ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Juhlapäivät.
Advertisements

Kirkkoarkkitehtuuri: 2000 vuotta Jumalan kunniaksi 2. Varhaiskeskiaika
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Романов Romanovit.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Romantiikan aikakausi
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A.
Puhu parin kanssa. Millaiset häät ovat yleensä sinun kotimaassa
Simpukat, kotilot ja mustekalat
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Norssi ja Varis juttusilla
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2013
GENETIIKKA - PERINNÖLLISYYSTIEDE
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Suomen Juhlapäivät.
Islamilainen kalenteri ja juhlat
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2013 Riikka Väyrynen ja Raija Kuronen Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut
Venäjän Duman vaalit 2007, puolueet ja ulkopolitiikka
Lauri Viidan lapsuudenkoti
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Kristillinen kirkkovuosi ja jumalanpalvelus
1. syyskuuta Tietojen päivä ensimmäinen koulupäivä
Asenteet.
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
C Рождеством и Новым годом !
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
FV14A4200-LUA Russia Today Pekka Hartikka Самовар.
SUOMENHEVONEN Sofia Muittari 8D.
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2011
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2014
Neitsyt Maria.
SUOMEN AUTONOMIAN AIKA
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
Munkkeus Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 18. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Kuolema ortodoksisessa perinteessä
Papisto turvaa jatkuvuuden
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen SUOL syysseminaari
Ortodoksinen kirkko Pinja, Roosa ja Verneri. Tampereen ortodoksinen kirkko Tunnetaan myös nimellä Pyhän Nikolaoksen kirkko Rakennettu vuosina
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Perhekirkko Viljandissa Viljandi-nimisessä pikkukaupungissa Keski-Virossa on Jaanin eli Johanneksen kirkko, jossa pidetään kerran kuukaudessa perhekirkko.
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
Kristinusko Juutalaisuus Islam
Juutalaisuuden harjoittaminen ja elämäntavat
Juutalaisuuden harjoittaminen ja elämän tavat
Serafim Sarovilainen.
VENÄJÄ.
13: Islamilainen elämäntapa ja yhteiskunta
Luterilainen kirkkovuosi
ORTODOK-SINEN KIRKKO eli kreikkalais- katolinen kirkko.
ORTODOKSINEN KIRKKO.
Islamin harjoittaminen ja elämäntavat
Luterilainen kirkkovuosi
Kristillinen kalenteri
Venäjän uskonto.
JAPANILAISEN ELÄMÄNKAARI
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
Japanin kansallinen uskonto
3. Ortodoksinen kristillisyys
1. Kristinuskon keskeiset piirteet
Juutalaisuuden harjoittaminen ja elämän tavat
2.2 Kulttuuriperintö.
Yllä vallan maailman. Yllä kaiken voiman valtavan. Yllä tiedon ja viisaan ihmisen on valta, voima, viisaus Jeesuksen.
Esityksen transkriptio:

ПАСХА Pääsiäinen on Venäjällä ennen kaikkea kirkollinen juhla. Pääsiäistä vietetään sunnuntaina ja sitä edeltävänä yönä. ПАСХА Lähiomaisten haudoille viedään seppeleitä ja ruokaa - kananmunia ja leipää. Haudalla pidetään muistohetki ja kohotetaan maljoja vainajan muistolle.   Ortodoksiseen pääsiäiseen kuuluu myös varsinaisia juhlapäiviä edeltävä 40 päivää kestävä suuri paasto (Вели́кий пост). Kirkonmenot jatkuvat yön yli ja niihin kuuluu ristisaatto sekä kirkkoon tuodun ruoan siunaaminen.

Ortodoksinen pääsiäistervehdyksessä (христосова́ние): На пасхальном богослужении в храме Христа Спасителя в Москве, Россия, 5.5.2013. Патриарх Московский и всея Руси Кирилл. Presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Dmitrij Medvedev, hänen puolisonsa Svetlana Medvedeva and Moskovan pormestari Sergei Sobyanin. Lähde: www.kremlin.ru Ortodoksinen pääsiäistervehdyksessä (христосова́ние): suudellaan kolme kertaa ja lausutaan Христо́с воскре́се - Kristus on noussut kuolleista Vastatervehdyksenä lausutaan: Во истине воскресе! - On totisesti noussut. Tähän tervehdykseen viitataan myös koristemunissa sekä ikoneissa olevilla kirjaimilla ХВ.

Pajunkissat ja koristellut pääsiäismunat kuuluvat venäläiseen pääsiäisperinteeseen. Virpominen sen sijaan ei kuulu. Ystäville ja tuttaville on tapana lahjoittaa itsevärjättyjä kananmunia tai puusta valmistettuja koristemunia.

Flickr: Sergei Galyonkin Пасхальные яйца пасхальные открытки

Пасхальный хлеб - кулич Pääsiäisen symboleja ovat myös pasha ja kulitsa. Kulitsa - wikipedia Kirsin resepti Pravmir.ru Hennan herkut Пасхальный хлеб - кулич Творожный торт - пасха Itse leivottujen kulitsojen siunaaminen kirkon pihalla. Pasha -wikipedia Kirsin resepti Фото: Анатолий ЖДАНОВ Natalian resepti

Fabergén kulta- ja jalokivitaide Nikolai lahjoitti tämän munan vaimollensa Alexandra Feodorovnalle 1907 juhlistaakseen poikansa Aleksein syntymää kolme vuotta aiemmin. 1904 Venäjä kävi sotaa Japanin kanssa, josta johtuen munia ei valmistettu kahteen vuoteen. Tämä muna sisälsi timanttikaulakorun ja norsunluisen timanttikehyksisen pienoismuotokuvan Alekseista. Walters Art Museum Tsaari Nikolai II lahjoitti tämän Fabergé munan äidillensä pääsiäisenä 1901. Munan kansi avautuu ja sisältä paljastuu Hatsinan palatsin pienoismalli. Palatsi oli Aleksanteri III ja Maria Feodorovnan talviasunto. Fabergen pääsiäismunat http://www.tunturisusi.com/romanov/faberge.htm

Ennen pääsiäistä Venäjällä vietetään laskiaista vastaavaa масленица-juhlaa. Juhla on pakanallista alkuperää ja siihen kuuluu mm. olkinuken polttaminen ja blinien syönti. http://fi.wikipedia.org/wiki/Maslenitsa http://www.pravmir.ru/maslenica/ Эту фотографию сделал Андрей Бутко.

Russian Easter Festival Overture, op. 36 by Nikolai Rimsky-Korsakov XB – Христос Воскресе, hristos voskrese tarkoittaa suomeksi Kristus nousi kuolleista. Tämä on hyvän pääsiäisen toivotus, johon vastataan Воистину Воскресе, voistinu voskrese eli Totisesti nousi.