F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä koskevan verkkokyselyn.
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Rakenteellisen kehittämisen vaikutus lisenssipolitiikkaan Ari Alkio Ajankohtaista kirjastojuridiikasta, STKS,
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Maksulliset ja avoimet aineistot: tieteellisten julkaisujen jakelu muutoksessa Tiedekustantaminen murroksessa, Jyrki Ilva
KIRJASTO EH 03/2004 Maakuntakirjastojen PallasPro-suunnitteluseminaari Työryhmä: Selvitys elektronisten aineistojen yhteiskäytön pelisäännöiksi.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
Viikon 40 eurotehtävät •Tehtäväruudussa oli 7 € •Vastauksia jätettiin yhteensä 26. •Oikeita vastuksia oli yhteensä 13.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Tutkimuksen tulosalue Olli Poropudas / /1.1. Valtakunnallisen julkaisurekisterin perustamisen.
AineistotilanneVarastokirjastossa Toiminta-ajatus Vähentää kirjastojen tilantarvetta ottamalla vastaan aineistoa tieteellisistä ja yleisistä.
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortiokokous
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortioryhmän kokous
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Epämuodostumat 1993–2011 Tilastoraportti 6/2014 kuvina Annukka Ritvanen Seija Sirkiä Tilastoraportti 6/2014 / Annukka Ritvanen ja Seija Siirkiä / Epämuodostumarekisteri,THL.
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
FinElib Kansallinen elektroninen kirjasto (Kansalliskirjaston yksikkö)
Perusopetuksen ryhmäkoko
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
KOTITALO-LEHDEN LUKIJATUTKIMUS 2014 N971. Lehteä luetaan useampana päivänä Keskimäärin lehteä luetaan 2,2 päivänä.
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
1 Viesti perille Selko-opas kunnille Toimittanut Ari Sainio KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiö 2013.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Kansalliskirjaston käyttäjäkysely 2008 Opetusministeriön kirjastopäivät Aki Kangas.
Kirjasto ja tiedonhankinta
Epämuodostumat 1993–2010 Tilastoraportti 1/2013 kuvina Annukka Ritvanen Seija Sirkiä Tilastoraportti 1/2013 / Annukka Ritvanen ja Seija Siirkiä / Epämuodostumarekisteri,THL.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Elektronisten aineistojen käyttöoikeudet - FinELib lisenssisopimukset.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Kirjastot.fi – yhteisöllistä yhteistyötä kansallisella tasolla Nina Granlund Kirjastot.fi.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Kooste Finna-organisaatioiden palautekyselystä Finna-konsortiokokous
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
FinELib-aineistohankinta Asiantuntijaseminaari Paula Mikkonen Suunnittelija, FinELib.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Yleistä tutkimuksesta
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
Kirjastot ja Google Ari Muhonen ylikirjastonhoitaja Teknillisen korkeakoulun kirjasto
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Ajankohtaista FinELib-konsortiossa, kevät 2007 Yleisten kirjastojen neuvosto Arja Tuuliniemi
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finnan käyttäjäkysely 2014 Katsaus tuloksiin Käytettävyystyöryhmä
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finnan käyttäjäkysely 2014 Eri aineistojen kiinnostavuus aineistotyypeittäin ja sektoreittain.
Tieto tutkijan työpöydälle! Alustavat tulokset Maija Merimaa Käyttäjäkysely ja glögi -tilaisuus.
Miten FinELib-neuvottelut edistävät avointa julkaisemista?
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Finnan käyttäjäkysely 2014 Katsaus tuloksiin
LUMI-hakupalvelu kokoaa ulkomaisia verkkojulkaisuja
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Finnan käyttäjäkysely 2016
Finnan käyttäjäkysely 2014 Katsaus tuloksiin
Yleisten kirjastojen tulokset
Finnan käyttäjäkysely 2016
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
FinELibin Tieto tutkijan työpöydälle –kyselyn tiedotus ja tulokset Oulun yliopiston kirjastossa Oulun yliopiston kirjasto, Anna-Kaarina Linna ja Tiina.
Käyttäjäkysely ja glögi -iltapäivä
Tieto tutkijan työpöydälle
Esityksen transkriptio:

F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä koskevan verkkokyselyn otsikolla ”Tieto tutkijan työpöydälle!”. Kysely suunnattiin yliopistojen, yliopistollisten sairaaloiden ja konsortioon kuuluvien tutkimuslaitosten tutkijoille. Tässä esityksessä kuvaillaan yliopistojen vastausjakaumia kyselyn eri osa-alueista. Kansalliskirjasto - FinELib

