Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
STUK - Radiation and Nuclear Safety Authority
Advertisements

Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Vaativuusryhmittely Työperhemalli asiantuntijaorganisaatiolle Ulla-Riitta Parikka (Umalli09)
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2013.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
SÄTEILYTURVAKESKUS • STRÅLSÄKERHETSCENTRALEN RADIATION AND NUCLEAR SAFETY AUTHORITY /EKe TERVETULOA Vastaavan johtajan kuulusteluja ja pätevöittämiskoulutusta.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Vastaavan johtajan säteilysuojelukoulutusta koskeva kysely vuonna 2008 Käytännön harjoittelu ja kurssikirjallisuus Terveydenhuollon säteilyn käyttö.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Valintapisteet Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Erityisopettajien toimenkuvan muutokset ja ajankohtaisia asioita Kaija Miettinen Vammala
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2012.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 ELINIKÄINEN OPPIMINEN YLIOPISTOISSA -TYÖRYHMÄ.
Ritva Kareketo kouluttaja
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Ulkomailla hankitun opettajakelpoisuuden tunnustaminen Suomessa
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Pks-ravan kelpoisuusvaatimusten tulkintaohjeet ja jatkotoimenpiteet FISEssä niiden johdosta Marita Mäkinen.
– Kari Palokangas – Palvelutoimittajien arvioijan pätevöityminen ArvioijaPääarvioija HSEQ-koulutus xx Arvioijakoulutus xx Tekninen,
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
W w w. h a m k. f i / a o k k Opettajan pätevyydestä Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
Nuorten Oppisopimuskoulutus
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista saksan kielen ja kulttuurin/
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA
Osaamisen näytön prosessi
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Milloin oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Osaamisen näytön prosessi
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Yhteiset tutkinnon osat
Tietotekniikan laitoksen suuntautumisvaihtoehdot
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Lukiolaisen jatko-opinnot
Todistukset ja todistuksiin merkittävät tiedot
Säteilyturvallisuusasiantuntijan koulutuksen järjestäminen Tampereen yliopistossa Hannu Eskola
STA-koulutus Jyväskylän yliopisto, Fysiikan laitos J. Kumpulainen
Uusi laki – muutokset käytännössä
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Suomen Turvaprojektit Oy
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen STUK 25.3.2018 Maaret Lehtinen

STA:n osaamisalat säteilytoiminta terveydenhuollossa ja eläinlääketieteessä säteilytoiminta teollisuudessa ja tutkimuksessa ydinenergian käyttö = sairaalafyysikko Maaret Lehtinen

Kelpoisuuden hakeminen Siirtymäaikana (15.12.2018 – 15.6.2019): Siirtymäajan jälkeen (16.6.2019 -): Säteilyturvaneuvottelukunta (STN) tekee päätökset Hakemus STUKin kirjaamoon STN:n asiantuntijajaos arvioi kelpoisuusvaatimusten täyttymisen STN tekee päätökset Todistus Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asiakirjapohjalla Maksuton STUK voi peruuttaa hyväksynnän tai kieltää toiminnan1 Säteilyturvakeskus (STUK) tekee päätökset Hakemukset STUKin kirjaamoon STUKin ko. alan asiantuntija arvioi kelpoisuusvaatimusten täyttymisen STUK tekee päätöksen Todistus STUKin asiakirjapohjalla Erillinen STA:n kelpoisuuteen johtava koulutus2 Maksullinen (350 €) STUK voi peruuttaa hyväksynnän tai kieltää toiminnan1 1) Neuvot toiminnanharjoittajalle olennaisesti virheellisiä eikä kehotuksesta huolimatta kohtuullisessa ajassa korjannut puutteita 2) Tarkoitus on, että yliopistot kuvaisivat opinto-ohjelmissaan ja kurssikuvauksissaan STA:n todistuksen saamiseksi edellytettävät säteilysuojeluopinnot ja käytännön harjoittelun Maaret Lehtinen

STA:n kelpoisuusvaatimukset Säteilyturvallisuusasiantuntijalla on oltava yliopistolaissa (558/2009) tarkoitettu ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta matemaattis-luonnontieteelliseltä tai teknilliseltä alalta. Säteilyturvallisuusasiantuntijalla on myös oltava osaamisalan edellyttämä säteilysuojelukoulutus ja riittävä työkokemus tehtävään soveltuvalta osaamisalalta. Osaamisen taso: NQF 7 Osaamisvaatimukset: Tieteellinen perusta, yleistieto säteilystä Mittaustekniikka ja laskennalliset menetelmät Säteilysuojelu Säteilytoiminta Työkokemus: Vähintään 2 v. osaamisalalla tai vastaavissa tehtävissä Kykenee toimimaan asiantuntijana Ymmärtää syvällisesti Kykenee viestimään, neuvomaan… Maaret Lehtinen

Vaatimusten täyttymisen arviointi Täydennys- koulutus Pystyttävä arvioimaan hakemuksen perusteella! Säteilysuojelukoulutus: tutkintoon sisältyvät opinnot säteilyn käytön turvallisuudesta vastaavan johtajan pätevyys jatko-, täydennys- ja/tai kertauskoulutus em. pätevyyden suorittamisen jälkeen koulutuspäivät, seminaarit, konferenssit, yritysten sisäiset koulutustilaisuudet, em. tilaisuuksissa pidetyt esitykset, toimiminen kouluttajana, dokumentoitu itseopiskelu, työssä oppiminen Työkokemus perustutkinnon suorittamisen jälkeen saatu työkokemus esim. toiminta operatiivisessa säteilysuojelussa, säteilyturvallisuusanalyysit/-suunnittelu, säteilymittaukset, tutkimus, opetus, viranomaistehtävät, alan kansallinen/kansainvälinen yhteistyöhön… Laaja-alaisuus Kokonaiskuva osaamisesta Maaret Lehtinen

Asiantuntijana toimiminen Osaamisalat laajoja asiantuntijan on huolehdittava siitä, että toimii asiantuntijana vain niissä toiminnoissa, joissa oma osaaminen riittävää säteilytoiminta teollisuudessa ja tutkimuksessa sisältää myös kaikki muut toiminnat, jotka eivät kuulu terveydenhuollon tai eläinlääketieteen toimintoihin eikä ydinenergian käyttöön, esim. säteilyn käyttö opetuksessa ja luonnonsäteilylle altistava toiminta Vaikka kelpoisuusvaatimusten arvioinnissa on painotettu laaja-alaisuutta, on asiaa kuitenkin harkittava aina tapauskohtaisesti  STA:n roolia voi hoitaa yksi tai useampi henkilö Maaret Lehtinen