Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
Advertisements

Hallituksen eväät Keski- Pohjanmaalle Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä.
JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
HALLITUSOHJELMAN KÄRKIHANKKEET Osaaminen ja koulutus Nuorisotakuusta yhteisötakuun suuntaan Martti Rantalan ote OKM kärkihankemateriaalista.
Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
EU rahoitusmahdollisuudet Taina Lommi Uudenmaan ELY-keskus.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
6AIKA-OHJELMAN TILANNE JulkICT-ohjausryhmälle Ville Meloni – 6Aika-toimisto.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Alueiden kehittämisen painopistepäätöksen valmistelu Tilanne Erillinen liite MYR Asia nro 3.
Satakunnan maakuntaohjelman painotukset Timo Vesiluoma ESR-infotilaisuus , Rauma.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
ERM- Ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelma Satakunnassa Timo Vesiluoma
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
Miksi kunta – kunnan olemassaolon oikeutus
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Kunnat työssä ilmaston puolesta
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Yhteisöt-ryhmä 1. Vaiheen kartoitus Otsikkodia.
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Keski-Pohjanmaan Toimeenpanosuunnitelmatyö tilannekatsaus
Matkalla Meijän maakuntaan Maakuntavaltuusto
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
Tietopolitiikka ja julkisen hallinnon ICT
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
KESTÄVÄ KASVUKESKUS.
Yhteiskunnallinen osallisuus Toteutusvaihe –tuumasta toimeen
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Esityksen nimi / Tekijä
MISSION POSSIBLE |
Osallistamalla osaamista-toimenpidekokonaisuus ja seuraava haku
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Ajankohtaista TE-palveluissa
Etelä-Savon maakuntaliitto
Vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota
Kiinni työelämään elinikäisen oppimisen avulla
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Luovaa osaamista Hakuaika
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelma
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Rakennerahastot maakuntien strategioiden toteutuksessa Case Etelä-Savo
Liikenne ja viestintä digitaalisessa Suomessa 2020
Kohti oppivia marjatilaverkostoja –hankkeen esittely
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kunta matkalla tulevaisuuteen
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Osallisuuden toimintamalli
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Turun kaupunki / Cederqvist & Jäntti Architects
RANKU 3 -hanke Ravinneneutraali toiminta kunnan käytännöksi
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Kiertotalous Pirkanmaalla
Esityksen transkriptio:

Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2016-2017 Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2016-2017 aluekehityspäällikkö Juha Hertsi Päijät-Hämeen liitto vastaa maakunnan aluekehittämisestä ja aluesuunnittelusta Maakuntastrategia ja –ohjelma ohjaavat eteenpäin kehitystä! www.paijat-hame.fi #phliitto

Päijät-Hämeen liiton maakuntastrategia Päijät-Hämeen maakuntavaltuusto sai kesäkuussa 2013 pohdittavakseen 13 ehdotusta maakunnan strategisiksi kärjiksi. Maakuntavaltuuston valinnat strategisiksi painopistealueiksi: Kehittyvillä markkinoilla osaajana Pietarin ja Venäjän potentiaali Hyvinvointiliiketoimintaa Sosiaalinen osallisuus Luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen

Päijät-Hämeen liiton maakuntaohjelma vuoteen 2017 Päijät-Hämeen maakuntaohjelma 2017 korostaa voimakkaasti kansainvälistymistä ja kansainvälisesti kilpailukykyisiä osaamisen verkostoja. Tämä on johdettu maakuntastrategiasta Maakuntaohjelma yhdistää ensimmäisessä toimintalinjassa globaalin toiminnan haasteet, elinkeinoelämän ja osaamisen. Toinen toimintalinja keskittyy asukkaiden hyvinvointiteeman ympärille. Kolmas toimintalinja nostaa esiin kestävän ympäristön teemoja. Järjestys kuvaa taloudellisesti tiukkaa tilannetta Suomessa ja EU:ssa, jossa vain globaalisti kilpailukykyisellä osaamisella voidaan synnyttää elinkeinoelämälle lisäarvoa, joka tuottaa hyvinvointia maakuntaan, mutta kuitenkin luontoarvoja kestävämmin kohtelemalla.

