Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Романов Romanovit.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Романов Romanovit."— Esityksen transkriptio:

1 Романов Romanovit

2 Yleistä Romanovien huone oli toinen ja viimeinen keisarillinen dynastia, joka hallitsi Venäjää vuosina Heidät syöstiin vallasta Bolsevikkien toimesta vuoden 1917 vallankumouksen aikana. Царь Николай Романов

3 Tunnettuja Romanoveja
Mihail I oli ensimmäinen hallitsija Romanov. Hallitsi vuosina Valittiin yksimielisesti tsaariksi hänen ollessaan 17-vuotias. Katariina II, Suuri oli Venäjän toinen keisarinna ja hän hallitsi vuosina Hän oli kulttuuria suosiva hallitsija. Aleksanteri I hallitsi vuosina , hän sai maineen Euroopan pelastajana syöstyään Napoleonin vallasta. Hän katosi mystisissä olosuhteissa, eikä tiedetä mitä hänelle tapahtui.

4 Vallankumous Viimeiseksi hallitsija Romanoviksi jäi Nikolai II.
Nikolai II syöstiin vallasta vuoden 1917 vallankumouksessa. Tämän jälkeen väliaikainen hallitus yritti aluksi suojella Nikolai II perhettä, mutta lokakuun vallankumouksessa Bolsevikkien ottaessa vallan perhe joutui muuttamaan monesti. Heidän viimeiseksi ”kodikseen” jäi talo Siperiassa, jossa heitä pidettiin vankeina.

5 Tsaari perhe teloitettiin kun punaiset joukot alkoivat piirittämään kylää, jossa perhettä pidettiin vankeina. Nikolai II ja hänen perheen teloitusmääräys tuli suoraan Moskovasta mutta siitä ei ole koskaan ollut täyttä varmuutta kuka teloituskäskyn oli antanut. Siitä ei ole mitään todisteita että oliko käsky tullut Vladimir Leniniltä tai keskuskomitean puheenjohtajalta Jakov Sverdlovilta.


Lataa ppt "Романов Romanovit."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google