HOPS-työpaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Advertisements

Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Kuinka tehdään lomake Wordilla
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Uudet tutkintorakenteet vs Oodi ?. TS-2013, TS2013 Uudet opintokohteet opinto-oikeuksissa TS-2013 (tekniikan ala), TS2013 (kauppat.ala) TkK-2013, DI-2013,
Ylioppilaskirjoitukset
Lisätietoja ja käyttäjätuki: puh
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
KURSSIVALINNAT VUOSIKURSSI.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Tammifuksien info 2016 Riikka Leikola. Päivän ohjelma Johdatus opiskeluun Sähkötekniikan kandidaattiohjelmassa –kurssi tammifukseille Opintojen käytännön.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
MATEMATIIKKA JA TILASTOTIEDE SIVUAINEENA Kari Myllylä Pekka Salmi LuTK / Matemaattiset tieteet8/25/16.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
Tutkintorakenteen tekninen malli
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Tai vaihtoehtoisesti
Opiskelijan osaamisen tunnustaminen
Ykkösten vanhempainilta
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Hero-Henkilöroolirekisteri
Ylioppilastutkinnosta
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Humanistinen tiedekunta - oppiaineet
Miten luon valtuuden uudistuneessa Valtuudet- käyttöliittymässä?
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

HOPS-työpaja

Aloitus Mene weboodin nettisivuille: https://oodi.aalto.fi/a/ Kirjaudu weboodiin tunnuksillasi. Klikkaa vasemmasta valikosta ”HOPS”. Klikkaa ”Luo uusi HOPS”. Valitse tutkintorakennepohjaksi: Kemiantekniikan kandidaattiohjelma 2017-

Perusopintojen valinta 1 Valitse pääaineesi ja sivuaineesi mielenkiintosi mukaan ja klikkaa ”Tallenna”. (Voit halutessasi muuttaa valintojasi myöhemmin.) HOPSissa näet automaattisesti kaikille yhteiset perusopinnot ja pääaineopinnot.

Perusopintojen valinta 2 Valitse toisen kotimaisen kielen suullinen ja kirjallinen koe (suomi tai ruotsi) perusopintoihin klikkaamalla ”Lisää”. Jos suomi on toinen kotimaisesi, suoritat vain kokeet. Jos ruotsi on toinen kotimaisesi, kokeet kuuluvat perusopintoihin ja kurssin voit sisällyttää vapaa valintaisiin. Ennen kurssia on lähtötasotesti, joka määrittää ruotsin kurssin tarpeen. Jos sinut on vapautettu ruotsista, sinun tulee suorittaa mikä tahansa kielen kurssi (peruskurssi käy), kunhan se ei ole äidinkielesi.

Perusopintojen valinta 3 Matematiikka (Differentiaali- ja integraalilaskenta 1 ja Todennäköisyyslaskennan ja tilastotieteen peruskurssi) Fysiikka (Termodynamiikka ja Aineen rakenne) Ohjelmointi (Kemiantekniikan ohjelmointikurssi/Ohjelmoinnin peruskurssi/Ohjelmointi 1) Aalto-opinnot (yksi kurssi mielenkiintosi mukaan)

Perusopintojen valinta 4 Muista määrittää suoritusaikataulu kullekin kurssille sivun oikeasta laidasta klikkaamalla ”Määritä aikataulu/laajuus” tai ylhäältä kohdasta ”Aikataulu”! Merkitse oikeat periodit (osa on valmiiksi bouldattu, osan joudut selvittämään weboodista klikkaamalla kurssin koodia) ja klikkaa ”Tallenna”. HUOM! Osa bouldatuista periodeista on väärin – tarkista itse oikeat periodit kyseisen kurssin kohdalta

Pakollinen vieras kieli Aukaise selaimeesi Kielikeskuksen osoite: https://into.aalto.fi/display/filc/Etusivu Klikkaa vasemmasta valikosta ”Opetus” ja valitse haluamasi kieli ja kurssi, jonka lisäät HOPSiin klikkaamalla HOPS:issa ”Lisää”. HUOM! Kielen on oltava CEFR- tasoltaan vähintään B1, mutta englannissa vähintään B2. Valinnat tehtyäsi sinulla on perusopinnot kasassa ja voimme siirtyä eteenpäin pääaineeseen.

Pääaineopintojen valinta 1 Lisää matematiikka (Differentiaali- ja integraalilaskenta 2 ja Matriisilaskenta) klikkaamalla ”Lisää”, kuten aiemmin Materiaalitiede ja –tekniikka pääaineessa lisää myös yksi kemian kurssi klikkaamalla ”Lisää” kohdassa ”Vaihtoehtoisuus” Huomioi, että kandidaatin työ tehdään syksyllä (I-II) tai keväällä (III-V)

Pääaineopintojen valinta 2 Bio- ja kemiantekniikan pääaineessa valitse Lisää-napin kohdalta avautuvasta valikosta pääaineeseesi kuusi kurssia seuraavista Tämän jälkeen pääainevalinnat on tehty, ja voidaan siirtyä sivuaineen valintaan

Sivuaine Aukaise selaimeesi sivuaineopas 2017-2018: http://studyguides.aalto.fi/minors-guide/ Valitse mielenkiintosi mukaan korkeakoulu ylävalikosta ja tutki korkeakoulujen sivuaineita ja niiden sisältöjä oikeasta valikosta. Kun olet tehnyt valintasi, lisää sivuaine HOPSiin kohdasta ”Lisää opintojaksoja kohtaan…” Kirjoita ”Nimi tai tunniste” kenttään haluamasi sivuaineen koodi (löytyy sivuaineoppaasta) ja klikkaa ”Lisää HOPSiin”. Voit joutua lisäämään kursseja yksitellen sivuainevalinnan jälkeen tai tekemään muita valintoja sivuainekohtaisesti.

Vapaasti valittavat opinnot Kun olet saanut sivuainevalintasi valmiiksi, siirry valitsemaan vapaasti valittavia opintoja klikkaamalla ”Lisää opintojaksoja kohtaan ”Vapaasti valittavat opinnot””. Hyviä vinkkejä kursseista saat esimerkiksi sivuaineoppaasta ja Kielikeskuksen sivuilta. Voit myös hakea kursseja mielenkiintosi mukaan weboodin tarjonnasta. Voit hakea opintojaksoja nimen ja organisaatio perusteella mielenkiintosi mukaan.

Kun koet olevasi valmis Kun sinulla on 180/180 opintopistettä, muuta HOPS ensisijaiseksi ja lähetä se kommentoitavaksi Aino Pesolalle DL on 31.3.2018 Laita nimi osallistujalistaan ennen kuin lähdet!