Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VJS VALMENNUSLINJA – Kohti omaa huippua. ©2012 VJS.
Advertisements

POIKIEN ALUEVALMENNUS
B – TYTÖT Miesvartiointi
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Pallo vaihtaa omistajaa a j e k. o r g ) Estäminen vyötärön alle potkuissa ja aina, kun pallo vaihtaa omistajaa.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
HJK:n Harjoitepankki ja pelikirja
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Järjestäytynyt lähtö vaihe I
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
SAPA ry Pelaajakoulutuslinja osa 4
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
Jalkapallo AIKAA PAKKI YLÖS YLÖS!!!!!!
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
HJK:n Harjoitepankki ja pelikirja
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Harjoituksia Jäähalliin
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
PELINOHJAAJAKOULUTUS. Pelinohjaaja Valioerotuomari Erotuomarikokelas Piirin erotuomaritoiminta Liiton erotuomaritoiminta Pelinohjaaja toimii alle 12 –vuotiaiden.
NJS PELIKIRJA 7v NJS Pelikirja Mikä on pelikirja? Miksi joukkueilla on pelikirja? Minkälaisia pelikirjoja joukkueilla on? NJS
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Forssan Jalkapalloklubi ry FJK 06 KAUSISUUNNITELMA 2015 ROHKEA TAITAVA LIIKKUVA LUOVA PELAAVA JOUKKUE. AJATUS MUKANA. Valmennuksen, harjoittelun ja pelaamisen.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ Meidän Peli.
Suomikiekko 2017.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
HIFK KKI35/40 Pelikirja 2017/Taktik 2017
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
LIPPUPALLODEMO 90min.
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
SÄÄNTÖJÄ.
HYÖKKÄYKSEN NUMEROINTI
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
U15 Alueleiriharjoittelu
Maalin synty / estäminen
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
Tikkurilan Palloseura valmennusohjeistus ja pelitapa 5v5, 8v8, 11v11
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Jalkapallo.
Pelaaja profiilit ja ohjeita pelipaikoille
Pelipaikat numeroina 3 m viiva
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Esityksen transkriptio:

Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus Maalivahti pyrkii avaamaan laitaan lyhyellä heitolla tai syötöllä. Toisen laidan puoleinen laituri kaventaa palloa/keskialuetta kohti. Puolustaja tai keskikenttäpalaaja pyrkii pelaaman laidassaan hyökkääjälle. Jos laidassa ei pystytä pelaamaan ylöspäin, syötetään keskikenttäpalaajalle tai painottoman puolen laiturille Mikäli vastustajan prässiä ei pystytä syötöillä purkamaan, pudotetaan puolustajille tai maalivahdille ja rakennetaan hyökkäys uudestaan alusta. Vastustajien ollessa koko ajan korkealla, maalivahdilla on lupa avata pitkällä hyökkääjälle vastustajan alueelle.

Pelaaminen puolustusalueelta keskikentälle ja hyökkäysalueelle Laituri pelaa suoraan hyökkääjälle joka on liikkunut pelattavaksi keskialueelle tai laitaan. Seuraavaksi pyritään suoraan maalintekoon tai syöttämällä mukaan nousseelle keskikenttäpelaajalle. Kun laituri on pelannut hyökkääjälle, nousee hän mukaan hyökkäykseen tukemaan ja tarjoaa syöttösuuntaa ylös, sivulle ja alas. Keskikenttä pelaaja liikkuu pelattavaksi ja tarjoaa syöttösuunnan laiturille jos palloa ei pystytä pelaamaan laidassa ylös. Painottoman puolen laituri nousee mukaan hyökkäykseen omalla laidallaan ja tarjoaa sijoittautumisellaan mahdollisuuden puolenvaihtoon ja suoraan hyökkäykseen

Pallon vastaustajalla/Pallon menetys Hyökkääjä jää pallon yläpuolelle ja peittää syöttösuunnan pakeille ja maalivahdille Keskikenttä pelaaja prässää/karvaa ja tacklaa pallollista ja jos hyökkääjä ohittaa hänet pyrkii keskikenttä pelaaja uudestaan pallon alle. Keskikenttä pelaajilla on paljon vastuuta puolustuspelaamisessa ja alaspäinpelaamisessa. Laitapelaajat huolehtivat omasta puolestaan ja liikuvat pallonalle. Jos hyökkäys tulee oikealta vasenlaita liikkuu oikealle ja päinvastoin.

Puolustaminen Pallon riisto Kun pallo on riistetty omalle joukkueelle laiturit levittää liikkumalla nopeasti laitoihin jolloin saadaan leveyttä peliin. Pallollinen pelaaja hyökkää kohti Boxia ja muut pelaajat (kolme lähintä) antavat kolme syöttösuuntaa.

Erikoistilanteet Sivuraja heittää aina sen puolen puolustaja hyökkäyssuuntaan joko pitkän tai lyhyen. Pois lukien nopeatilanne, jolloin se joka on lähinnä palloa heittää mahdollisimman nopeasti hyökkäyssuuntaan. Hyökkääjän tehtävä on kuitenkin olla vastaavottamassa palloa laidassa. Pallo pyritään ottamaan heti haltuun ja hyökätään kohti boxia. Heiton tarkkuus, suunta ja nopeus ovat kuitenkin tärkeitä hyökkäyksen onnistumisen kannalta, jotta pallo pysyy omalla joukkueella. Keskikenttäpalaaja(t) tulevat tukemaan hyökkääjää. Tehtävänä on tulla tukemaan ja tekemään tilaa hyökkäyssuuntaa.

Vastustajan kulmapotku Kulmapotkun antaja nimetään aina ennen peliä. Pelaajien juoksu tulee suuntautua sekä etu ja taka-tolpalle. Tärkeintä on että pelaajat eivät seiso paikallaan vaan ottavat riittävästi vauhtia boxin viivalta maalia kohti. Kulma pyritään toimittamaan maalille kuitenkin maalivahdin ulottumattomiin. Kaikkien täytyy olla valmiina ja juosta terävästi irti vastustajasta palloa kohti. Vastustajan kulmapotku Hyökkääjä pitää vastustajan puolustajat kiinni ellei erikseen määrätä omalle maalille. Kulmanpuoleinen keskikenttäpelaaja ottaa mahdollisen lyhyen pois. Muut pelaavat mies miestä vastaan periaatteella.