Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Serafim Sarovilainen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Serafim Sarovilainen."— Esityksen transkriptio:

1 Serafim Sarovilainen

2 Serafim syntyi 1759 Kurskissa, Venäjällä
  Serafim syntyi 1759 Kurskissa, Venäjällä. Hänen isänsä oli liikemies, joka omisti tiilitehtaita. Isä toimi myös kivirakennusten, kuten talojen ja kirkkojen urakoitsijana.

3 Molemmat Serafimin vanhemmista olivat tunnettuja hurskaasta elämäntavastaan ja lujasta uskostaan. He olivat ortodoksisen uskon ystäviä ja antoivat pojallensa uskonnollisen kasvatuksen. Erityisen lähellä Serafimin äidin sydäntä oli orpojen ja köyhien auttaminen.

4 Kerran, Serafimin ollessa 7-vuotias, hän pääsi äitinsä mukana tarkastamaan kirkon rakentamista.

5 Kesken kirkon tarkistuksen poika lähti omille teilleen.

6 Serafim tippui alas keskeneräisestä kellotapulista.

7 Äidin hätä muuttui nopeasti iloksi kun hän huomasi, ettei poika saanut tippumisesta minkäänlaisia ruhjeita.

8 Meni vuosia ja Serafim alkoi opetella lukemista
Meni vuosia ja Serafim alkoi opetella lukemista. Se sujui häneltä hyvin, kuten muukin oppiminen.

9 Yhtäkkiä poika kuitenkin sairastui erittäin vakavasti
Yhtäkkiä poika kuitenkin sairastui erittäin vakavasti. Sairaus oli niin vakava, ettei hänen kuviteltu selviävän siitä. Sairaana ollessaan Serafim näki unessaan Neitsyt Marian. Maria ilmoitti Serafimille, että tämä tulisi paranemaan.

10 Serafimin ollessa vielä sairasvuoteella, kylään tuli kirkollinen juhlasaatto, joka kantoi mukanaan Jumalanäidin ikonia. Alkoi sataa, jolloin ikonin kantajat päättivät oikaista juuri Serafimin perheen kodin ohi.

11 Pojan äiti kantoi pojan suutelemaan ikonia, jonka jälkeen poika alkoi parantua erittäin nopeaa vauhtia.

12 Pojan innostus opiskeluun suureni ja hän alkoi lukea paljon Raamattua ja muita pyhiä kirjoja.

13 Ollessaan 18-vuotias nuorukainen, Serafi m päätti hylätä tavallisen elämän ja ryhtyä munkiksi. Hyvästellessään äitinsä, Serafim sai tältä mukaansa pienen valetun ristin, jonka hän ripusti kaulaansa. Ristiä hän piti kaulassaan, rinnan päällä ja vaatteidensa alla koko loppu elämänsä.

14 Serafim eli munkkina Sarovin erämaan luostarissa
Serafim eli munkkina Sarovin erämaan luostarissa. Hän oli onnellinen siitä, että Jumala oli johdattanut hänet sinne. Hän rukoili hartaasti ja luki paljon hengellistä kirjallisuutta.

15 Valitettavasti Serafim sairastui jälleen vakavasti
Valitettavasti Serafim sairastui jälleen vakavasti. Hän sairastui vesitautiin, joka vaikeutti suunnattomasti elämää. Tauti oli myös kivulias. Sairastelua kesti kolme vuotta ja siitä ajasta hän makasi puolet omassa vuoteessaan. Serafim näki näyn, josta kertoi munkkiveljilleen. Unessa hänelle ilmestyi Maria yhdessä Johannes Teologin ja Pietarin kanssa. Silloin Serafim koki ihmeparantumisen

16 Taudista parantumisen jälkeen, Serafim vihittiin munkiksi ja hän lähti viettämään yksinäistä erakko elämää puiseen majaan, synkkään metsään, joka sijaitsi lähellä Sarovka-jokea.

17 Hän sai siellä keskittyä lukemiseen ja rukoukseen
Hän sai siellä keskittyä lukemiseen ja rukoukseen. Serafim söi erittäin yksinkertaista ruokaa. Ruoka oli lähinnä kasvisruokaa: keitettyä vuohenputkea ja vettä.

18 Serafim sai harvoin ihmisiä vieraakseen, mutta hänen luonaan kävi usein eläinvieras. Tuo vieras oli karhu, joka söi kesysti hänen kädestään ja joka totteli häntä.

19 Vaikka elämä metsässä oli auvoista, sai Seramin kerran vieraakseen kolme talonpoikaa, jotka koettivat ryöstää hänet. Varkaat mukiloivat Serafimin todella huonoon kuntoon

20 Varkaat häpesivät tekoaan, sillä Serafimilla ei ollut mitään mitä ryöstää. Tultuaan tajuihinsa, Serafim rukoili ensimmäisenä Jumalaa antamaan anteeksi rosvoille.

21 Tämän jälkeen hän sai raahattua itsensä luostariin, josta hän oli lähtenyt kilvoittelemaan. Kesti viisi kuukautta, ennen kuin Serafim toipui täysin. Tänä aikana Neitsyt Maria ilmestyi hänelle taas.

22 Serafimista tuli myöhemmin tuon luostarin johtaja, hieman vastoin omaa tahtoaan. Serafim olisi niin kovasti halunnut asua omassa erakkomajassaan. Aluksi Serafim ei ottanut ketään vastaan tai puhunut mitään moneen vuoteen.

23 Tämän jälkeen Neitsyt Marian innoittamana Serafim otti vieraita vastaan hänen keljaansa, josta hän ei poistunut 15 vuoteen. Hän tapasi monia tuhansia ihmisiä ja keskusteli heidän kanssaan hengellisistä asioista.

24 Oltuaan luostarin johtaja parin kymmenen vuoden ajan Serafimille rakennettiin uusi erakkomaja lähemmäksi luostaria. Tästä hän tuli erityisen onnelliseksi. Serafim työskenteli ja rukoili molemmissa paikoissa: omassa majassaan ja luostarissaan.

25 Kun Serafim tuli niin vanhaksi, että koki maallisen elämänsä tulleen päätökseen, hän pyysi luostarin johtajaa hautaamaan hänet hänen itsensä valmistamaan arkkuun.

26 Serafim tiesi tarkkaan oman viimeisen hetkensä ja viimeiseen hetkeen asti hän rukoili palavasti ja lakkaamatta. Serafim kuoli

27 Serafim tuli tunnetuksi ihmeparantumisistaan ja ne jatkuivat myös hänen kuolemansa jälkeen. Monet Serafimin haudalla käynneistä parantuivat sairauksistaan. Serafim on haudattu Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen muistoksi rakennettuun tuomiokirkkoon. Myöhemmin Serafimin haudalle rakennettiin kappeli.

28 Suomen ortodoksinen kirkko muistelee häntä pyhittäjäisänä tammikuun 2
Suomen ortodoksinen kirkko muistelee häntä pyhittäjäisänä tammikuun 2.päivänä.


Lataa ppt "Serafim Sarovilainen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google