Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
JavaFX © Reino Aarinen, 2007.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 2 – Windows 8 -kehittäminen.
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
JavaScript oliot © Reiska, DOM Oliot  JavaScript sisältää paljon valmiita DOM olioita, on sisältänyt jo DOM level 0 (ns. Legacy DOM) alkaen  WWW-ympäristössä.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
Internetin ilmaisohjelmat
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Web 2.0 sivut Lego Hyvä esimerkki toiminnan muuttamisesta Web2.0 henkeen Tekivät runsaasti tappiota kunnes kehittivät Mindstorm ohjelman jolla.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Kurssilla käytettävät työkalut
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Web Services ©Reino Aarinen, Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon.
Internet ohjelmointiympäristönä - webtop
Erik Fallenius Kevät  Taustaa ◦ Ontologiat  Tavoitteet  Teknologiat ◦ Dojo/AJAX ◦ JSON ◦ SOAP  Projektin kulku  Lopputulos – demo.
Leena Koskimäki, Hämeen ammattikorkeakoulu Liiketunnistin Kinectin hyödyntäminen opetuksessa.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Visual Studio 2008 ja sovellusten elinkaaren hallinta Matti Antila Jukka Wallasvaara Iikka Paavolainen Microsoft Oy.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ 1 Tutkimusaineiston dokumentointi Juha Sinkkonen
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Tekoäly-sovellusten levittäminen WWW-ympäristössä
JavaScript Eeva Ojanen Eeva Ojanen2 Sisältö Historiaa ja JavaScriptiin liittyviä tekniikoita JavaScriptin toiminta Oliosuuntautuneisuus Asiakaspuolen.
The Virtual Cell Software: solun toiminnan mallintamista Liisa-Ida Sorsa S Solubiosysteemien perusteet
Ohjelmistotuotanto kevä 2010 Juho Hirvonen Mikko Nieminen Tuomas Saarela.
Ohjelmointi.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
XML -kielen perusteet SIMO Seminaari Antti Mäkinen.
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
RSS, Rich Site Summary © Reino Aarinen, RSS RSS (Rich Site Summary, joskus Really Simple Syndication) on menetelmä, joka käyttää XML merkkausta.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla on laajalti omaksuttu verkostomainen sähköinen työskentely yli organisaatiorajojen. Kuluttajille tarkoitettujen.
Missä mennään  Paikkatietoon pohjautuvan tiedonkeruu/oppimisympäristön tavoitteena on perustaa "Mobiili Herbaario", jonka kasvit ovat luonnossa.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Kaksi- ja kolmitasoiset sovellukset Two and Three Tier Systems.
Merkistöstandardeista
Macromedia Flex Mikko Honkanen. Esityksen sisältö Flex verrattuna Flash:iin Flex sovelluksista tekniikka ja vaatimukset Flex builder esimerkit.
XSL Teppo Räisänen
VliSS-virtual laboratory in survey sampling Risto Lehtonen Jyväskylän yliopisto Matematiikan ja tilastotieteen laitos TieVie-seminaari Jyväskylä.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
D OMAINHALLINTATYÖKALUN TOTEUTUS JQUERY JAVASCRIPT - KIRJASTOLLA Insinöörityö Irko Palenius 2009.
Datan tuominen rajapinnasta kartalle tai Exceliin Faris Alsuhail Helsingin kaupunki / Tietokeskus fi.linkedin.com/in/farisalsuhail/
Mukautuvat web-sivut Joni Korpi 01/20. Määritelmä Sivu, jonka asettelu – ja mahdollisesti sisältö – muuttuvat laitteen koon mukaan. 02/20.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
1Copyright © Sopima 2009 Sopima Oy Hiilikatu 3, FI-00180, Helsinki, Finland Sopimusten verkkopankki Paras tapa hallita.
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
JavaScriptin perusteet
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
Esityksen transkriptio:

Internet ohjelmointi ympäristönä- webtop -web 2.0 kulttuurin alkuaskelet tietosovelluksien siirto yksittäisistä laitteista ja käyttöjärjestelmistä> www-alustaisiksi. -> tämä mahdollisti jatkuvan ja ajantasaisen globaalin päivityksen atk sovellukselle. siitä tuli palvelu eikä pakotettu tietokoneohjelma.

