{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Jatkokurssi III 1. Ke Ke Ke 4.4 (Ma 9.4 EI) 4. Ke 11.4
JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Viikko 15 (9. – ) Maanantai: (9.4.) -2. PÄÄSIÄISPÄIVÄ; ei koulua Tiistai: (10.4.) LK: Valinnaisaine-INFO auditoriossa klo Keskiviikko:
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Pelaajakysely Tampereen piirin pelaajille 2013 TKT.
3.45 3.40.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Soveltavan mikrobiologian erikoistyö KE (5op) Soveltavan mikrobiologian jatko- ja täydennyskoulutuskurssi KE (3 op) Kevät 2010 (periodi.
7.-luokan historia kunnialla läpi!
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Viikko 16 (16. – ) 8.LK TET-viikko Maanantai: (16.4.) -9B: Vierailu Olkkarissa ja Työ- ja elinkeinotoimistossa klo Tiistai: (17.4.) -Eskarit:
Viikko 3 (16. – ) 3. JAKSO ALKAA Maanantai: (16.1.) - Tiistai: (17.1.) -9.LK: Tutustuminen II-asteen oppilaitoksissa Keskiviikko: (18.1.) -Rästikoe.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Kuvien lähde:. Kuinka pitkä on pitkä? Subprime kriisi alkoi Yhdysvalloista elokuussa Se muuttui finanssikriisiksi lokakuussa Kreikkakriisi.
Viikko 41 ( – ) Maanantai: (11.10.) -Kulttuuripolku: Elokuvan salat 6B klo , 6C ja 6A lk: Gideon –vierailu auditoriossa.
1 ©TNS 2012 NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS Neuvolat - suurten kaupunkien vertailu 2012 Kaupunkikohtainen vertailu.
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Alustavia tuloksia.
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
A-englanti Oppilaat: -Yhteensä ( ), noin 6 % ikäluokasta poikaa, tyttöä -Kolme neljästä teki läksyjä alle puoli tuntia -Kouluarvosanojen.
Viikko 17 (22. – 26.4.) Maanantai: (22.4.) - Tiistai: (23.4.) - Keskiviikko: (24.4.) LK: Tapporumpu-esitys salissa klo Torstai: (25.4.)
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Väestö Vantaan osa-alueilla
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Japanin alkeiskurssin kevätlukukausi 2014 AIKATAULU (ma – ke 9.4): ma klo – ke klo – Portti Japaniin –luentosarjan takia.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Jakaumista. Frekvenssijakauma Mainostaja kysyy 200 asiakkaalta, kuinka monta kertaa viikossa he lukevat sanomalehteä. Päivät, jolloin luet lehden Frekvenssi.
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Suuntaamattoman graafin syvyyshaku
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
HOLLOLAN URHEILIJAT-46 AMPUMAHIIHTO SUUNNITELMA SYYSKUU - JOULUKUU 2014.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
Työpaikat toimialoittain Lähde: Tilastokeskus
Kemi ALO-luokka 14 kyl, 3 pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl: 31, 26, 9, 3, 18, 20, 5, 13, 14, 4, 12, 14, 7,
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Viikko 12 (19. – ) 7.LK TET-VIIKKO Maanantai: (19.3.) -9.LK tukarit: Suunnittelupalaveri klo Tiistai: (20.3.) -6A ja 9D: Ympäristömessut.
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta KuVa-valiokunnan kokous klo 16 - Akvaario Skål!
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Tiivistelmä tuloksista.
SATTUMAN ONGELMA TUTKIMUKSESSA 1 x: tenttiin valmistautumiseen käytetty aika (tunteja) Perusjoukko μ = 39,87.
Kuntien kulttuuritoiminnan kustannukset vuonna 2013 Suomen Kuntaliitto, 24 kaupunkia ja Cupore
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Lukutikku ja rihvelitaulu aihevinkkausta senioreille
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Karhulan uimahalli Aukioloajat
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Verkkotoimituskuntien yhteinen kokous Kehittämiskohteita Opetustoimen viestintä Yhteistyön kehittäminen Tiedotuskanavien valinnat Tiedotuskäytännöt.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Tavoitteet ja arviointi
Esityksen transkriptio:

{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti

Opinnäytetyömme tutkimuskohteena on taiteentekijän ja kokijan (vastaanottajan) kokemusten suhde toisiinsa ja teokseen itseensä. Kiinnostuksen kohteena mm. ajatus siitä, että vastaanottajan kokemus ei ole tekijän määriteltävissä tai hallittavissa – ainakaan täysin.

