Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Advertisements

TEHDÄÄN HYVÄ PÄIVÄ YHDESSÄ
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Koululaisten iltapäivätoiminta TEHDÄÄN HYVÄ PÄIVÄ YHDESSÄ
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Perhetyö.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluiden nykytila
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
ISÄT NEUVOLAN PERHETYÖN, PERHEVALMENNUKSEN JA PARISUHDETYÖN SILMIN  ISIEN OSALLISUUS JA LÄSNÄOLO  ISÄ PARISUHTEEN TOISENA OSAPUOLENA Tarja Rantanen,
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Killon päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Killon päiväkoti Tällä paikalla on avattu Killon lastenseimi toukokuussa 1950 Killon uusi päiväkoti valmistui.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhepalvelukeskus Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
KAUPUNGIN AVOIMET PÄIVÄKODIT klo Maanantaisin, Elämänkaaritalo, Suvannonraitti 2 Tiistaisin ja perjantaisin, Tommola-talon perhekeskus, Hiidenhaudantie.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
Henna Liiri Maakunnallinen kasvufoorumi.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Nokian seurakunnan strategia
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
KAKSI IKKUNAA - USKONTO VARHAISKASVATUKSESSA
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Nojatuolipedagogiikkaa päiväkodissa
TUTORINA TOIMIMINEN TUTOR!
Lähipalvelukilpailu Ilmoituslaatikkoverkosto tuo arjen mahdollisuudet esille uudella tavalla, sekä toimii kehittymisen myötä infrastruktuurina yksilön,
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Kangasalla perheesi parhaaksi
Yhteisvastuukeräyksestä
Heinolan kaupunki KIRKONMÄELLÄ PERHEKERHOT Klo VAUVAKAHVILA
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Yhteistyölomake käyttöön myös muille ikäryhmille kuin 4-vuotiaille.
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Kurikan kaupungin varhaiskasvatus ja liikuntatoimi
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Säännölliset yhteiset tapaamiset toimijoiden kesken
KUMMIPÄIVÄ.
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Selvittää onko tarvetta uudelle monialaisen yhteistyön ryhmälle
Oulujoella on perhekeskus
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Kaupunkistrategian laadinta
Perhekeskustoiminnan työpaja
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus Varhaiskasvatussuunnitelma 2019

Varhaiskasvatuksen missio Kuljemme perheiden rinnalla heidän arjessaan

Varhaiskasvatuksen visio Pieni on suurin! Lapsiperheen alkuvuodet ovat arvokasta elämänvaihetta! Arvostamme ja suojelemme lapsuutta Tuemme vanhemmuutta

Lähimmäisen rakkaus Lämpö Kohtaaminen Turva Hyväksyntä arvomme Vahvuutemme Lähimmäisen rakkaus Lämpö Kohtaaminen Turva Hyväksyntä

Tavoitteemme: Tavoitteena hyvinvoiva lapsi ja perhe! Kristillistä kasvatusta ei ole vain se mitä me teemme vaan ennen kaikkea se MITEN me sen teemme! Satsaamme hyviin kohtaamisiin Toimintaan saa jokainen tulla sellaisena kuin on Annamme mahdollisuuden oppimiseen, elämyksiin, kokemuksiin ja ihmettelyyn Tarjoamme mahdollisuuden kokea ja etsiä pyhää kukin omalla tavallaan

Miten pääsemme tavoitteisiimme? oulujoen varhaiskasvatuksessa Olemme rohkeasti seurakunnan työntekijöitä, Tarjoamme mahdollisuuksia kokea pyhää ja tuntea Jumalan läsnäoloa ja hoitoa Teemme rohkeasti yhteistyötä lähialueemme varhaiskasvatuksen eri toimijoiden ja kaupungin kanssa perheiden parhaaksi Tarjoamme avoimia kohtaamispaikkoja joissa seurakuntalaiset pääsevät vaikuttamaan, esittämään toiveitaan ja saamaan vertaistukea toinen toisiltaan Otamme jokaisen vastaan tärkeänä seurakuntalaisena, erilaisuuden arvostaminen ja lähimmäisen rakkaus sekä rauha olla ja elää sellaisena kuin on, korostuu sanomassamme ja toiminnassamme

Konkretiaa Missä toimimme Henkilöstö Toiminta-alueemme painottuu Hiukkavaara-Myllyoja-Hintta – alueelle Myös Huonesuo, Talvikangas huomioidaan mahdollisuuksien mukaan Hyödynnetään kirkkoa, pappilaa ja Sanginsuun seurakuntataloa toiminnassamme Hiukkavaaraan saadaan oma tila syksyllä 2019 ja sinne satsaamme varhaiskasvatuksen osalta koska alue hyvin pikkulapsiperhepainotteista Kiertävän lastenohjaajan toimi laitetaan hakuun keväällä 2019 – muutetaan lapsi- ja perhetyön sihteerin viraksi (-> toinen työajaton virka antaa laajemmat mahdollisuudet työn kehittämiselle myös ilta- viikonloppu – ja leirityöhön) Syksyn 2019 alusta henkilöstömme määrä: 1 lapsityönohjaaja 2 lapsi-ja perhetyön sihteeriä 7 lastenohjaajaa

MITÄ TEEMME VUONNA 2019 Koululaisten iltapäivätoiminnan osalta syksyllä 2019 jatkamme Hintan omaa ryhmää sekä yhteistyötä Talvikankaalla ja Hiukkavaarassa Päiväkerhotyötä jatketaan -> Ip-toiminnan väheneminen antaa mahdollisuuden kehittää päiväkerhotyötä ja laajentaa kerhoja myös iltapäiväaikaan. Satsaamme perhetyöhön ja avoimeen matalankynnyksen kohtaamispaikkatoimintaan Varhaiskasvatus näkyvänä osana alueiden tapahtumia Pyrimme saamaan säännölliseksi myös ainakin yhden perheleirin toimintavuodelle Osallistumme ohjaavaan perhetyöhön neuvolan perhevalmennuksessa (Anu+Maaret+ Tom) Ideoimme rohkeasti uusia tapoja toteuttaa alle kouluikäisten ja perheiden toimintaa Vastaamme tarvittaessa 1-2 – luokkalaisten tarpeisiin järjestämällä reppukerhon tapaista toimintaa mahdollisuuksien mukaan Kirkon nallet vierailevat tapahtumissa, päiväkodeissa yms

Kirkon nallet Oulujoen seurakunnan omat ”maskotit” tulevat tutuksi messussa, tapahtumissa, mainonnassa ja arkitoiminnassa. Tassu ja Töpöli vierailevat päiväkodeissa pyydettäessä.

YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN!