Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
KANSAINVÄLINEN KAVERIVIIKKO Monet kaverit vain kävelevät sisään ja ulos elämästämme.. Mutta vain tosiystävät jättävät jalanjäljet sydämihimme..
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
MILLAINEN VÄKI TÄÄLLÄ TÄNÄÄN PAIKALLA?
Lasten suusta.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Riippuvuus tupakoinnista
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Lastensuojelu nuoren tukena
PÄTKÄ MIKON KOULUPOLKUA NIVELVAIHEESSA – KUVITTEELLINEN ESIMERKKI PERUSKOULUSTA Sanna Multala
NEUVOLAN PERHETYÖ
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Maria Ruohola & kuraattori Aira Heikkilä.
Selvitys vammaisten opiskelijoiden koulutuspoluista Anna Niemelä Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs
Sijaisperhenuorten chat – Vertaistukea turvallisesti ilman paikkasidonnaisuutta.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Hyvää elämää maaseudulla
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla
HEIJASTIN JA ÄLYPUHELIN
Oppilaiden näkemyksiä tehokkaista työtavoista Elsi Torn
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Osallisuus ja yhteisöllisyys koulussa: nuorten näkökulma
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
MUKAVA Kainuu LAPE Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma / STM ja OKM Mukava Kainuu -hanke.
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Etunimi Sukunimi.
Etunimi Sukunimi.
JULKISISSA JA PUOLIJULKISISSA TILOISSA
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Opiskeluhuollon palvelut
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Kaveritaidot.
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Minna Karttunen, hankevastaava
Maakunnalliset perhekeskustoimijat Juva
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Esityksen transkriptio:

Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla? ”Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus hyvään elämään” 27.12.2018 Etunimi Sukunimi

Meistä ollaan kiinnostuneita, meitä kunnioitetaan ja kuunnellaan Turvalliset, välittävät ja kannustavat ympäristöt arjessa Rakennetaan yhdessä lapsi- ja perhelähtöinen ja yhteensovitettu palvelujen kokonaisuus Siirretään painopiste arjessa pärjäämiseen ja varhaiseen tukeen Varmistetaan oikea-aikainen tuen saanti, voimavarojen vahvistaminen ja osallisuus Varmistetaan edellytykset toiminnalle, vaikutusten ja kustannusten seurannalle ja jatkuvalle kehitykselle Meistä ollaan kiinnostuneita, meitä kunnioitetaan ja kuunnellaan Kuulun joukkoon, minusta välitetään ja voin pyytää apua jos tarvitsen Tilaa vertaistuelle, osallisuudelle ja kohtaamisille 27.12.2018 Minna Rytkönen Kuvat: Pixabay

Maaseudulla asuvat lapset ja nuoret Pohjois-Savossa 0-4 vuotiaista (n=12 132) 42 % asuu maaseudulla 9 % harvaanasutulla alueella 5-9 vuotiaista (n=12 646) 46 % asuu maaseudulla 10 % harvaanasutulla alueella 10-14 vuotiaista (n=12 848) 48 % asuu maaseudulla 11 % harvaanasutulla alueella 15-19 vuotiaista (n=13 617) 42 % asuu maaseudulla 27.12.2018 Etunimi Sukunimi

Huomioita maaseudulta - luvut Kiinnostus lapsista, nuorista ja perheistä – halutaan pitää kiinni! Valmius ja vahva halu palvelujen uudistamiseen Kaikki tuntevat toisensa Palvelu on yksi ihminen - yhden ihmisen takana Vaihteleva palvelun saatavuus ja pitkät välimatkat - eriarvoisuus Vaihteleva palvelun laatu – henkilöstö – motivaatio ja osaaminen Kolmannen sektorin toiminnot tärkeitä - osallisuus! Yhdistykset vapaaehtoisten voimin ja srk (esim perhekahvilat, kerhot ja harrastukset) 3. sektorin varhaisen tuen toiminnat usein olemattomia – ohjaaminen rahoituksella! Huoli perheistä, jotka eivät kiinni missään – ”etsivä perhetyö” Huoli erityisesti alaikäisistä nuorista, jotka siirtyvät kotoa maaseudulta opiskelemaan - nuorten valmistelu ja vanhempien valmentaminen ”etävanhemmuuteen” 27.12.2018 Etunimi Sukunimi

Nuorten mietteitä palveluista maaseudulla OsallistaAsiakas – 2015 Ainaki ite joutuu käymään noissa hammaslääkäreissä aika paljon, niin esimerkiks näillä syrjäsemmillä seuduilla ei oo hammaslääkäreitä. Se on selvä puute. No ei tossa oikein ite tuu muuta mieleen ku et monipuolisempi liikunta vaikka se ei varmaan tähän sillä tavalla liity mutta.. Busseja vois mennä enemmän. Täälläpäin niitä on vähän harvemmassa. No se on varmaan se Kuopio, että siellä on ne kaikki palvelut, että tännekki niitä vois olla. Mut et tietysti ajattellee et helpompihan siellä on… sittenpähän piäseem jos vaikka kesken koulun on joku homma, niin piäsöö pitemmäks aikaa pois koulusta, jos on jotaki vähän ruotsin tapasta tuntia ni… Just että harrasteita nuorille, koska sitä on tosi vähän ja sitten jos on liikuntaa niin se on yleensä pikkulapsille ja vanhuksille suunnattu. Nii et jos sulla on vaikka kipee olo, sit opettaja sanoo et käy terkkarilta hakee lappu, niin pääset kotiin. Mut sit jos se ei ookaan, niin, monesti on pitäny jäädä niinku kouluun tai silleen. Se että kouluterveydenhoitaja ei oo niinku joka päivä paikalla. Että just, miten vaikka toimitaan, että sulle käy just sinä päivänä, niin sitten joo, että oota huomiseen. Tekstidia Dian voi valita Uusi dia (tekstisivu) 27.12.2018 Minna Rytkönen

stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut Kiitos! #lapemuutos stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut www.pohjoissavo2019.fi/ @THLlapemuutos @STM_uutiset Muutosagentti Minna Rytkönen minna.rytkonen@pohjois-savo.fi @minnarytkonen Fb: PoSoTe Päivitetty 21.3.2017 27.12.2018 Minna Rytkönen