Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jalkapallo AIKAA PAKKI YLÖS YLÖS!!!!!!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jalkapallo AIKAA PAKKI YLÖS YLÖS!!!!!!"— Esityksen transkriptio:

1 Jalkapallo AIKAA PAKKI YLÖS YLÖS!!!!!!
Huudetaan, kun pallon vastaanottavalla pelaajalla on tilaa ja aikaa hallita palloa ja punnita vaihtoehtoja PAKKI YLÖS Huudetaan palloa hallussaan pitävälle laitahyökkääjälle. Laitapuolustaja juoksee laiturin ohi, minkä jälkeen laituri voi syöttää pallon eteenpäin laitapuolustajalle. YLÖS!!!!!! Puolustaja tai maalivahti huutaa näin, jotta puolustavat pelaajat siirtyvät pois puolustusalueelta. Lähde: Pelataan jalkapalloa, Karisto Google kuvat Fortum tutor.fi

2 MAALIVAHTI KESKIKENTTÄPELAAJA HYÖKKÄÄJÄ PUOLUSTAJA
Maalivahti on puolustuksen viimeinen toppari. Hän suojelee maalia ja voi ottaa pallon haltuun myös käsillään. KÄSITTELY – Maalivahdin täytyy siepata ja pitää pallo varmasti monenlaisissa tilanteisa. KESKIKENTTÄPELAAJA Keskikenttäpelaaja pelaa hyökkääjien ja puolustajien välissä. Hän tukee puolustusta ja luo paikkoja hyökkääjille. PELISILMÄ – Pystyäkseen antamaan hyvän syötön keskikenttäpelaajan on nähtävä, missä joukkuetoverit juoksevat. PUOLUSTAJA Puolustaja pelaa maalivahdin edessä ja pyrkii estämään vastapuolta hyökkäämästä ja tekemästä maalia. MIESVARTIOINTI – Puolustajan tehtävä on pysyä vastapuolen hyökkääjän lähellä ja estää tätä tekemästä maalia. HYÖKKÄÄJÄ Hyökkääjän tärkein tehtävä on tehdä maaleja. Hänen on myös autettava keskikenttäpelaajia ja luotava maalipaikkoja toisille VAUHTI – Nopea hyökkääjä pelottaa puolustajia ja pystyy luomaan maalipaikkoja ohittamalla pelaajat.

3 Kartiojuoksu Liikkuvapallo
Hyvä alkulÄMMITTELY TEKEE LIHAKSISTA PEHMEÄT JA KIMMOISAT, MIKÄ VÄHENTÄÄ LOUKKAANTUMISIA. Se myös virkistää mieltäsi peliä varten. Keho on tärkeä lämmittää ennen pelaamista. Lämmittelyn avulla lihakset ja aivot valmistautuvat suoriutumaan tärkeistä tilanteista, joilla peli voitetaan. Kartiojuoksu Järjestä kartiot haluamaasi kuvioon. Juokse kartiolta toiselle muuttaen välillä juoksutyyliä. Liikkuvapallo Syötelkää palloa toisillenne laajalla kartioilla rajatulla alueella. Pallo on pidettävä liikkeessä, sillä jos se pysähtyy tai menee alueen ulkopuolelle, kaikkien on tehtävä viisi esim. polvennostoa.

4 PALLONHALLINTA Pallonhallinnan oppiminen on tärkeää. Kun opit vastaanottamaan syötön ja kuljettamaan palloa, oikeanlaisen kosketuksen ja hallinnan avulla sinulle jää paljon aikaa ja tilaa syöttää ja luoda maalipaikkoja. PEHMEÄ HALTUUNOTTO Pidä katseesi lähestyvässä pallossa. Ota pallo vastaan jalkasi sisäsyrjällä ja pysäytä pallo pehmeästi antamalla jalan joustaa taaksepäin. Suuri kosketuspinta helpottaa pallonhallintaa. HALTUUNOTTO REIDELLÄ Samanlainen kuin pehmeä haltuunotto, mutta pallo pysäytetään reidellä ja pudotetan jalkoihin. HALTUUNOTTO RINNALLA Kun syöttö tulee korkealta, pallo on pysäytettävä rintakehällä. Pidä kädet sivuilla ja katse lähestyvässä pallossa. Ojenna rintasi palloa kohti ja taivuta polviasi. Ota pallo vastaan pehmeästi rinnallasi ja anna sen pudota eteesi. ” PIDÄ KATSEESI AINA PALLOSSA KUN OTAT PALLOA HALTUUN! ”

