Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi palaa vedeksi ja hiilidioksidiksi vapauttaen energiaa. Valkuaisaineet hajoavat ruuansulatuksessa entsyymien vaikutuksesta aminohapoiksi.
Aminohapot siirtyvät verenkierron mukana soluihin. Soluissa aminohapot kasataan uusiksi valkuaisaineiksi. Aminohapot toimivat elimistössä entsyymeinä, hormoneina sekä rakennus-, vasta- ja kuljetusaineina. Linoli- ja linoleenihapot ovat elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, jotka toimivat mm. solukalvojen rakenneosina.
Vitamiinit ovat suoja-aineita. Vitamiinit ovat joko vesiliukoisia (B ja C) tai rasvaliukoisia (A, E, D, K). Vitamiinit ovat suoja-aineita. Hivenaineita (esim. Fe, Ca, P) tarvitaan pieniä määriä. Lisäaineet parantavat ruuan säilyvyyttä, ulkonäköä, makua, rakennetta ym. Videoita: ravintoaineet.