Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Advertisements

Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
OP1.2. Tiedotusasiat Kurssivalintojen tarkastus (tarjotin aukeaa 1.4. klo 18.00) Lue tarkka ohjeistus Wilman tiedotteista (31.3. alkaen) Korkeakoulujen.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! 1.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Miksi aikuislukioon? Lukio on yleissivistävä oppilaitos Voit opiskella kieliä, luonnontieteitä, humanistisia aineita… Olet viisaimmillasi lukiossa Sivistys.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Liiketalouden opiskelu
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
MIKSI LUKIOON???.
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Kotkan aikuislukio Opetus: Kotkankatu Kotka
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Lukio.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Kahden tutkinnon polku
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Kaksoistutkinto.
Omnia.fi/yhteishaku.
Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
7lk valinnaisainepäivä
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018 Tervetuloa!

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) sekä Ammatillisten tutkinnon osien (145 osp) opintoja Osaamispisteet kertyvät yksilöllisesti opiskelijan aine- ja kurssivalintojen mukaan.

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Opiskeluaika on 3– 4 vuotta. Joensuussa yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. Muilla paikkakunnilla paikallisten lukioiden kanssa. Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista.

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Miksi? Paremmat työelämä- ja jatko-opintovalmiudet - Opiskelu on vaihtelevaa ja haasteellisempaa: Ammatilliset opinnot, työssäoppiminen ja lukio-opinnot vuorottelevat keskenään.

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun samalla tavalla kuin lukiossakin. Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Lukuvuosittain n. 100 opiskelijaa aloittaa kahden tutkinnon opinnot. Kahden tutkinnon suorittajia on n. 300. n. 25-30 % kahden tutkinnon opiskelijoista keskeyttää lukio- opinnot.

Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa (lyhyt) Tarjolla on myös reaaliaineita (fysiikka, psykologia, terveystieto). Reaaliaineiden opetus on yhteistoiminta-ajalla eli ti ja to klo 14-16. Reaaliaineiden opiskelu aloitetaan 2. opiskeluvuonna.

Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita Opintoja voi tehdä myös verkossa. Aikuislukiolla on hyvä verkkokurssitarjonta.

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Päiväopetus on Otsolan tiloissa ja opettajina ovat Aikuislukion opettajat. Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

Lukio-opintojen jaksotus

Lukio-opintojen jaksotus

Ylioppilaskirjoitukset 3. vuoden keväällä on kirjoitetaan yleensä pitkä matematiikka, reaaliaineita (ja äidinkieli) 4. vuoden syksyllä on kirjoitetaan yleensä englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka (ja äidinkieli)

Opinto-ohjaus Opiskelijan tukena ovat ryhmävalmentaja, ammatillisen puolen opinto-ohjaaja ja lukio-opintoja koordinoiva opinto-ohjaaja sekä Aikuislukion opinto-ohjaaja (erityisesti kirjoitukset).

Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alkaessa (yhteys omaan opoon). Lukio-opintojen lopettaminen tehdään kirjallisesti.

Tulevaan lukuvuoteen liittyvää Lukion oppikirjat hankitaan ennen lukiojakson alkua äidinkielessä, englannissa, ruotsissa, matematiikassa, fysiikassa ja terveystiedossa. Oppikirjalista on netissä 1. vuoden kt-opiskelijoille osoitteessa riverialainen.fi -> Pikaopas aloittavalle opiskelijalle

Tulevaan lukuvuoteen liittyvää - 1. jaksossa ei ole lukiojaksoa (1. vuoden opiskelijoilla). Lukiojakson ajankohta selviää omassa koulutusyksikössä. - Iltaopintoina on tarjolla nollakurssit (=peruskoulua kertaava) äidinkielessä, englannissa, ruotsissa ja matematiikassa. Suositellaan, jos peruskoulun päättötodistuksen arvosana on jossakin näissä aineissa alle 7.

Tulevaan lukuvuoteen liittyvää Nollakurssit Äidinkieli (ÄI0): 27.8. – 2.10.18. Tunnit ovat ma klo 16.45-18.25 ja ke klo 18.45-20.25 Lyseon lukiolla luokassa 208. Matematiikka (MAB0): 27.8. – 2.10.18. Tunnit ovat ti klo 16.45-18.25 ja to klo 18.45-20.25 ja Lyseon lukiolla luokassa 207. Englanti (ENA0): 27.8. – 2.10.18. Tunnit ovat ma klo 18.45-20.25 ja ke klo 16.45-18.25 ja Lyseon lukiolla luokassa 307. Ruotsi (RUB0): 3.10. – 15.11.18. Tunnit ovat ti klo 18.45-20.25 ja to klo 16.45-18.25 ja Lyseon lukiolla luokassa 309.

Tulevaan lukuvuoteen liittyvää - Pitkän matematiikan 1. kurssi (MAY 1) alkaa illassa ma 27.8.2018 klo 18.45. Opetus on ma klo 18.45-20.25 ja ke klo 16.45-18.25 Aikuislukiolla luokassa 207.  - lukuvuoden aikana opiskellaan kurssit MAY 1, MAA 2, MAA 3 ja MAA 5.

Lisätietoa www.riveria.fi / Opiskelemaan / Opiskelu Riveriassa / Kaksoistutkinto www.joensuu.fi/aikuislinja koordinointi ja lukio-opintojen opinto-ohjaus Tuija Alhainen, tuija.alhainen@riveria.fi p. 0500 573 243

Kiitos!