Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JavaFX © Reino Aarinen, 2007.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JavaFX © Reino Aarinen, 2007."— Esityksen transkriptio:

1 JavaFX © Reino Aarinen, 2007

2 Mikä on JavaFX? JavaFX on Sunin kehittämä kilpailija Adoben Flash/Flex ja Microsoftin Silverlight RIA/Web2.0 teknologioille. Markkinajohtaja tällä hetkellä on Flash, joka perustuu ActionScript-ohjelmointiin. Flex ohjelmoidaan XML merkkauskielellä ja tuottaa Flash Playerin ymmärtämää koodia. JavaFX on deklaratiivinen, staattisesti tyypitetty skriptauskieli. Se käyttää Java2D Swing GUI komponentteja, mutta on kevyempi ja helpompi ohjelmoida kuin Java WebStart.

3 Mikä on RIA? Rich Internet Application on Web sovellus, joka käyttää myös asiakkaan laskentakapasiteettia hyväksi. RIA perustuu yleensä selaimen laajennokseen (plugin) tai JRE alustaan, jolloin Webin yli siirrettävän informaation määrä vähenee. Näkyvimmät RIA-teknologiat ovat: AJAX, Flash, Flex, OpenLazlo, Silverlight, Firefox3 ja JavaFX.

4 JavaFX JavaFX on kasvava tuoteperhe, johon kuuluu JavaFX Script ohjelmointikieli ja JavaFX Mobile. JavaFX Script on open source (GPL), Deklaratiivinen, helppo ohjelmoida Staattisesti tyypitetty, jolla vältetään ohjelmointivirheitä Skriptauskieli, joka ennen ajamista kuitenkin käännetään (nopeampi toiminta) Java2D Swing- ja Java komponettipohjainen rikasta mediaa ja interaktiivisuutta tukeva kieli JavaFX Mobile on ensimmäinen, mobiililaitteille tarkoittu teollisuusstandardi (teknologia ja API). Kilpailee myös JavaME:n ja Flashin kanssa.

5 Pöytätietokoneet Laptop, kannettavat Internet Tabletit PDAt Kommunikaattorit Multimediapuhelimet Digiboksit Blue-ray DVD

6 Write once, run everywhere
Sovellus kirjoitetaan korkean tason kielellä ja vain kerran, ”Write Once, Run Everywhere” HeiMaailma.fx-sovellus voisi olla seuraava: import javafx.ui.*; Frame { title: ”Hei maailma JavaFX” width: 200 height: 50 content: Label { text: ”Hei maailma, JavaFX tulee …” } visible: true

7 Kehitystyökalut Ensimmäiset kehitystyökalut ovat:
Netbeans 5.5.x tai 6.0 JavaFX Plugin Eclipse 3.2 tai 3.3 JavaFX Plugin JavaFX Pad (Demo) Helpointa on aloittaa kokeilemalla JavaFX Pad työkalua (ks. seuraava sivu). Ei tarvitse asentaa mitään (jos JRE ja Java WebStart on asennettu) Merkkauksen tulos tulee heti näkyviin ruudun yläosaan.

8

9 Esimerkkejä


Lataa ppt "JavaFX © Reino Aarinen, 2007."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google