5 Jalkapallo on joukkuepeli, jossa syötellään toisille pelaajille
Jalkapallo on joukkuepeli, jossa syötellään toisille pelaajille. Tarkoituksena on antaa pallon tehdä työ. Jotta kehittyisit mestari syöttäjäksi, pelisilmäsi, kosketuksesi palloon ja pallonhallintasi on oltava hyvällä tasolla. SISÄSYRJÄSYÖTTÖ Tämä on perustasoinen ja yleisin syöttö jalkapallossa. Jalan sisäsyrjän käyttäminen parantaa syötön tarkkuutta. Aseta tukijalka pallonviereen ja suuntaa kengänkärki kohteeseenpäin. Käännä potkaisevaa jalkaa siten, että sisäsyrjä osoittaa eteenpäin. Potkaise lujaa keskelle palloa. LÄPISYÖTTÖ Toisinaan on paras syöttää pallo tyhjään tilaan, johon joukkuekaverit voivat juosta. Tälläinen syöttö saattaa luoda maalipaikan. Syöttö on vaikea hallita, koska se täytyy ajoittaa ja kohdistaa oikein ja potkaista sopivalla voimalla. ” PELISILMÄN ON OLTAVA KUNNOSSA, JOS HALUAT TEHDÄ LÄPISYÖTÖN. PELAA PÄÄ PYSTYSSÄ JA TARKKAILE JOUKKUEKAVEREIDESI LIIKKEITÄ ” SYÖTTÖ

6 pUsKu Seiso suorassa TAVALLINEN PUSKU
Jalkapalloa ei pelata vain jaloilla – joskus joudut käyttämään myös päätäsi. Sinun on opittava puskemaan palloa, jotta voit vastata pitkiin, korkeisiin potkuihin ja laidalta tuleviin keskityksiin. Seiso suorassa Sinun ei tarvitse olla pitkä pystyäkseen puskemaan hyvin. Hyvällä ajoituksella ja itsevarmuudella on suuri merkitys pallon puskemisen oppimisessa. TAVALLINEN PUSKU Puskun oppimisen salaisuus on harjottelu ja itsevarmuus. Pidä palloa käsissä ja heitä se ilmaan vähän pääsi yläpuolelle. Puske keskelle palloa otsasi keskikohdalla. Pidä silmät auki. Jos olet puolustaja, sinun kannatta puskea pallo korkealla ja pois puolustusalueelta. Jos haluat tehdä maalin puskemalla, sinun on käytettävä voimaa ja suunnattava pusku matalalle.

7 LAUKAISU Jalkapallopelin voittamiseksi joukkueesi on tehtävä enemmän maaleja kuin vastustaja. Se on vaikeampaa kuin luulisi. Hyvä maalintekijä on kylmäpäinen, tarkka ja nopeaälyinen. VIPPI Tällä viekkaalla potkulla voit nostaa pallon lähetyvän maalivahdin yli. Ole laukaisevinasi lujaa, mutta muuta liikettä viime hetkellä siten, että tökkäät jalkasi pallon alle. PERUSLAUKAUS Peruslaukaus on tavallisen potkun kaltainen. Nosta selkääsi ja potkaise palloa jalkapöydällä, jotta saat potkuun tarpeeksi voimaa. Pidä pääsi alhaalla pallon yläpuolella ja mieti, mihin haluat pallon osuvan. SINÄ PÄÄTÄT Kun saat pallon maalintekopaik-kaan, sinun on päätettävä, mihin tähtäät ja kuinka lujaa potkaiset palloa. Muista, että mitä lujempaa laukaiset, sitä vaikeampi on osua kohteeseen.