Päijät-Hämeen liiton maakuntaohjelma vuoteen 2017 Maakuntaohjelman toimintalinjat: Globaali elinkeinoelämä ja osaaminen Hyvinvoiva väestö Kestävä ympäristö Päijät-Hämeen menestyy, jos maakunnan elinkeinoelämä ja yrittäjyyshenkinen toimintapa menestyvät. Kasvuun kansainvälisille markkinoille tarvitaan monipuolista osaamista alueelta ja globaaleista verkostoista sekä ennakoivaa koulutuksen tuottamista. Älykäs erikoistuminen Yhteisiksi työkaluiksi ympäristöosaamisen (cleantech), muotoilun, toimijoiden innovaation ja hyvinvoinnin välineet.

5   Päijät-Hämeen maakuntaohjelma 2014 – 2017, älykäs erikoistuminen ja maakuntastrategian kärjet 24. joulukuuta 2018

6 Päijät-Hämeen maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 YLEISTÄ TOIMEENPANOSTA 2016-2017 JA KÄRKIHANKKEITA Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Lahden radanvarren jatkosuunnittelut ja pilottiratkaisut Valtakunnallinen muotoilun innovaatiokeskittymä Suomalaisten Cleantech-yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävä ohjelma Lahden kaupungin työllisyys- ja elinvoimaohjelman täytäntöönpanoon työttömyyden vähentämiseksi Kimolan vesiväylän uudistaminen Hennan puutarhakaupunki ja Tuuliharjan yritysalue, aloitusvaihe 24. joulukuuta 2018

7 Päijät-Hämeen maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 24. joulukuuta 2018

Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 8 Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 TOIMEENPANO TOIMINTALINJOITTAIN 1. Globaali elinkeinoelämä ja osaaminen 1.1. Yritystoiminnan kilpailukyky 1.2. Resurssitehokas teollisuus 1.3. Matkailun ja palveluiden uudet luovat ratkaisut 1.4. Vihreä talous ja materiaalitehokkuuden vahvistaminen 1.5. Kilpailukykyinen osaaminen 1.6. Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen 1.7. Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen 2. Hyvinvoiva väestö 2.1. Hyvinvoinnin lisääminen 2.2. Kulttuurin monet mahdollisuudet 2.3. Hyvä työelämä ja liikunta työkyvyn kehittämisessä 2.4. Uudenlaiset käyttäjälähtöiset palvelut ja toimintamallit 3. Kestävä ympäristö 3.1. Vähähiilinen elämäntapa eri aluetyypeillä 3.2. Liikennejärjestelmän ja saavutettavuuden edistäminen 3.3. Luonnonvarojen kestävä käyttö 24. joulukuuta 2018

Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 9 Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 24. joulukuuta 2018

Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 10 Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 Toimeenpanosuunnitelman taustamateriaalit 4.1. Alueelliset kehitysnäkymät 4.2. Maakuntaohjelman toimeenpanon arviointia vuodelta 2015 4.3. Älykäs erikoistuminen Päijät-Hämeessä 4.4. Yhteistoiminta-alueen toiminta 4.5. Rahoitus 4.6. Vaikutusten arviointi ja seuranta 4.7. Liitteet 24. joulukuuta 2018

Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 11 Toimeenpanosuunnitelma vuosille 2016-2017 24. joulukuuta 2018

Strateginen painopistealue: TYÖLLISYYS JA KILPAILUKYKY KIKY Team Finland -verkoston vahvistaminen Yritysten rahoitusaseman ja oman pää-oman aseman vahvistaminen Cleantech-ratkaisujen vauhdittaminen Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistäminen Elinkeinojen rakenne-muutoksen ennakointi Metropoli- ja kaupunki-sopimukset Kasvukäytävä-sopimukset Kärkihanke 1: Kilpailukyvyn vahvistaminen elinkeinoelämän ja yrittäjyyden edellytyksiä parantamalla 30 milj €

30 milj € Hallitukselle on tärkeää, että koko Suomen erilaiset voimavarat saadaan hyödynnettyä kasvun ja työllistymisen varmistamiseksi. Siksi hallitus on päättänyt hyödyntää kolmea erilaista työkalua alueiden uudistumisen tukena osana kilpailukyvyn edistämistä: Ennakoivan rakennemuutoksen toimet: - vauhditetaan alueilla nopeita ja kokeiluluonteisia uusia toimenpiteitä - vahvistetaan kykyä sopeutua muutokseen ja selvitä siitä Valtion ja kaupunkien väliset kasvusopimukset - yhdessä varmistetaan tärkeimmät kasvun toimenpiteet Kasvukäytävien rakentaminen - työvoima liikkeelle - sujuvoitetaan pendelöintiä - houkutellaan yritysten investointeja - luodaan uusia palveluliiketoiminnan mahdollisuuksia AIKO ~3x5 milj € ~3x5 milj €