Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Persoonapronominit.
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Jumalan kanssa.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Emolan asukaskyselyn tulokset
Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
SUOMI 2:n koulumatka SUOMI 2’s transport til skole  Suomen tunnit alkavat klo  Timer i finsk begynder kl  Paljonko kello on, kun sinä.
Tikkurila 10 The City of dreams
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Kuvakäsikirjoitus.
Koirat…. vastaan ihmiset….
NALLE PUH.
Missä hän on? Missä he ovat?
Cristinan vapaa-aika Sunnuntai: Kun olin saapunut perheen luokse, me menimme Rein-joen toiselle puolelle. Siellä oli Willichin vanha kaupungin osaan. Me.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Ystävä hyvä kuulespa tätä…
Riina ja Sonja. Ruutu 1 Bellan ja Edwardin häät, yleiskuva Pappi: ”Täten julistan tiedät mieheksi ja vaimoksi.”
Norssi ja Varis juttusilla
NAISEN ITSETUNTO.
Harjoitus 4, s. 62 MALLI: Kello Tiina nukkuu ja minä nukun myös.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Lasten pitkä vihreä Älykästä täsmäohjausta
Lasten tapaturmat.
Jätteenkierrätys Jätettä syntyy joka paikassa ja se joudutaan hävittämään, paras vaihtoehto on kierrätys. **Paras jäte on kuitenkin syntymätön jäte**
Nuori tyttö, joka syö omenaa
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Video Kierrätetty lasi on yhtä hyvää kuin uusi. Kerättävä lasi lajitellaan värillisiin ja värittömiin. Kierrätetystä.
PERSOONAPRONOMINIT.
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
Ntämä - thistuo - that ->se - it/that Ptätätuotasitä Gtämäntuonsen tähäntuohonsiihen tässätuossasiinä tästätuostasiitä tälletuollesille tällätuollasillä.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
MYYNTIESITE ISONMASTONTIE 11A, HELSINKI Upea näköalatontti rantaoikeudella Vartiokylänlahteen Monien mahdollisuuksien rakennuspaikka 1.432m2 esim.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Hyvää elämää maaseudulla
Att visa vägen Tien neuvominen
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Kummina olet korvaamaton
Uusi suomalainen keksintö tulee valloittamaan maailman
My Home . By:Ines.N.
KULKUVÄLINEET.
POHJANMAA ALINA JA RIKU.
Etsi Suomen kartta.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu
Esityksen transkriptio:

Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14 Kirsti Lahtela kertoo kotikaupungistaan. Minä kerron kotikaupungistani. Asun perheeni kanssa eräässä Itä-Helsingin lähiössä. Tiina asuu perheensä kanssa ...

Kirstin Kotikaupunki Lähiö on uusi, ja siellä on paljon kerrostaloja, jotka ovat hyvin lähekkäin. Vastakkain = mod hinanden vierekkäin = ved siden af hinanden Parasta on se, että lähiössä on myös oma uimaranta.

Kirstin Kotikaupunki Rantaa kiertää kaunis kävelytie, ja sen varrella on penkkejä. VARSI, VARRE-, VARTE- Kadun varrella on isoja puita. Teiden varrella pieniä koivuja. Rantatie on melko pitkä, ja usein iltaisin lenkkeilen siellä naapurini Sallan kanssa. poikieni kanssa / hänen lapsiensa kanssa / pienten koirien / Mikko Lehtisen kanssa

Kirstin Kotikaupunki Lähiössä on päiväkoti, mutta koulua ei vielä ole. Tyttöni on päiväkodissa, ja se on vilkkaan tien toisella puolella. Korkeiden talojen / kahden joen / valtameren - toisella puolella Joki joe- = å, valtameri, -mere- = ocean

Kirstin Kotikaupunki Kaupunginosayhdistys tekee joka vuosi monta aloitetta kaupunginvaltuustolle (kunnan-) Yksi aloite on saada päiväkodin lähelle risteykseen liikennevalot. Asun päiväkodin /lähikauppojen lähellä Pysäköin auton sinisen aidan / suurien/suurten jätekonttien lähelle

Kirstin Kotikaupunki Suojatie on vaarallinen. Suojatiet ovat vaarallisia. Onneksi meidän pihalla ei ole paljon autoja. Meidän pihalla on noin kaksikymmentä autoa / paljon moottoripyöriä / paljon pyörätelineitä tai monta pyörätelinettä

Kirstin Kotikaupunki Olen työssä Helsingin kaupungin liikennelaitoksella, ja ammattini on raitiovaununkuljettaja. Chauffør = autonkuljettaja, rekkakuski Lokomotivfører = veturinkuljettaja Kuljetus = transport, kuljettaa = transportere Menen työhön metrolla ja bussilla.

Kirstin Kotikaupunki Pidän työstäni / kodistani / hänen vaatteistaan, meidän lapsistamme Saan tavata paljon ihmisiä ja katsella myös kaupunkia eri vuodenaikoina. Ratikkalinjat kulkevat keskustassa tai lähellä sitä. Bussit lähtevät Stockmannin läheltä.

Kirstin Kotikaupunki Ratikkaa ei ole vaikea ajaa, mutta muuta liikennettä on paljon. Suomessa ei ole muissa kaupungeissa ratikoita. Helsingissä on hyvä ja toimiva joukkoliikenne.

Kirstin Kotikaupunki Kaikki eivät tarvitse omaa autoa, koska metro, bussit, paikallisjunat ja ratikat kuljettavat edullisesti kaikkialle. Minusta on hyvä, että ihmiset käyttävät niin paljon joukkoliikennettä. Poliitikkojen / kunnanjohtajan / opettajien / Kirstenin mielestä …

Kirstin Kotikaupunki Se ei saastuta niin paljon kuin, jos käyttää omaa autoa. Saaste = forurening Helsinki sijaitsee meren rannalla, joten täällä on melko puhdas ilma, minun mielestäni puhdasta ilmaa ja luontoa ei ole koskaan liian paljon. Puhtaan järven / leveän joen, pienen lammen, Suomenlahden (Pohjanlahti)

Kirstin Kotikaupunki Joskus minua ärsyttää, kun ihmiset tuhlaavat ja kuluttavat niin paljon. Vi, I, de, Fam Toivonen, Tavallinen ihminenkin voi ajatella luontoa ja tehdä paljon.

Kirstin Kotikaupunki Meidän perheemme kierrättää jonkin verran, sillä käymme usein kirpputorilla. Myymme siellä joskus lastenvaatteita, jotka ovat liian pieniä Riinalle.

Kirstin Kotikaupunki Ostamme kirpputorilta erityisesti lasten urheiluvälineitä, koska ne ovat uusina melko kalliita. Kotona kierrätämme siten, että meillä on kaksi roskista: toiseen laitamme biojätteet, kuten hedelmien kuoret ja ruoanjätteet, ja toiseen muut roskat. Mihin laitat kahvinpavut? Munapaketit? Kissanhiekat? CD:t ja DVD:t? Ruukkukukat?

Kirstin Kotikaupunki Lisäksi oman talomme lähellä on sekä lasin- että metallinkeräyspiste. Sinne viemme esimerkiksi lasipurkit ja säilyketölkit. Mitä sinä viet jätteiden keräyspisteeseen?

Kirstin Kotikaupunki Tiedän myös , että myös maito- ja mehupurkeille on oma keräyspisteensä, mutta se on kaukana, emmekä aina jaksa viedä sinne purkkeja. Onko Tanskassa tällaisia keräyspisteitä? Minusta on hyvä, että ihmiset yrittävät säästää luontoa.