Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirjasto ja tiedonhankinta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirjasto ja tiedonhankinta"— Esityksen transkriptio:

1 Kirjasto ja tiedonhankinta
- Turun yliopiston kirjasto - Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto - Kirjojen ja lehtien sijainti - Kirjatiedonhaku - Lainaus - Omien asiakastietojen katselu - Lainojen uusiminen - Aihehaku - Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot - Lehtien paikantaminen

2 Turun yliopiston kirjasto
Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo :29 Kai Saarto Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos

3 Turun yliopiston kirjasto
Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo :29 Kai Saarto Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos Turun yliopiston kirjasto (TYK) on julkinen, kaikille avoin kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti opiskelua, opetusta ja tutkimusta Turun yliopistossa. TYK muodostuu pääkirjastosta, kurssikirjastosta ja tiedekuntakirjastoista.

4 Turun yliopiston kirjasto
Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo :29 Kai Saarto Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos Turun yliopiston kirjasto (TYK) on julkinen, kaikille avoin kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti opiskelua, opetusta ja tutkimusta Turun yliopistossa. TYK muodostuu pääkirjastosta, kurssikirjastosta ja tiedekuntakirjastoista. Turun yliopiston kirjastossa on noin 2 miljoonaa nidettä (noin 50 hyllykilometriä). Ostettuna painettuja aikakauslehtiä kirjastoon tulee noin 2100 ja elektronisia yli Vapaakappaleoikeuden nojalla kirjasto saa kaikki kotimaiset painotuotteet ruotsinkielisiä sanomalehtiä lukuun ottamatta.

5 Turun yliopiston kirjasto
Turun Yliopisto, Phoenix, Aurakatu, Yliopistonkatu, Taidemuseo :29 Kai Saarto Turun yliopiston kirjasto, Genius ohjaa nuoruutta, Wäinö Aaltosen veistos Turun yliopiston kirjasto (TYK) on julkinen, kaikille avoin kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti opiskelua, opetusta ja tutkimusta Turun yliopistossa. TYK muodostuu pääkirjastosta, kurssikirjastosta ja tiedekuntakirjastoista. Turun yliopiston kirjastossa on noin 2 miljoonaa nidettä (noin 50 hyllykilometriä). Ostettuna painettuja aikakauslehtiä kirjastoon tulee noin 2100 ja elektronisia yli Vapaakappaleoikeuden nojalla kirjasto saa kaikki kotimaiset painotuotteet ruotsinkielisiä sanomalehtiä lukuun ottamatta. Turun yliopiston kirjastoon ja tiedonhankintaan voi tutustua verkossa Tietoppi-opastuksen avulla:

6

7 Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto
Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä 2004.

8 Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto
Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä 2004. Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 400 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta

9 Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto
Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä 2004. Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 400 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta Kirjasto on luonteeltaan tutkimus-, opiskelu- ja käsikirjasto, josta saa myös kotilainoja. Käyttöoikeus on kaikilla. Kirjastossa on ATK-lainaus. Kirjojen laina-aika on pv, kurssikirjojen 14 pv. Lainoja voi uusia kirjaston lainauspisteestä, puhelimitse, sähköpostitse tai webin kautta. Kopiointiin on mahdollisuus kahdella itsepalvelukopiokoneella. Kopiokortteja myydään kirjastossa.

10 Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto
Kasvatustieteiden tiedekuntakirjasto ja yhteiskuntatieteellinen tiedekuntakirjasto ovat yhdistyneet kesällä Kurssikirjasto tuli tilapäisesti kirjaston yhteyteen kesällä 2004. Kirjastoon on yhdistetty kasvatustieteiden tiedekuntakirjaston ja yhteiskuntatieteellisen tiedekuntakirjaston kokoelmat: filosofia, kasvatustiede, poliittinen historia, psykologia, sosiologia/sosiaalipolitiikka, taloustiede, tilastotiede ja valtio-oppi. Kokoelmissa on yhteensä n nidettä. Jatkuvasti tulevia painettuja kausijulkaisuja on n. 400 nimekettä. Yli kymmentätuhatta elektronista lehteä pääsee lukemaan kirjaston yleisötietokoneilta Kirjasto on luonteeltaan tutkimus-, opiskelu- ja käsikirjasto, josta saa myös kotilainoja. Käyttöoikeus on kaikilla. Kirjastossa on ATK-lainaus. Kirjojen laina-aika on pv, kurssikirjojen 14 pv. Lainoja voi uusia kirjaston lainauspisteestä, puhelimitse, sähköpostitse tai webin kautta. Kopiointiin on mahdollisuus kahdella itsepalvelukopiokoneella. Kopiokortteja myydään kirjastossa. Pääosa kirjaston aineistosta on luetteloitu Turun yliopiston kirjaston VOLTER-tietokantaan. Kirjaston asiakaspäätteillä on mahdollisuus tiedonhakuun korkeakoulukirjastojen yhteisluettelosta LINDAsta, kotimaisten artikkeliviitteiden tietokannasta ARTOsta sekä yliopiston verkossa olevista tietokannoista. Kirjaston WWW-sivuilta pääsee elektronisten lehtien kokoelmaan. Artikkelien tulostus on mahdollista kirjaston kopiokoneella.

11 Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntakirjasto ja Kurssikirjasto


Lataa ppt "Kirjasto ja tiedonhankinta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google