LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä 28.9.2009 Jaakko Mäkelä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari Forssassa Risto Jukko
Advertisements

Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
Seurakunnan syntyminen ja pioneerityö
Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
Arkielämästä instituutioihin Eläkeläisten (65+) näkökulmia maaseudun palvelurakenteiden muutoksiin.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Luther, regimenttioppi, lähetys
Lähetys tänään Leipäsunnuntai Jukka Jämsén Kirkkohallitus1.
HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
KOLMASULOTTUVUUS.FI JA KIRJASTOT Päivi Litmanen-Peitsala Viestinnänsuunnittelija, Kirjastot.fi.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Valittu kansa – Israel vai me?
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Evankelis-luterilainen kirkko Tietohallintostrategia Esitelmä Lauri Lehto.
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Nykyajan talous, ympäristö ja väestö:
ALUEILTA, Etelä-Pohjanmaa Seinäjoki Hanna Iiskola-Kesonen.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
1 Meidän kirkko Ykseyttä etsivä yhteisö. Suomen ev.-lut. kirkon ekumeeninen strategia vuoteen 2015 KIRKKOHALLITUS¤
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
- Kirkon opettaja ja kaunistaja.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Opetusvinkki 2: Raamatun tulkintatapoja.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle Katsaus vuoteen 2014.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Uudenmaan liitto // Nylands förbund // Helsinki-Uusimaa Regional Council Seppo Lampinen / Hämeen AMK Tulevaisuuden liikkuminen, liikenteen teknologinen.
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Jakso IV Voiko Suomi hyvin?.
Nokian seurakunnan strategia
Kristinusko Etelä-Amerikassa
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Kristinusko nykyajalla
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
17. Kristinusko leviää lähetystyön ja siirtolaisuuden mukana
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
vanhan testamentin etiikasta kristinuskon etiikkaan
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
Protestanttiset kirkot
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Kristinusko 1900-luvulla - v.1917 Venäjän vallankumous ja ateistinen Neuvostoliitto vaikeuttivat ortodoksisen kirkon asemaa - vastaava tilanne Kiinassa.
Lähetysopetus rippikoulussa
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Laura, Roope, Eero.
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Kirkon elämä on lähetettynä olemista
Suomen Lähetysseuran strategia
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä

• *** • Suomen evankelis-luterilainen kirkko on jäsentynyt maailmanlähetyksen muutokseen ja löytänyt uusia yhteistyön muotoja Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan kirkkojen kumppanina. • Olemme mieluinen yhteistyökumppani. • Lähetystyöhön osoitetut henkilö- ja talousresurssit ovat lisääntyneet ja niitä on suunnattu alueille, joissa on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja. • *** 4. KIRKON LÄHETYS 2015 – VISIO

MUUTOS • Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan kirkkojen kasvu sekä niiden lisääntyvät ekumeeniset yhteydet ja osallistuminen maailmanlähetykseen muuttavat monien länsimaisten kirkkojen ja niiden lähetysjärjestöjen toimintatapoja ja yhteistyösuhteita. • Vastaisuudessa lähetystyötä tehdään yhä enemmän Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan kristittyjen toimesta.

”SINNE MISSÄ KRISTUSTA EI TUNNETA” • Siellä missä on järjestäytyneitä kirkkoja, vastuu lähetystehtävän toteuttamisesta on niillä ja ulkomaiset kirkot ja järjestöt toimivat niiden yhteistyökumppaneina. • Kirkkojen läheisyydessä saattaa elää suuria kansanryhmiä, joiden keskuudessa ei ole vielä julistettu evankeliumia.

”SINNE MISSÄ KRISTUSTA EI TUNNETA” • Maailmassa on alueita, joissa ei ole järjestäytyneitä kirkkoja tai joissa kristityt elävät monenlaisten rajoitusten tai painostuksen tai jopa vainon alaisina. Painostuksen ja vainon alaisina eläviä kristittyjä tuetaan mahdollisuuksien mukaan. • Työn suunnittelussa otetaan huomioon, että vaikeuksien keskellä elävien kristittyjen asemaa ei vaaranneta.

”SINNE MISSÄ KRISTUSTA EI TUNNETA” • Joissakin tilanteissa päämääränä voi olla uuden paikallisen kirkon syntyminen. Tämä edellyttää maan kirkollisen tilanteen tarkkaa arviointia, riittäviä voimavaroja sekä poliittisten ja yhteiskunnallisten edellytysten olemassaoloa. • Siellä missä kirkon perustamiseen tarvittavat voimavarat ja yhteiskunnallis-poliittiset edellytykset puuttuvat, annetaan todistus Kristuksesta olosuhteet huomioon ottaen.

KIRKON LÄHETYS 2015 – VISIO • *** • Suomen evankelis-luterilainen kirkko on jäsentynyt maailmanlähetyksen muutokseen ja löytänyt uusia yhteistyön muotoja Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan kirkkojen kumppanina. • Olemme mieluinen yhteistyökumppani. • Lähetystyöhön osoitetut henkilö- ja talousresurssit ovat lisääntyneet ja niitä on suunnattu alueille, joissa on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja. • ***