Tutkitaan mm.  organisoimalla  valmistamalla ja luomalla esityksiä, joissa on erilaiset valmistuslähtökohdat  dokumentoimalla esiintyjä- ja katsojakokemuksia

Aiomme haastatella teatterin harrastajia, ammattilaisia ja kuluttajia taiteentekijän ja vastaanottajan kokemusten suhteesta demojen ja kokeilevien esitysten yhteydessä sekä erillisissä haastattelutilanteissa. Olemme kiinnostuneita kokeilemaan erilaisia haastattelumenetelmiä – esim. keskustelu/dialogi tai valmis kysymyssarja. Pyrimme myös hyödyntämään haastatteluaineistoa mahdollisimman monipuolisesti. Haastattelutilanteissa voisimme keskustella/kysyä kokemuksista taiteentekijänä ja vastaanottajana. Taiteentekijältä voimme kysyä esim. Onko katsojapalaute vastannut alkuperäistä pyrkimystäsi ja onko sillä väliä? kun taas vastaanottajalta voimme kysyä Mikä tekee toiminnasta esityksen – Onko sellaista toimintaa, mikä ei ole esitys? Aiomme sekä teettää että itse suorittaa tehtävänantoja, kuten tajunnanvirtakirjoitusta lähtölauseesta, esim. ”Tekijän intentiolla ei ole väliä”.

Dokumentointivälineinä  teksti  äänitteet  kuvat ja videot Aiomme dokumentoida niin paljon kaikkea kuin mahdollista. Aiomme esim. ottaa joka tapaamiskerrasta valokuvan. Työpajoja, demoja ja kokeilevia esityksiä tullaan valo- sekä videokuvaamaan.

Inspiroivasta lähdemateriaalista mainittakoon jo nyt mm.  Esitys-lehti  Kirsi Monnin väitöskirja Olemisen poeettinen liike  Minea Koskisen nettiartikkeli Enks mä ymmärrä taidetta?  apofenia-käsite  Rakasta mua -esitys (ohj. M. Lund, 2013)  Koskemattomat-elokuva (ohj. O. Nakache & É. Toledano, 2011)

Työnjakoa:  Kalle ottaa valokuvia tapaamiskerroistamme.  Molemmat haalivat sekä itsenäisesti että yhdessä lähdekirjallisuutta, -elokuvia, -näytelmiä yms.  Molemmat myös keräävät haastateltavia sekä haastattelevat.  Demot suunnittelemme yhdessä.  Kokeilevat esitykset ovat henkilökohtaisempia ja itsenäisempiä projekteja, mutta niiden pohjalta kerätty esiintyjä- ja katsojakokemusaineisto ovat yhteistä materiaalia.  Kirjoitamme pohdintoja prosessistamme blogiin sekä itsenäisesti että yhdessä. blogiin blogiin  Nettisivua päivitetään ja blogia kirjoitetaan viikoittain. Nettisivua Nettisivua

Olemme tavanneet opinnäytetyömme suunnittelun merkeissä seuraavina päivinä: 9.9., 16.9., 27.9., 29.9., 4.10., 7.10., , , , ja Aikaa käytetty noin 18 tuntia. Olemme suunnitelleet, että tapaamme 1–3 kertaa viikossa ja että tapaamispaikat vaihtelevat. Demoissa (lokakuun ja marraskuun 2013 aikana) on esiintyjiä ja katsojia. Emme esiinny itse. Käymme purkukeskustelut sekä esiintyjien että katsojien kanssa. Demot ovat kestoltaan 5–15 minuuttisia ja tapahtuvat Järvenpään kävelykadulla. Kokeilevat esitykset (viikoilla 5–7, 2014) ovat todennäköisesti pidemikestoisia kuin demot ja pidemmälle suunniteltuja.

vko demo, la demo, la Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko 44 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko demo, la demo, la Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko demo, la demo, la Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 47 Demo? Demo? Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko demo?? 4. demo?? Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 49 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 50 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 51 Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 52 Lomaa? Lomaa?

vko 1 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 2 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 3 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 4 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja Villen (psykofyysinen kirjoitus-) työpaja Villen (psykofyysinen kirjoitus-) työpaja vko 5 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Villen kokeileva esitys Villen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 6 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Kallen kokeileva esitys Kallen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 7 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Yhteinen kokeileva esitys Yhteinen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 8 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 9 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 10 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 11 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko 12 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä

vko 13 Oppari palautetaan → arvosana 5 Oppari palautetaan → arvosana 5 MAALI! MAALI!P.S. Viikolla 18, 19 tai 25 on bileet!