8 pelissä voi olla rytmi.”
”Haluan olla tarpeellinen ja saada luottamusta!” ”Olen tasapainoinen, aktiivinen ja monista asioista kiinnostunut.” ”Saatan olla tyytymätön itseeni ja pohtia suuria kysymyksiä...” ”Hyökätessä ymmärrän pelimme leveyden ja syvyyden käsitteet.” ”Osaan potkaista palloa usealla eri potkutekniikalla.” ”Osaan kuljettaa palloa taitavasti.” ”Alan ymmärtää, että ”Osaan hakea pelissä voi olla rytmi.” vapaata paikkaa ja osoittaa ”Puolustaessa tiedän jo vartalollani, katseella ja paremmin mihin puheella sijoittua ja miten pelikaverille voin auttaa halun ja valmiuden pelikavereitani.” saada syötön.” ”Vahvistun ”Usein puolustan vuosi vuodelta ja voimakkaasti ja minussa saattaa Aggressiivisesti.” näkyä jo murrosiän merkkejä.” ”Pystyn antamaan ja vastaanottamaan 8–15 metrin pituisia syöttöjä.” ”Saatan kritisoida valmentajan ”Osaan vastaanottaa ja vanhempien syötön liikkeessä ja päätöksiä vetoamalla järkisyihin”. pelata sen yhdellä” kosketuksella edulliseen paikkaan.” Millainen on 9–11-vuotias?

9 Miten 9–11-vuotias voi harjoitella kotona?
Fortum Tutorit keskittyvät 9-vuotiaiden jalkapalloilijoiden valmennuksessa vielä yksilön taitojen kehittämiseen. 10–11-vuotiaiden lasten harjoitteluun tulee mukaan useamman pelaajan yhteistyön opettelua. Tämän ikäisen pelaajan taitoharjoittelu koostuu harjoitteista, jotka kehittävät pallon hallintaa, pallon kuljetusta, käännöksiä, harhautuksia, syöttämistä, haltuunottoa/ensimmäistä kosketusta, laukausta ja puskua. 9–11-vuotias alkaa ymmärtää jo pelitaktisia asioita, kuten esimerkiksi käsitteitä syvyys, leveys ja pelaajien väliset etäisyydet. Tilanteen vaihdot hyökkäykseen ja puolustukseen, sekä pelaajien välinen kommunikointi alkavat sujua. Hyviä pelitilanneharjoitteita ovat pelattavaksi liikkuminen, pelaajien väliset etäisyydet, yksi-vastaan-yksi- ja kaksi-vastaan-yksi -tilanteet. Kavereiden kanssa pelatut pihapelit ja kilpailut pallonkäsittelytaidoissa ovat tärkeitä tämän ikäisen jalkapalloilijan kehitykselle. Kaikki lapset voivat osallistua oman seuran ja piirin Taitokilpailuun. Edistyneimmillä on sitä kautta mahdollisuus päästä valtakunnalliseen Taitokilpailuun. Usealla seuralla on innokkaille lapsille myös Taitokoulutoimintaa. Jalkapalloleirit tarjoavat myös erinomaisen mahdollisuuden lisäharjoitteluun ja kokemuksien kartuttamiseen jalkapallon parissa. Lisätietoja löytyy Suomen Palloliiton verkkosivulta, Voit auttaa lastasi etsimään hyviä harjoitteita esimerkiksi Internetistä. Oikean tekniikan harjoittelussa kannattaa kysyä neuvoa valmentajalta ja tutustua tekniikkaa esitteleviin kirjoituksiin, kuviin sekä videoihin. Palloliiton taitoharjoittelun verkkosivu tarjoaa vinkkejä monipuolisiin taitoharjoitteisiin

10 Kiitos kun luit esityksen.
Tässä on tarkoitus koota jalkapallon perusasiat pähkinän kuoressa. Toivottavasti tästä aukeaa niin pelipaikkojen tarkoitus kuin avain taidot, mitä ne ovat. Loppuun laitoin myös kotiharjoittelun tärkeydestä kertovan artikkelin. Sitä asiaa ei voi liikaa mainostaa. Lisää kannattaa käydä lukemassa sivuilta missä on asiaa vanhemmille, pelaajille sekä toimihenkilöille. Muun muassa vanhemman roolit seurajoukkueessa. Vastuuvalmentaja Joni Pelkonen HJS 05 Sininen Lähteet: Pelataan… Jalkapalloa, 2012, Karisto Oy Kuvat:


Lataa ppt "Jalkapallo AIKAA PAKKI YLÖS YLÖS!!!!!!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google