SOA; Service-Oriented Architecture = IT infrastruktuuri, joka antaa mahdollisuuden eri sovelluksien välistä infon jakelua. mitä ikinä teet yhdessä sivustossa vaikutta toiseen, ja saat esim. sinulle kohdistettuja mainoksia...

IT evoluutio jatkuu Microsoft julkaisi Explorer selaimesta version 4.0, missä pystyi tilata kanavia päivittyvine sisältöineen. -> samanaikaisesti www-selaimeen tuli toimivia tekstinkäsittely ja kalenteri sovelluksia.

Ajax (Asynchronous JavaScript And XML) = hybridi ohjelmointikieli www-selaimeen -> siinä yhdistellään java scriptiä, dynaamista HTLM ja CSS:tä XML:ään. (XML ei kuitenkaan pakollinen) ->tämä on erään kuin "teknologia alustana" webissä

Ajaxin läpimurtoon 1900-luvun www:ssa vaikutti 2 asiaa: 1) siirtonopeuksien kasvu 2) palvelutarjoajien kiinnostus ratkaista asiakkaan datan tallentaminen Ajaxin pääperiaatteet: -välttää www-ikkunan lataaminen koko ajan -koko www-näkymän koko päivittäminen niin päivitetään vaan osan. =NOPEUS

Ajaxin hyvät puolet: -helppo levittää -se on alustariippumaton -koneelle ei tarvitse asentaa mitään päivitysohjelmaa -hyvännäköinen kun käytössä on kaikki www-teknologiat Ajaxin huonot puolet: -virheiden jäljittäminen(debugging) hyvin työläistä

Mashupit ja Web API- google maps - Mashupit perustuvat Web API:in eli ohjelmoitaviin www-palveluiden rajapintoihin (tarjoajia mm. Amazon,BBC,Google,Nas ja Yahoo) - Mashup mahdollistaa dynaamisten ja vuorovaikutteisten www-sovelluksien luomisen ja se sisältää monia Web 2.0 liitettyjä piirteitä. Ohjelmoijat voivat mashupin avulla luoda nopeasti uudentyyppisiä sovelluksia eri palvelun-,informaation- sekä käyttöliittymien tarjoajien välillä.

- Adrian Holovatyn ajatellaan luoneen mashup kulttuurin. Hän ohjelmoi ChicagoCrime.org - mashupin, josta näkee Google Mapsin kartan avulla nopeasti, mihin aikaan ja missä päin Chicagoa on tehty rikoksia. - Tämän uskotaan innoittaneen mm. Googlea tarjoamaan Web API-rajapintaa, jonka jälkeen mashupit ja kokonaan uudenlaiset www- sovellukset lisääntyivät räjähdysmäisesti kesällä 2005.

- Tyypillisessä mashupissa haetaan karttakäyttöliittymä internet tarjoajalta ja karttaan liitettävä dynaaminen paikkatieto toisaalta. - Lähestymistapana käytetään monesti toteuttajan ulkopuolista, maksuttomasti saatavaa dataa ja käyttöliittymiä, tai oman informaation /palveluiden päälle rakennettuna. Käyttöliittymä tarjoajat saavat mm. lisäarvoa kaupallisista sovelluksista tai datan uudentyyppisestä esittämisestä ja uusista tietotuotteista.

- Yksi suosituimmista käyttöliittymistä on Google Maps, jonka suosio perustuu helposti navigoitavana visuaalisena karttana (esim. myytävät asunnot tai vaikkapa huoneistohotellien sijainti ja web2.0 tyylinen käyttäjien mahdollisuus lisätä informaatiota tai arviointeja) - Mashup ohjelmointi perustuu JavaScript- kieleen. Data haetaan verkkopalvelimilta ja itse mashup yhdistää datavarannot ja käyttöliitymät. Kehitystyön haasteita ovat mm. tietoturvan varmistaminen,kuten dokumenttien käsittely muussa kuin html- muodossa.

- Mashup on Ajaxia kevyempi tapa hyödyntää web 2.0 konseptia sovellus-ja palvelutuotannossa. - Toimiva ja hyödyllinen mashup parantaa verkkopalvelun suosiota ja sen avulla voi saada globaalia julkisuutta näyttämällä osaamisensa. - Web 2.0 yhteisöllisyyden ja blogien myötä tieto uudesta toimivasta ideasta leviää minuuteissa kaikkialle.