YLIOPISTOT Yliopistoissa työskenteleviä vastaajia oli Heistä neljä prosenttia työskenteli samanaikaisesti myös tutkimuslaitoksessa ja vajaa kolme prosenttia yliopistollisessa sairaalassa. Selkeästi eniten tuli vastauksia Helsingin yliopistosta. Yli kahden sadan vastauksen ylsivät myös Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto ja Tampereen yliopisto. Yliopistotutkijoista 47 prosentilla oli tohtorintutkinto tai vastaava tutkinto. Yli vuoden verran koulutusta vastaavaa Suomessa hankittua työkokemusta oli 89 prosentilla ja ulkomailla hankittua 26 prosentilla yliopistotutkijoista. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : A MMATTIASEMA Noin kolmanneksen vastaajista muodostivat tohtori- koulutettavat ja toisen kolmanneksen tutkijat / erikoistutkijat. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOJEN VASTAAJAMÄÄRÄT TIETEENALOITTAIN Tieteenaloista parhaiten olivat edustettuina yhteiskunta- ja käyttäytymis- tieteilijät (18 %), biotieteiden ja maataloustieteen edustajat (15 %) sekä lääke- ja terveystieteiden edustajat (14 %). Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : Y HTEISTYÖ MUIDEN TUTKIJOIDEN KANSSA Lähes kolme neljännestä vastaajista ilmoitti tekevänsä jatkuvasti tutkimus- ja julkaisuyhteis- työtä muiden tutkijoiden kanssa. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : TUTKIMUSYHTEISTYÖ Monitieteistä julkaisu- tai tutkimusyhteistyö tä teki jatkuvasti neljännes yliopistotutkijoista ja satunnaisesti vajaa puolet. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : K ANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ Suurin osa vastaajista koki kansainvälisen yhteistyön tärkeäksi tai melko tärkeäksi. Vain 8% vastaajista ei tee kansainvälistä yhteistyötä. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : E LEKTRONISTEN JULKAISUJEN SAATAVUUS Yliopisto- tutkijoista noin 64 prosenttia ilmoitti, että suurin osa heidän käyttämistään tieteellisistä julkaisuista on saatavilla elektronisessa muodossa. Reilun 13 prosentin mukaan kaikki on saatavilla elektronisessa muodossa. Yhteensä reilu kahdeksan prosenttia vastasi, että kaikki tai merkittävä osa heidän käyttämistään aineistoista on saatavilla vain painettuna. Kansalliskirjasto - FinELib 4.1 Kuinka suuri osa käyttämistäsi tieteellisistä julkaisuista on saatavilla elektronisessa muodossa?

Y LIOPISTOT : J ULKAISUJEN LUKUTAVAT Kyselyssä tiedusteltiin erilaisia tapoja lukea tieteellisiä julkaisuja. Vastausvaihtoja oli mahdollista valita useampi kuin yksi. Erot tieteellisten artikkeleiden ja monografioiden lukemisessa olivat varsin suuret. Artikkeleita luetaan suoraan koneelta tai tulostettuna, kirjoja sen sijaan edelleen painettuna. Mobiililaitteiden käyttö lukuvälineinä oli kaiken kaikkiaan varsin vähäistä. Kansalliskirjasto - FinELib

Y LIOPISTOT : TIEDONHAKU Kolme neljästä yliopistotutkijasta ilmoitti aloittavansa tiedonhaun käyttämällä Googlea tai muuta hakukonetta. Reilu 60 prosenttia aloitti tiedonhaun oman organisaation kirjaston kotisivulta tai tiedonhaku- portaalista. Kansalliskirjasto - FinELib 5.1 Mistä aloitat tiedonhaun? Valitse ne kolme, joita käytät eniten. (Vastaukset %na) N=3001

Y LIOPISTOT : J ULKAISUJEN HANKINTA Yliopisto- tutkijoista 92 prosenttia käytti jatkuvasti oman organisaationsa (esim. kirjaston) kautta hankittuja julkaisuja. Omilla rahoillaan julkaisuja osti jatkuvasti 11 prosenttia vastaajista. Kansalliskirjasto - FinELib 6.2 Miten käyttämiesi tieteellisten julkaisujen hankinta kustannetaan?

Y LIOPISTOT : KIRJASTOPALVELUT Yliopisto- tutkijoiden keskuudessa kolme toivotuinta palvelua olivat lisätiedot käytettävissä olevista aineistoista (51,7 %), portaalien, hakukoneiden tai tiedonhaun käyttöliittymien käyttäjäkoulutus (31,6 %) sekä tiedotus kirjaston tarjoamista palveluista (30 %). Kansalliskirjasto - FinELib 7.2 Mitä apua tai tukea toivot oman organisaatiosi kirjastolta / tietopalvelulta? Valitse kolme (vastaukset %:na) N=2420

Kansalliskirjasto - FinELib Lisätietoja: finelib (at) helsinki.fi