Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto •Laajuus opintopistettä •Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat.
Advertisements

Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Atto ja avaintaidot työssä oppien? Sirkka Hulkkonen.
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
Kansainvälisyys liiketalouden koulutusohjelmissa Caset Kansainvälinen kauppa International Business and Marketing Logistics (IBML) RIBA Kimmo Kallama Koulutusjohtaja.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
Kandidaatin tutkinnon rakenne, sisältö ja tutkinnon uudistuminen
Oulun aikuislukio 2014.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Insinööri-AMK, infrarakentaminen Opintojen ja TAMK:n esittely
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Hämeen ammattikorkeakoulu AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Järjestelmäasiantuntija
Lahden ammattikorkeakoulu Tekniikan ala
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Informaatioteknologian laitoksen sivuainetarjonta | Antti Hakkala, Olli Heimo.
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
OAMK Tekniikan yksikkö Automaatiotekniikan koulutusohjelma
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
Sidosryhmäseminaari Oulun seudun ammattikorkeakoulu Hakeminen vieraskielisiin koulutusohjelmiin Marjo Pääskylä, puh.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Kajaani Vuonna 1651 perustettu Kajaani on yksi Pohjois-Suomen vanhimmista kaupungeista Asukkaita n Monipuoliset harrastusmahdollisuudet.
Kajaani Kaikki mitä tarvitset on lähellä sinua! Monipuoliset harrastusmahdollisuudet Vimpelinlaakso, Kajaanihalli, Kajaanin liikuntapuisto,
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita noin Henkilökuntaa noin 500.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOIT-tiedekunta Tietotekniikan laitos 2006 Tietotekniikan aineenopettajankoulutus tietotekniikan laitoksella Tommi Kärkkäinen professori.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Erilaisia vaihtoehtoja….
Tietotekniikkainsinööri 240 OP Suuntaavat opinnot III
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Informaatio ja kommunikaatio Tietotekniikka
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Tervetuloa uudet opiskelijamme tammikuussa 2018 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Digitalouden koulutusyksikkö Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Monimuotototeutus.
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Degree Programme in Business Information Technology Lisätietoja: OAMK:n www.sivut, opinto-opas

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelmat, otsikoista sisällöiksi 7.11.2008 /Aila Säkkinen, Ilkka Mikkonen

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelmat Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma (TIK) 3,5 vuotta, tutkintonimike: tradenomi Opetuskieli suomi, sisäänotto n. 70 opiskelijaa Ko-vastaava: Aila Säkkinen, aila.sakkinen@oamk.fi Degree Programme in Business Information Techology (BIT) 3,5 vuotta, tutkintonimike: BBA Opetuskieli englanti, sisäänotto n. 25 opiskelijaa Ko-vastaava: Ilkka Mikkonen, ilkka.mikkonen@oamk.fi

Koulutusohjelman tavoite Koulutusohjelma tarjoaa laaja-alaiset tiedot tietotekniikasta ja sen soveltamisesta ihmisten ja organisaatioiden toimintaan. Tavoitteena on kouluttaa tietojenkäsittelyn asiantuntijoita, jotka ymmärtävät tietotekniikkaa ja sen sovelluksia erityisesti käyttäjien näkökulmasta. Opinnot tähtäävät vankkaan perusammattitaitoon, jonka pohjalta alan kehityksen seuraaminen ja erikoistuminen muuttuviin ammatteihin voi tapahtua joustavasti.

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma it-alan kentässä Tietotekniikan hyödyntäminen Ihmisten ja organisaatioiden toiminnassa Ohjelmistot, tietojärjestelmät Tekniikka Ihmiset Tietotekniikka (insinööritieteet) Tietojenkäsittely- tiede (yliopisto) Tietojenkäsittely (amk) Liiketalous, organisaatiot Humanistiset ja sosiaalitieteet

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman erikoistumisalueet Tietotekniikan hyödyntäminen Ihmisten ja organisaatioiden toiminnassa Ohjelmistot, tietojärjestelmät Tekniikka Ihmiset Digitaalinen media Järjestelmätuki Ohjelmisto- tuotanto Liiketoiminta ja IT

Ammatteja Voimakkaasti kehittyvä ja kansainvälistyvä ala tarjoaa esim. seur. tehtäviä systeemisuunnittelijan, ohjelmisto- ja atk-suunnittelijan, ohjelmoijan ja käyttöliittymäsuunnittelijan tuotepäällikön it-kouluttajan Webmasterin ja web-asiantuntijan järjestelmäasiantuntijan ja it-tukihenkilön erilaisia markkinointi- ja asiakaspalvelutehtäviä lisäksi opiskelija saa valmiuksia yritystoimintaan.

Keskeiset opintokokonaisuudet tietojärjestelmien suunnittelu ja ohjelmointi web- ja mobiilisovellusten kehittäminen digitaalinen media tietokonejärjestelmät ja tietoliikenne matematiikan, tutkimustyön ja kielten opintoja. Valinnat: Painotus ohjelmistotuotantoon, järjestelmätukeen, digitaaliseen mediaan, mobiilisovelluksiin tai liiketoimintaan.

