Kylmyys.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Advertisements

Maapallon lämpeneminen
Univaje.
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Voimien varasto.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Kansantaudit.
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
VERENKIERTO; lämpötasapainosta huolehtiminen
Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen
Lämpökuvaus Lämpökuvaus on nopea tapa paljastaa kiinteistön rakenteiden lämpöteknisiä ongelmia rakenteita rikkomatta. Lämpökuvauksella saadaan nopeasti.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Ympäristöterveys s. 162 – 175.
Sairasteluiden välttäminen
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää? Petri Mäki-Fränti Ekonomisti.
Myasthenia Gravis Sari, Marjo & Enni.
Tupakointi ja seksi.
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Sydän- ja verisuonitaudit
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
Päänsärky – ”kansantauti” * % / 20-45v. / naiset / vähenee iän myötä A. Varsinaiset sairaudet: Jännityspäänsärky, 30-78% < lihasjännitys, yksipuoliset.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Kansantaudit Tartuntataudit
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
Sepelvaltimotaudin oirekuvat
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Stressin kahdet kasvot. Stressi … f - p - s oireina ilmenevä häiriötila, joka johtuu yksilön kokemuksesta, ettei hän kykene selviytymään häneen kohdistuvista.
Melu =ääni, joka koetaan epämiellyttäväksi tai häiritseväksi, tai joka on muulla tavalla terveydelle haitallista Sini, Aino, Andre, Henri.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Navigaattori Liiku ja urheile turvallisesti.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
LUONNONHASARDIT Luonnonhasardit syntyvät äkillisesti luonnosta itsestään. Useimpia hasardeja ihmisen on mahdotonta estää, mutta niihin voidaan varautua.
Alkoholista asiallisesti
Lääkekorvausoikeudet
7 Itsehoito ja hätäensiapu
Nestetasapaino.
Hengitys.
Mielenterveyttä kuormittavat tekijät
Tupakan haittavaikutukset
Ilmastonmuutos.
Mikä on turvallisuustuokio
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Päänsärky – ”kansantauti” % / 20-45v
Ruoasta saatavat ravintoaineet
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Haihtuminen.
Tundra.
Oppiainerajat ylittävä tehtävä
Opintopsykologi Katja Hietanen
Stressin kahdet kasvot
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
2-02 Lääkehoidon merkitys.
Esityksen transkriptio:

Kylmyys

Kylmyyden aiheuttajat ja torjunta Kylmyys on lämmön puutetta Kylmyyttä aiheuttaa kylmä ilmasto Kylmyydestä johtuvia haittavaikutuksia voi ehkäistä lämpimillä vaatteilla, rakennusten lämmityksellä ja kunnollisilla eristeillä Työnantaja on velvoitettu huolehtimaan siitä, etteivät työntekijät altistu töissä liialliselle kylmyydelle Kevyessä istumatyössä lämpötilasuositus on 21-25 celsiusastetta

Kylmyyden terveysvaikutukset Kylmyys heikentää sekä fyysistä että henkistä suorituskykyä Aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia -> vähentää keskittymiskykyä -> lisää onnettomuusriskiä Voi olla sairauskohtauksia laukaiseva tekijä, voi pahentaa kroonisia sairauksia Aiheuttaa kylmävaurioita eli paleltumia ja hypotermiaa (hypotermia = normaalin ruumiinlämmön lasku ja muutokset elimistössä, alle 34 astetta) Kylmäoireita ovat mm. hengenahdistus, yskä, ääreisosien tunnottomuus ja verenkierron heikkeneminen, niska- ja hartiakivut ja verenpaineen nousua Kylmyys altistaa mm. astmalle, sepelvaltimotaudille, sydäninfarktille, jännitysniskalle, reumalle ja atooppiselle ihottumalle