Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Miksi puuta pitää kuivata?
Advertisements

Prosessiteollisuus monessa mukana.
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Tutkimme lähialuetta Joensuun normaalikoulun 9A jääkausiretkellä tutkimassa maastossa jääkauden merkkejä. Luokassa opiskeltu asia yhdistettiin retkellä.
Metallit Kuva :
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
Monikäyttöinen paperi
Metallien kierrätys.
Aineen rakenteen standardimalli
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Slideshare koonti Mervi Isola.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
1873 Metallurgian insinööri Julius Buch löysi pienen terästehtaan Völklingenin läheltä. Junarata kanavoidun Saar -joen varrella lupasi kannattavaa bisnestä.
mieluummin useampikin?
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
Vety on jaksollisen järjestelmän ensimmäinen alkuaine
Atk-työni 8.lk Tervetuloa katselemaan esitystä, jossa näkyy tekemiäni töitä lukuvuona postimerkki työ Omat kotisivut Kansi Istumajärjestys Nimikyltti.
Kaivostoiminta.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Metalleja löytyy kaikkialta ympäristöstäsi. Mitä metalliesineitä löydät luokasta? Mieti erilaisia metallien käyttötapoja.
Virtaava vesi Virtaava vesi kuluttaa maan muotoja Vitun homo.
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Metalliseoksia.
Tekniikanmuseo Kävimme Tekniikanmuseossa 25.3 katsomassa vanhoja työkoneita ja esineitä Tehnyt Niko ja Mikael.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
3D –animaatio ja simulaatio Kurssiasiaa. Kurssin suoritus Luennot 7x2h Labrat 7x3h Tentti Harjoitustyö Extratehtävät Mallinnuskilpailu.
SUISTOT.
Tero Karvinenwww.iki.fi/karvinen Rivi-ilmoitus vai valomainos Näkyykö opiskelijan työ opettajalle, kurssille vai maailmalle? Haaga-Helia, Tiko-Info.
1. Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
ELÄMÄN EDELLYTYKSET 1) LÄMPÖTILA - veden jäätyminen (0°C) - valkuaisaineiden hajoaminen eli denaturoituminen (~42°C) - veden kiehuminen (~100°C) => eli.
KASVIEN RAVINNETALOUS  16 alkuainetta, jotka välttämättömiä kasvin kasvulle ja kehittymiselle makro- ja mikroravinteet tarve erilainen eri kasveilla ja.
BI1 - Eliömaailma.
Aki Saarinen CEO, yrittäjä Sellusta Finland Oy Ideasta tuotteeksi Biotalouden Roadshow 2016, Tampere.
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Tekijä: lehtori Zofia Bazia - Hietikko
Kemia 1ov sosiaali- – ja terveysala
Sekoittamiskoneet ja käsityövälineet
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Vanhat esineet kertovat menneestä
Esivalmistusvälineet
Kemiallinen analyysi Kemiallisella analyysilla tarkoitetaan kemiallisin tai fysikaalisin keinoin tapahtuvaa tutkittavan aineen koostumuksen määrittämistä.
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Ligniini Oskari ja Simo.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
ILMA Emma ja Vilma 5B.
Metallit Rauta Kupari Alumiini Nikkeli Sinkki Litium Kromi Lyijy Tina
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Mitä historia on?.
Millainen luonnontiede kemia on ?
Lämmön johtuminen ja eristäminen
Metalliseos/MESSINKI (SOITtIMET)
Hankeviestintää - miksi ja miten?
1 Biopolttoaineet Bioenergian lähteitä lämpölaitoksissa voivat olla
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
KEMIA 1osp Tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
Outokumpu – Tornion tehtaat ja Kemin kaivos
Puutarhurin oksasakset
Esityksen transkriptio:

Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta Myöhemmin lapaosa alettiin tekemään raudasta Nykyään on olemassa myös muovista, alumiinista, pellistä sekä myös entisien aikojen puusta ja raudasta tehtyjä haravoita. Haravaa käytettiin viljan kokoamiseen leikkaamisen jälkeen, nykyisin siihen työhön käytetään koneita. Nykyisin haravaa käytetään enimmäkseen lehtien ja roskien kokoamiseen ja mullan tai muun maa-aineksen levittämiseen ja tasoittamiseen

Näiden haravoiden käyttötarkoitus on raskaampi työ, kuten maa-ainesten levittäminen. Niiden piikkien täytyy olla vahvat, eikä pienestä painosta ole haittaa. Tässä haravassa varsiosa on puuta, ja lapaosa rautaa. Puun huonot puolet ovat lahoaminen vanhetessa, ja mahdolliset tikut ilman käsineitä. Rauta on hyvä raaka-aine lapa-osassa. Painosta on hyötyä, kun piikkien täytyy mennä syvemmälle maahan. Tämänkin haravan lapaosa on rautaa. Varsi näkyy kovin vähän, mutta koska se on metallia, luulen sen olevan jotain kevyehköä. Jos työssä piikkien täytyisi päästä syvälle, toisenlainen harava voisi olla parempi vaihtoehto.

Näitä haravoita käytetään lehtien, ja muiden kevyiden roskien kokoamiseen. Niiden materiaalitkin ovat siis kevyitä. Tässä haravassa varsi on puuta, ja lapaosa terästä. Haravan piikit ovat taipuisia. Huonona puolena materiaali on liiankin taipuisaa, sillä usein näkee tällaisten haravoiden piikkien sojottavan sinne tänne. Tässäkin haravassa varsi on puuta. Lapaosa sen sijaan on muovia. Muovi sopii kevyenä materiaalina keveille roskille, mutta raskaammassa työssä ja vanhetessaan piikit katkeavat.

Koostumus Haravassa käytettävien muovien luokitus joko 01 tai 05 Teräs on yksi haravoissa käytettävä metalliseos Rauta, kromi ja nikkeli Puu Kuiva-aines (hiili, happi, vety ja mm. typpeä ja tuhkaa) ja vesi