesta Sisustuksen värit näyttäytyvät aitoina Lampun värintoistoindeksin tulisi olla yli 95 Turvallinen lapsille Paloturvallinen Ei saa häikäistä Ei saa välkkyä Kokonaisedullinen, energiaa säästävä Esteettisesti miellyttävä Minna Lännenmäki 6.10.2012

suunnittelu Valaistuksen tehtävä luoda viihtyisyyttä Aito päivänvalo kannattaa käyttää hyväksi aina kun mahdollista Ei suoraa kirkasta valoa eikä voimakkaita heijastuksia Huomioi asiakkaiden/perheen arki Huomioi asiakkaiden tyyli Valolla voidaan muunnella tilaa, esim. jakaa tilaa Suunnittele säädettäväksi ja sopivaksi eri perheenjäsenille Minna Lännenmäki 6.10.2012

kylpyhuone Suositeltavaa asentaa peilivalon lisäksi myös yleisvalaisin Yleisvalaisinta ei ole pakko asentaa keskelle kattoa, vaan se voidaan asentaa sinne, missä valoa tarvitaan eniten, esimerkiksi kattoon peilin päälle Erillistä peilivalaisinta ei tällöin välttämättä tarvita Päivänvalon kaltainen valo paras vaihtoehto mm. meikkaamiseen, koska värit näyttäytyvät aitoina Vaihtoehtona opaalimuovinen valokatto Valopylväät vaihtoehto tummiin kylpyhuoneisiin Minna Lännenmäki 6.10.2012

wc Pienessä tilassa riittää peilivalaisin, yleisvalaisin ei ole välttämätön Varo varren päässä olevia halogeeneja ja ledejä Peilin kautta kaksinkertainen häikäisy Eivät anna tarpeeksi valoa Muuttavat värit Parempi vaihtoehto loistovalaisin peilikaapin päälle valaisemaan epäsuorasti katon kautta Epäsuoraa valaistusta tehostaa valkoinen tai vaalea katto Minna Lännenmäki 6.10.2012

suojaetäisyydet Valaisin ja peilikaapin valaisinosa ei saa sivusuunnassa ulottua 60 cm lähemmäksi suihkun suutinta eikä olla ammeen ulkoreunan sisäpuolella Pistorasioiden (myös peilikaapissa) oltava vähintään 1,2 m päässä suihkun suuttimesta tai 60 cm ammeen ulkoreunasta 1,2 m/60 cm lähempänä valaisimen kotelointiluokan on oltava roiskevedenpitävä 1,2 m ulkopuolella kotelointiluokalle ei erityisvaatimuksia Jos kylpyhuone saunan yhteydessä, kotelointiluokka vähintään tippuvedenpitävä (IP 21) Minna Lännenmäki 6.10.2012

sauna Valopisteet piilotetaan, jolloin ne eivät häikäise Epäsuora valaistus on kaunis ja tunnelmallinen Vältä kattoon asennettuja ledejä Eivät kestä saunan kuumuutta Valaistustapa saatetaan kokea rauhattomaksi, koska valopisteet liikkuvat silmissä, kun katsetta käännetään 90-lukua Hyvä valaistustapa on asentaa lauteiden alle 1-2 loistevalaisinta tai leditanko Valaisimet peitetään harvalla paneelilla niin, että lamppu ei näy saunaan tultaessa Minna Lännenmäki 6.10.2012