Lukio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
Advertisements

Ylioppilaskirjoitukset
Miksi valita juuri Akaan lukio?
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
© Present-äSSä 2011 MIKSI LUKIOON?. © Present-äSSä 2011 Miksi lukioon Saat hyvän yleissivistyksen Saat lukiosta kaksi todistusta - Ylioppilastutkinto-
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Miksi aikuislukioon? Lukio on yleissivistävä oppilaitos Voit opiskella kieliä, luonnontieteitä, humanistisia aineita… Olet viisaimmillasi lukiossa Sivistys.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Liiketalouden opiskelu
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Mikä ihmeen oppisopimus?
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Opiskelijaksi lukioon?
Mitä peruskoulun jälkeen?
Valma-koulutuksen mahdollisuudet
MIKSI LUKIOON???.
Akaan lukio 1 lk:ien vanhempainilta
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Miksi lukioon Saat hyvän yleissivistyksen pohja henkiselle kasvulle
Vanhempainilta Tervetuloa!
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
Työnhaun +opiskelun taidot
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Lentokonealan jatko-opinnot
Oulunsalon lukion vanhempainilta
LUKIO-OPINNOT.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
Kiinnostaako lukio?
MIKSI LUKIOON???.
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Kaksoistutkinto.
Omnia.fi/yhteishaku.
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
Ammattikorkeakouluopinnot​
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

lukio

Lukiossa opiskelu

Lukiossa opiskellaan kolmenlaisia kursseja Pakollisia kursseja. Syventäviä kursseja. Soveltavia kursseja. Kursseja voi suorittaa itsenäisesti riippumatta siitä ovatko ne pakollisia, syventäviä vai soveltavia.

Kurssien määrä Pitää käydä vähintään 75 kurssia, jotta voi päättää opinnot lukiossa hyväksytysti. Suoritetuista kursseista tulee olla 47-51 pakollisia, vähintään 10 kappaletta syventäviä ja loput voivat olla syventäviä tai soveltavia. Pakolliset kurssit ovat samoja kaikissa Suomen lukioissa. Soveltavat kurssit vapaa ehtoisia.

Miksi hakea lukioon? Saat lisää aikaa tulevaisuuden miettimiseen. Lukio antaa yleissivistystä. Lukio valmentaa hyvin jatko-opintoihin. Lukiosta saa kaksi todistusta, lukion päättötodistuksen ja yo-todistuksen. Suurin osa Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelevista on ylioppilaita ja lukion suorittaneita(n. 96%).

Miksi hakea lukioon? Lukio ei sulje mitään jatko-opintopaikka vaihtoehtoa pois. Tykkäät opiskella tai haluat menestyä ja olet valmis ponnistelemaan tulevaisuutesi vuoksi. Voit suorittaa lukio diplomeja (Kuusankosken lukiossa musiikista, liikunnasta ja kuvaamataidosta). Voit liittää muita opintoja kuten vaihto- oppilasvuoden, musiikkiopiston tai vaikka kesälukion lukiokoulutukseesi.

Lukion suorittaminen 1. vuoden aikana eniten pakollisia kursseja. 2. vuoden aikana enemmän syventäviä ja soveltavia kursseja + yo–suunnitelma. 3. Vuotena pääasiassa syventäviä kursseja + yo- kirjoitukset

Kaikille pakollinen äidinkieli YO-kirjoitukset Reaaliaine Ruotsi Matematiikka Vieraskieli Kaikille pakollinen äidinkieli

Mihin lukion jälkeen? Lukio on erittäin hyvä pohja kaikille jatkokoulutuksille. Yliopisto. Ammattikorkeakouluopinnot. Ammatilliset opinnot. Muita vaihtoehtoja esim. Oppisopimus. Työelämä.

Pitkä vai lyhyt matikka? Yhteinen kurssi Pitkä matikka - 10 pakollista, kolme syventävää + soveltavia Lyhyt matikka - kuusi pakollista, kaksi syventävää + soveltavia Vaihdot mahdollisia

Kuusankosken lukio

Miksi hakea kuusankosken lukioon? Lukiossamme on laaja kurssitarjonta ja pätevä henkilökunta. Lukiostamme on tullut hyvät tulokset kirjoituksista. Lukiomme on sopivan kokoinen (oppilaat ja opettajat tuntevat toisensa). Meillä on aktiivinen oppilaskunta.

Miksi hakea kuusankosken lukioon? Lukio sijaitsee keskellä kaupunkia ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Lukiossamme on mahdollisuudet opiskella logistiikkaa. Monipuoliset liikunta mahdollisuudet välitunneilla ja hypäreillä. Koska olemme pieni lukio, opettajilla on enemmän aikaa oppilasta kohden.

Lukiostamme löytyy monipuolisia kursseja Tutorkurssi: Lukio-opiskelun esittelyä mm. yseille ja niiden vanhemmille & koulun edustajana toimiminen. Mentorikurssi (Uusi lukio-uskalla kokeilla-hanke): Lukiossa toimiva ”läksykerho”, eli apua opinnoissa ja muihin lukioon liittyvissä kysymyksissä. Kurssilla tutustutaan myös esimerkiksi siihen, millainen oppija kukin on tai miten käsitellä koulustressiä, jne.

Lukiostamme löytyy monipuolisia kursseja Kansainvälisyyskurssi: Mahdollisuus toimia isäntäperheenä ulkomaalaiselle opiskelijalle ja matkustaa itse myös ulkomaille. Muita kursseja ovat mm. oppilaskunta, yrittäjyyskurssi, retkeilykurssi, lehtikurssi, monipuolinen kielivalikoima, logistiikkakurssit, Urheiluakatemia ja koulun ulkopuoliset kurssit.

Kuusankosken lukio Yksi Kouvolan neljästä päivälukiosta. Kuusankosken lukio syntyi kun Kuusaan ja Voikkaan lukiot yhdistettiin. Lukiolla on 27 opettajaa. Kuusankosken lukio tarjoaa opiskelijoilleen laajan kurssitarjonnan.

Kysymyksiä lukioon liittyen?Kk