Miten opiskellaan? Opiskelu sisältää teoriaopintoja, atk-laboratoriossa tai -luokissa tehtäviä harjoituksia ja itsenäisiä harjoitustöitä, joilla on iso paino opinnoissa. Opittuja taitoja sovelletaan työelämän käytäntöön projektitöiden, työharjoittelun ja opinnäytetyön yhteydessä. Verkostoituminen edistää opiskelijan urakehitystä, ja yhteistyö työelämän kanssa parantaa opiskelijan vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Opiskelija voi kansainvälistyä suorittamalla osan opinnoistaan ulkomailla.

Miten opiskellaan? Opetukseen osallistuminen: 80%:n läsnäolo lähiopetuksessa yleissääntö, MUTTA poikkeuksia on Opettaja/opintojaksokohtaisesti: esim. opintojaksosta on olemassa niin hyvä kirjallisuus, että opintojakson voi suorittaa sen perusteella Opiskelijakohtaisesti: opiskelijalla on aikaisempien opintojen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta edellytykset suorittaa opintojakso ilman läsnäoloa. Sovittava opettajan kanssa opintojakson alussa.

Laboratoriot Järjestelmätuen laboratorio Multimedialaboratorio (Hypla) Ohjelmistotuotannon laboratorio (SBC-labra) Cisco-laboratorio

Erikoisuuksiamme Cisco-sertifikaatti MS-sertifikaatit Yrityshautomo

Yhteistyö Oulun yliopiston kanssa Mahdollisuus valita Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen opintoja toisesta opintovuodesta alkaen Valmis tradenomi voi hakea suoraan maisteriohjelmaan (kesto 2 vuotta).

Opintojen sisällöstä

Opintojen rakenne Perusopinnot 60 op = 1 . vuosi Ammattiopinnot 90 op pakolliset 66 op. vaihtoehtoiset 24 op – valitaan koulutusohjelman luettelosta Vapaasti valittavat 15 op – opintoja OAMK:n tai muiden ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen tarjonnasta. Työharjoittelu 30 op Opinnäytetyö 15 op YHTEENSÄ 210 OP

Opintojen eteneminen 4. vuosi= lukukausi vuosi 3. vuosi 2. vuosi TYÖ- HAR- JOITTELU Perusopinnot Ammattiopinnot Ammattiopinnot V a p a a s t i v a l i t t a v a t o p i n n o t Opinnäytetyö

Opinnot 1. vuonna Tietoteknisiä opintoja Tietotekniikka työvälineenä Ohjelmistokehitys: ohjelmointi ja systeemityö, tietokantasovellukset Laitteistot ja verkot Muita opintoja Kielet Matematiikka Orientointi ja tutkimustoiminta Talous ja liiketoimintaosaaminen Pakollisia 60 op, mutta henk.kohtaisesta tilanteesta riippuen jo valinnaisia opintoja mukana (kielet, valmentavat opinnot, eräät alan valinnaiset)

Ammattiopinnot Pakolliset 66 op Tiedonhallinta Web-sovellusten kehittäminen  Käyttöliittymät ja käytettävyys   Ohjelmistotekniikka Systeemityö II Systeemityö III Tietojenkäsittelyn kehittämisprojekti   Käyttöjärjestelmät   Tietokoneverkkojen perusteet   Tietoturva I   Opastus- ja neuvontataidot   Matematiikka II   Tutkimusmenetelmät   Informaatio-oikeus   English Language in Use: Professional Communication   Tutkielmaseminaari

Vaihtoehtoiset ammattiopinnot 24 op Seuraavista jokin (4 op): Taloushallinto ja sen tietojärjestelmät  Business to business -markkinointi   Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen Loput 20 op valitaan ryhmistä: Ohjelmistotuotanto ja tietojärjestelmät Digitaalinen media Järjestelmä-asiantuntemus ICT-ala Liiketoiminta Muut aihepiirit

Vapaasti valittavat opinnot 15 op. Mitä hyvänsä amk- tai yliopistotasoisia opintoja, jotka sopivat tutkinnon tavoitteisiin. Esim: enemmän oman koulutusohjelman vaihtoehtoisia opintoja tai Business Information technology –koulutusohjelman opintoja, vieraita kieliä, valmentavia opintoja jne…

Työharjoittelu Yleisharjoittelu 9 op (6 viikkoa) Voi myös hyväksilukea aikaisempaa tietojenkäsittelyalan työkokemusta, jolloin oltava 9 viikkoa, opo hoitaa Ammattiharjoittelu 21 op (14 viikkoa) Kahden vuoden opintojen jälkeen

Opintopolut Ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmointi Tietokantasovelluksien kehittäminen Mobiilisovellukset Digitaalinen media Järjestelmätuki opintopolku Tietoliikenne Taloushallinnon tietojärjestelmät IT-liiketoiminta Yrittäjyys

Kv-vaihto

Kansainvälinen vaihto > 20 partneria Muutama esimerkki: Coventry University, Englanti: kaksoistutkinnon mahdollisuus Northwestern Polytechnic University, Kalifornia Bratislava City University, Slovakia Työharjoittelu ulkomailla, tukea saatavilla HUOM! Kaikki muutkin partnerit käytettävissä