makramee-tekniikalla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
CAN-VÄYLÄ AUTOISSA.
Advertisements

Tuohitähti.
Heijastin neulahuovutuksella.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Ketjujen kiinnitys Muotti nostetaan ja asennetaan pakettina
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
Näin pakkaat paketit lavalle
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
KANGASHELMET Karjalasta Карельские бусы из ткани
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Murtolukujen kertolasku
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Kaavan avulla huovutettu laukku
Moodlen ohje opiskelijoille
Pumpulipupupussi.
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Sydämen huovutus.
Pannunalunen pujottelemalla ja ompelemalla
Kuinka rakentaa tietokone itse
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
14 websuunnitteluvinkkiä!
Venäläinen riepunukke
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Todennäköisen käsite alakouluikäisille
ASENNUSOHJEET. ASENNUSOHJEET Jalustan asennus Kaiva maahan sopivan syvyinen kuoppa siten, että jalustan ympärille jää noin 50 cm vapaata tilaa, näin.
Pakkauksen kasaaminen
Kimble- game Intensiivikurssi.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Lompakko mehupurkista.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Harjoituksia Jäähalliin
Kestoside.
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Hedelmä- tai vihannespussi
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Mitoosi.
Kurssivalinnat ykkösille
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
MAB3 prosenttilasku.
Algoritmin esittäminen
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Palkintopokaali.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
PERISKOOPPI.
Esityksen transkriptio:

makramee-tekniikalla Kukka-amppeli makramee-tekniikalla Aino Salo

Amppelissa on käytetty makramee-tekniikan perussolmuja tasosolmua ja kaksoistasosolmua sekä munkin nyöri -solmua. Jos nämä eivät ole tuttuja, suomenkieliset solmujen teko-ohjeet löytyvät sivulta http://www.tkukoulu.fi/~ersyrja/myweb4/index.htm Tarvikkeet: * narua (käytin askartelukaupan juuttinarua, jonka halkaisija oli 2,5 mm) * puuhelmiä 16 kpl (halkaisija näissä oli 20 mm). Helmen reiän läpi tulee mahtua kaksi amppelinarua. Aloita leikkaamalla narusta kahdeksan noin 4,4 metriä pitkää pätkää. Taita narut kahtia siten, että pitempi pätkä on 2,8 metriä ja lyhyempi 1,6 metriä pitkä. Pujota taitoskohdista muodostuvan lenkin läpi naru ja sido se kiinni esim. ovenkahvaan tai muuhun tukeen.

Ota kaksi narua nipun vastakkaisilta puolilta ja tee niillä kaksoistasosolmuja 3-4 cm matkalta aloittaen noin viiden sentin päästä taitoskohdasta.

Jaa narut neljäksi nipuksi niin, että jokaiseen nippuun tulee kaksi lyhyempää ja kaksi pidempää narua. Tämän jälkeen aloita kaksoistasosolmujen tekeminen niin, että solmit pitkillä naruilla lyhyiden ympärille (ts. pidemmät narut reunoilla ja lyhyet keskellä). Aloita solmujen teko noin 7-8 cm:n päästä edellisistä, narunippua ympäröivistä solmuista. Solmi kaksoistaso-solmuja noin 15 cm matkalta. (Narujen järjestyksen muistamista helpottaa se, että kaksois-tasosolmuissa se naru, joka äsken meni tukilankojen päältä, menee nytkin päältä.)

Solmittuasi 15 cm kaksoistasosolmuja pujota helmi keskimmäisiin naruihin. Jatka solmujen tekemistä normaalisti helmen jälkeen, jolloin helmi kiinnittyy solmujen väliin.

Tee kolme tasosolmua ja kiinnitä seuraava helmi.

Kiinnitä näin yhteensä kolme helmeä Kiinnitä näin yhteensä kolme helmeä. Viimeisen jälkeen tee muutama kaksoistasosolmu ja aloita sitten kierteinen nauha tekemällä tasosolmuja aina samoin päin. Nauha kiertyy sille puolelle, jonka naru menee tukilankojen alta. Solmi kierteisiä tasosolmuja myös noin 15 cm matkalta. Kiinnitä tämän jälkeen vielä yksi helmi (ennen helmeä tee jälleen muutama kaksoistasosolmu) ja tee sen jälkeen kolme tasosolmua. Solmi samalla tavalla kaikki neljä narunippua. Käytä ensin solmimaasi nyöriä apuna ja tarkista välillä, että solmujen aloitus- ja lopetuskohdat ja helmet tulevat samalle korkeudelle.

Seuraavaksi ota kahdesta vierekkäisestä nyöristä kaksi narua kummastakin ja yhdistä ne yhdeksi nipuksi. Tee reunimmaisilla (jotka ovat siis edellisten nyörien tukilangat) viisi (kaksois)-tasosolmua keskimmäisten ympärille aloittaen noin 8-9 cm:n päästä edellisistä solmuista. Solmi kaikki nyörit tällä tavoin yhteen. Tämän jälkeen jaa jälleen vierekkäiset niput ja yhdistä ne uudestaan kaksoistasosolmuilla kuten äsken (noin 8-9-cm:n päässä edellisistä solmuista), jotta muodostuu verkko. Yhdistä niput vielä kerran, nyt noin 4 cm:n päässä edellisistä solmuista (yhteensä muodostuu siis kolme "kerrosta").

Aloita munkin nyöri: Ota viimeisten tasosolmujen jälkeen jälleen uudet naruniput (2+2 vierekkäisistä nipuista), joilla alat punoa munkin nyöriä heti tasosolmujen perään. Puno munkin nyöriä 2-3 cm.

Ota sitten yksi naruista ja kierrä se muutaman kerran koko nipun ympäri. Pujota pää lopuksi kierrosten sisään ja kiristä napakaksi.

Muuntelumahdollisuuksia on lukemattomia, ja osa niistä todella yksinkertaisia. Helmiä voi laittaa enemmän tai vähemmän ja eri paikkoihin kuin tässä. Voi myös tehdä pelkkää kierteistä tai tasaista nyöriä. Myös verkko-osan silmien kokoa voi muuttaa ruukun koon mukaan: jos yhdistää nyörit toisiinsa pidemmin välimatkoin, sisään mahtuu hyvin isompikin ruukku. Lisäksi erilaisia amppelin tekoon sopivia makramee-solmuja on monia muitakin. Jos on kysyttävää, kysy huonekasvit.net -foorumilla amppelikeskustelua käsittelevässä ketjussa tai suoraan yksityisviestillä Ainolta. Myös sähköpostiosoite ainosalo(at)hotmail.com tavoittaa. Työn iloa!