Palvelutuotannon jakautuminen eri malleihin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Advertisements

Neuvola Neuvola Koulu- ja opiskelu-terveydenhuolto Liikkuvat neuvolat
Avustajapalvelu kuntien avopalvelujen täydentäjänä
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
NUORTEN PAJA Anu Lounatvuori Johto Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhepalvelut Aikuisten psykososiaaliset palvelut Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
SOSIAALISEN TUEN KESKUS OSANA MIELENTERVEYSKUNTOUTUJAN SOSIAALISTA KUNTOUTUMISTA Rauman kehittämisosio PPPR-hankkeen loppuseminaari Raision Martin.
TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
Siun sote TUOTANTO Toimitusjohtaja Paikallisohjaus Yhtymävaltuusto SOTE-kuntayhtymäKunnat Hallitus Tark omistajaohjaus Paikalliset neuvottelukunnat JÄRJESTÄMISMALLI.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Tavoitteena tavallinen elämä ARVOT IHMISEN KUNNIOITTAMINEN VASTUULLISUUS SISU YHDESSÄ ONNISTUMINEN Silta-Valmennusyhdistys auttaa ja valmentaa ihmisiä.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Socca Socca Sote-palveluiden tulevaisuus Miten hoidetaan erikois- ja perustason yhteys? Socca Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
Vuoden 2017 veteraanien kuntoutus ja kotona asumista tukevat palvelut
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Perusturvan toimialan organisaatio 27. 3
Keski-Suomen maakunta
HelliTalent Moniammatillisesti toimien - yhdessä yrittäen
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon, Österbottens servicehandledning i skick Pia Vähäkangas, TtT Muutosagentti, förändringsagent
Selvitys järjestöjen palveluista 2016
ERITYISLAPSEN ÄITI,SOSIONOMIOPISKELIJA
Keski-Suomen maakunta
Mitä VamO-hankkeessa on meneillään Rovaniemellä
Asiakkaan valinnanvapaus
Varsinais-Suomen sote-uudistuksen vammaispalvelujen valmistelutyöryhmä
Tietopaketti 9: Vammaispalvelut
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
Henkilökohtainen budjetointi Hämeenlinnan pilotti
kehittämisjohtaja Siun sote, sote –asiantuntija Meijän maakunta
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus osatyökykyisen näkökulmasta
Sosiaalihuoltolaki (1301/2014) uudistuu ja uudistaa - Ongelmien ehkäisy pelkän korjaamisen sijaan Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Yritykset toteuttamassa valinnanvapautta
Ajankohtaisia valinnanvapaudesta
Lapset ja perheet muutosohjelma / Uudenmaan Sote - Lapsen paras – yhdessä enemmän PKS- seudun hanke / Kerava Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma.
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
OT-keskus Erityistaso
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
(yksilöasioiden jaosto)
Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa 2019-hankevalmistelusta
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
KUNTOUTUKSEN PALVELUJÄRJESTELMÄ
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
OmaTori ydinkeskustassa torin laidalla, osana muuta palvelukorttelia…
HYVINVOINTIKAHVILAT SYKSY 2018
Sote-keskus teemaryhmä: tiedotettavat asiat
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2020?
Mitä osaamista henkilöstöllä jo on
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
Erityistason ryhmät ja palvelukuvausten laatiminen
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatio VT
HENKILÖKOHTAINEN BUDJETOINTI Vammaisten päiväaikaisessa toiminnassa
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Osallisuuden toimintamalli
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Perusturvapalvelujen toimialan organisaatiO VT
PoSoTellen kohti tulevaisuutta
Palvelupolku vammaispalveluiden päiväaikaiset toiminnat Pähee OTE
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Parasta palvelua palvelun­järjestäjälle Parasta palvelua on uusi valtakunnallinen verkkopalvelu, joka yhdistää uudella tavalla palvelunjärjestäjän,
Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään.
Vammaislainsäädännön uudistaminen-
Esityksen transkriptio:

Palvelutuotannon jakautuminen eri malleihin

Ikääntyvien palvelut / Palvelujen kustannusten jakauma Valistunut arvaus kustannusten jakautumisesta – viiteryhmänä käytetty 75 täyttänyt väestöä ikäpalvelujen käyttäjinä. - Sote-keskuksen tuotettaviksi  10 % - Liikelaitoksen tuotettaviksi  35 % (ikäkeskus, kotihoito, tehostettu palveluasuminen) - Asiakassetelillä tuotettavaksi  30 % (tehostettu palveluasuminen erityisesti, kh) - Henkilökohtaisella budjetilla tuotettavaksi  20 % - Liikelaitoksen ostopalveluna hankkimaksi palveluksi  5 %

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Sote-keskus: Sosiaaliohjaus- ja neuvonta (9 %) MT- ja päihdetiimit Sote-keskusten kotiin suuntautuva työ? Asiakasseteli: Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tehostettu asumispalvelu, (27 %) palveluasuminen ja tuettu asuminen Päihdekuntoutujien avokuntoutus Kuntouttava työ- ja päivätoiminta Liikelaitos: Psykiatrinen avo- ja laitoshoito (64 %, josta Psykoterapia Ostopalvelut Sosiaalityö ja -ohjaus 11 %)

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut Sote-keskus: Sosiaaliohjaus- ja neuvonta Asiakasseteli / Lapsiperheiden sosiaalinen kuntoutus Hebu Lapsiperheiden kotipalvelu (5 %) Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumista tukeva palvelu Liikelaitos: 95 % (oma 60 % Ostopalvelu 35 %)

Vammaispalvelut Sote-keskus: Perusterveydenhuolto (10 %) Sosiaaliohjaus- ja neuvonta Alustava vammaispalveluiden palvelutarpeen arviointi sekä ohjaus Asiakasseteli / Hebu: Valmennus ja tuki (50 %) Omaishoidon vapaapäivien järjestelyyn liittyvät palvelut Henkilökohtainen apu Työllistymistä, opiskelua ja osallisuutta tukevat palvelut Arjen toimintoja ja asumista tukevat palvelut Asumispalvelut Liikelaitos: Vammaispalveluiden sosiaalityö ja –ohjaus (40 %) Liikkuvat asiantuntijapalvelut / moniammatillinen erityisasiantuntijaryhmä Kehitysvammaisten kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalvelut Ostopalvelut: Asiantuntijapalvelut (esim. puhe-, toiminta-, fysioterapiapalvelut, psykologipalvelut) Psykososiaalinen kuntoutus

Aikuissosiaalityö Sote-keskus: Sosiaaliohjaus- ja neuvonta Asiakasseteli / Hebu: Asumispalvelut Sosiaalinen kuntoutus Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut Liikelaitos: Palvelutarpeen arviointi Sosiaalityö ja ohjaus Vaativa aikuissosiaalityö Taloussosiaalityö Välitystili Kriisitilanteet ja hätämajoitus (asiakasseteli?)