EYo-info Tutustu huolella!.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Joulukortti kuvaan lisäämällä tai piirtämällä
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
TERVETULOA Kurssi 1 A Tunne hiiren oikeanlainen käyttö
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Jakaminen ja yhteistyö
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Vapaa aihe Kysymykset.
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
Iak115 Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Dokumenttien käsittely ja tietoverkot — kurssirunko 1. Windows-käyttöliittymä ja ‑ tiedostojärjestelmä;
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
E –oppikirjan käyttöönotto
Windows 7 käyttöjärjestelmän käyttö
Sähköisen kokeen pitäminen
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Oulunsalon lukion ohje unohtuneen salasanan vaihtamiseen FIM-palvelussa (Microsoft Forefront Identity Manager) Sisältää ohjeet seuraaviin tilanteisiin:
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja
ABI-INFO Sähköiset yo-kokeet
Näin teet sähköisen kokeen ABITTI.fi palvelulla
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
Moottorin kuluttama sähköenergia
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
YO-info Syksy 2017.
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Näin toimit yo-kokeessa
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Aloittelijan Abitti-koulutus
Moottorin kuluttama sähköenergia
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Granlund Manager, käyttöohje
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
SÄÄNNÖT.
Windows 10 -vinkit Asetukset kuntoon.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
YO-kirjoitusten toimeenpano
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Tentti.
ABI-INFO Lyseon lukio Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

eYo-info Tutustu huolella!

Koetilaan saapuminen viimeistään: 1. Ajoissa paikalle! Sisäänotto saliin alkaa viimeistään klo 8.10. Sitä ennen jo tehty mahdolliset teippaukset, otettu tavarat ja eväät esiin jne. 2. Kuulet paikkanumerosi. Enää ei keskustella kaverin kanssa! 3. Tulet saliin: mukana tarjotin, ei konetta. Tarjottimella eväät ja kaikki oheislaitteet, kuten kuulokkeet ja laturi! Myös henkilöllisyystodistus sekä mahdollinen ohje koneen käynnistämistä varten. Mitään langatonta ei saa olla! Missään vaiheessa ei kävellä johdotettujen alueiden yli! Ota sellaiset eväät, joilla et sotke ja riko tietokoneita. Istu paikallesi. 4. Seuraavaksi käsketään hakea tietokone. Kone liitetään sähköverkkoon. Liitä myös kuulokkeet sekä hiiri ja muut mahdolliset oheislaitteet. Heti perään käynnistä kone tikulta ja tee äänitesti. Liitä koneesi lopuksi tietoverkkoon. Mahdollinen ohjepaperi laita sitten tarjottimesi alle.

Kokeen valinta ja kirjautuminen: 1. Syötät ensin henkilötietosi. Ole tarkkana, että valitset oikean kokeen ja kielen! Kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan! 2. Valvoja tarkistaa henkilöllisyyden avainlukulistoja käyttäen. Sen jälkeen myös henkilöllisyystodistus laitetaan tarjottimen alle. 3. Koe alkaa aikaisintaan klo 9.00.

Koneen perussäädöt ja toiminnot, jotka on syytä osata ja huomata: Äänitestin uudelleen tekeminen ja äänenvoimakkuuden hallinta. Näytön säädöt ja fontin suurentaminen (CTRL ja +, CTRL ja -). Lisää toimintoja sovelluksessa Näyttö. Ei koske kaikkia, vaan vain niitä kenellä on koneensa kanssa näitä ongelmia! Kuuntelukokeissa erityisen tarkkana ennen kuin käynnistät nauhoitteen! Lue huolella ohjeet ja tehtävänannot. Osa kuuntelutehtävistä on kuunneltavissa vain kerran. Käynnistettyä äänitettä ei voi pysäyttää tai perua! Poistetun tekstin palauttaminen: (ctrl + z ja ctrl+shift +z) Sanalaskuri. Jos tehtävälle on annettu enimmäispituus, noudata ohjetta. Näet sanamäärän vastauslaatikon alareunasta.

Aineistot sekä ikkunoiden ja välilehtien järjestäminen. Kuvankaappauksen ottaminen ja liittäminen vastaukseen. Ohjelmien käyttö. Tiedosto tallennettava heti aluksi työpöydälle eli kohteeseen digabi ja säännöllisesti sen jälkeenkin! Ohjelmilla tehdyt tallentamattomat tiedot eivät ole turvassa, jos tulee ongelmia. Työpöytäkuvake. Saat yhdellä painikkeella pienennettyä kaikki ikkunat, jolloin tulee näkyviin työpöytä. Sovelluksilla tallennetut tiedostosi ovat työpöydällä. Ohjeet. Ohjevideot, erikoismerkit, näppäinkomennot (@ = CTRL ja 2) Ohjevideoita voit katsella myös netistä osoitteesta: https://vimeo.com/groups/362555 Selainpainike. Oletko sulkenut selaimesi kokonaan näkyvistä? Saat sen aukaistua selainpainikkeella.

Ongelmat? WC-painike eli Näytönsäästäjä. Laita aina päälle, jos lähdet WC-käynnille. Liikkuminen koetilassa, esim. WC-käynnillä: Ei katsella muiden näyttöjä! Virtajohdon irtoaminen ja latauksen tarkkailu. Latauksen taso ei saa lähteä laskemaan. Tarkista, että virtajohto on koneessa kiinni. Jos johto esim. tippuu lattialle, pyydä apua eli käsi ylös! Tikun irtoaminen/kone jumissa/ muu ongelma. Käsi ylös, niin saat apua! Nauhoiteongelma. Heti käsi ylös, saat apua! Välimuisti täynnä tai muu outo ilmoitus. Käsi ylös! Eli mitä, jos tulee ongelmia? Käsi ylös! Hukattu aika hyvitetään, jos häiriö kestää useita minuutteja.

Jos tulee isompi ongelma, kone joudutaan sulkemaan Jos tulee isompi ongelma, kone joudutaan sulkemaan. Älä koskaan Päätä koetta liian aikaisin! Ongelmatilanteissa vain tietokoneen virta katkaistaan opettajan johdolla. Ongelmatilanteissa vastaukset ovat tallessa, Ehkä jotakin pientä puuttuu. Ohjelmilla tehdyistä tallessa ovat tosin vain ne tiedot, jotka on tallennettu! Ei vastauksia kahteen selaimeen! Kirjoita aina kaikki vastauksesi yhteen selainikkunaan. Jos ylimääräisi ”Sähköisiä kokeita” on auki. Sulje ne! Jos olet kirjoittanut vastauksia kahteen selaimeen, siirrä vastaukset yhteen paikkaan hiirellä perinteisen leikkaa/liitä-toiminnon avulla. Jos vastauksia ehti kadota, heti käsi ylös! Palohälytys. Ole hiljaa ja noudata ohjeita. Sähköisissä kokeissa vain näytönsäästä laitetaan päälle, mutta mitään ei oteta koetilasta mukaan, kun poistutaan.

Kokeen päättäminen 1. Tarkista, että olet tehnyt kaikki vaaditut tehtävät ja ettet ole vastannut liian moneen tehtävään. 2. Lopuksi valitse Päätä koe –painike ja noudata ohjeita eli sammuta kone. 3. Tikku ja luonnostelupaperit tuodaan salissa takavalvojalle 4. Seuraavaksi haetaan oma kone ja tarjotin. Koulun koneet jätetään paikalleen. Muista ottaa tarjottimesi alta kaikki paperit mukaan!