Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kohti uusia malleja: muuttuuko lisensiointi toimintaympäristön mukana? Erikoissuunnittelija Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto.
Advertisements

Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Suomen koulutusjärjestelmä
YMPÄRISTÖLIIKETOIMINTA JA
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2014 Elinkeino- ja liiketoiminta 4 % Perusrahoitus 67 % Muu täydentävä rahoitus 9 % Ulkomainen rahoitus 3 % Suomen Akatemia 12 %
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö/Ari Saarinen/pmm/ /1. YLIOPISTOKESKUSPÄIVÄT KAJAANI Yliopistokeskukset.
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 YLIOPISTOT JA ELINIKÄISEN OPPIMISEN SUUNTAVIIVAT.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valtakunnallinen konteksti Valtioneuvoston periaatepäätös julkisen tutkimusjärjestelmän rakenteellisesta kehittämisestä.
Tutkijaliikkuvuuden palvelut –roundtable Kv-kevätpäivät, Seinäjoki Marita Niemelä Tutkimus- ja innovaatiopalvelut.
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 ELINIKÄINEN OPPIMINEN YLIOPISTOISSA -TYÖRYHMÄ.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Yhteistyöhön kanssamme -seminaariin
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Innovatiiviset kaupungit
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Ajankohtaista yliopistosektorilla MYR Koulutusjaosto Riitta Pyykkö.
Systeemiset oppimisratkaisut SysTech – Valuation of Emerging Learning Solutions.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
W w w. h a m k. f i / a o k k Jatko-opintomahdollisuuksia Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
Sosiaalialan opetus- ja tutkimusklinikka - siivu kaste-hanketta LA
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius - hyvänä käytänteenä opinto-ohjaus ja -neuvonta Parempaa aikuiskoulutusta
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Erilaisia vaihtoehtoja….
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Logistiikkakoulutus Keski-Suomessa
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen
Ajankohtauskatsaus OPSO ry:n kevätseminaari, Vaasa
Esityksen transkriptio:

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius Unelmista totta

Visio Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa unelmista tehdään totta. Yliopistokeskus on vetovoimainen tiedeyhteisö ja tunnustettu yhteistyön rakentaja.

Koulutusalat Kasvatustieteet (JY) Tietotekniikka (JY) Yhteiskuntatieteet (JY) Kemia (OY, JY) Kauppatieteet (VY, JY) Terveystieteet (OY, JY) Maisteriopinnot Avoin yliopisto Täydennyskoulutus Jatko-opinnot

Tutkintopolut Yliopisto- opiskelijaksi Kokkolan yliopistokeskuksen Soveltuva AMK-tutkinto Avoin yliopisto Kokkolan yliopistokeskuksen maisteriopinnot Soveltuva kandidaatin tutkinto, muut yliopisto-opinnot Valintakoe Avoimen yliopiston väylä Väylä maisteri-opintoihin

Tutkimuksen fokusalueet Oppiminen ja koulutus Osallisuus ja hyvinvointipalvelut Teollisuuden ja elinkeinoelämän uudistuvat ratkaisut ” Meillä tulee alueella olla riittävästi osaamista tarttua isoihin haasteisiin. Pienet ongelmat teollisuuden pitää ratkaista itse.”

Tutkimme ja kehitämme yliopistollisen aikuiskoulutuksen ratkaisuja ja oppimismenetelmiä, informaatioteknologian monimuotoista hyödyntämistä opetuksessa sekä moderneja oppimisympäristöjä ja -alustoja.

Tutkimme ja kehitämme osallisuutta ja hyvinvointipalveluja monitieteisellä asian-tuntemuksella. Yliopistokeskus on keskeinen toimija ja yhteistyökumppani sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisissa kehittämis-, tutkimus- ja koulutusrakenteissa. Yliopistokeskuksen erityisenä vahvuutena ovat osallisuutta tukevien palvelukonseptien kehittäminen ja erityisesti heikoimmassa asemassa olevien palveluja ja vaikutus- mahdollisuuksia koskeva kriittinen osallistumistutkimus.

Tutkimme ja kehitämme prosessi- ja ympäristöteknologian sovelluksia, teollisen internetin ratkaisuja ja liiketoimintakonsepteja yhdessä alueen suurteollisuuden, pk-yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Tavoitteena on lisätä yliopistokeskuksen ja sen kumppaniverkoston monialaisen tutkimuksen ja osaamisen hyödyntämistä erityisesti myös suurteollisuuden ja biotalouden pienten yritysten välillä, jossa on rakennettavissa uusia, innovatiivisia ja kannattavia arvoketjuja.

KYC luvut ja faktat Monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus. Toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. 100 asiantuntijaa yli organisaatiorajojen menevissä tiimeissä Yli 1000 suoritettua maisterintutkintoa, vuonna 2015 valmistui 74 4300 aikuisopiskelijaa, joista n. 500 maisteriopinnoissa, 30 tohtoriopinnoissa, 2600 avoimessa yliopistossa, 1170 täydennyskoulutuksessa 30 maassa tutkimus- ja koulutusyhteistyökumppaneita 7,8 milj. euron kokonaisbudjetti

Rahoitus (2015) Yht. 7,8 milj. euroa 1% 3% 3% 8% 35% 22% 9% 5% 13% Yliopistojen perusrahoitus Kilpailtu tutkimusrahoitus Alueen toiminta-avustus Ministeriöt ja OPH EU rakennerahastot, ml kuntarahoitus + Interreg Liiketoiminnan tuotot ja yritysrahoitus Professuurit Avoin yliopisto, opintomaksut Muut tulot 1% 3% 3% 8% 35% 22% 9% 5% 13% Yht. 7,8 milj. euroa

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani. Yliopistokeskus on tiedeyhteisön ja yhteistyökumppanien aito ja avoin kohtaamispaikka. Yliopistokeskuksen esikuvana on Anders Chydenius, joka ajoi rohkeita uudistuksia uskoen yksilön ja yhteis- kunnan kehitykseen ja avoimen keskustelun voimaan. KOLME YLIOPISTOA KYC:n osaaminen ja profiili – istuu hyvin Eurooppa 2020 -tavoitteisiin Lähtökohdat: - Alueen tarpeet - OKM:n linjaukset yliopistojen yhteisiksi tavoitteiksi: työurien pidentäminen, vaikuttavuus, laatu, kv - JY strategia - aikuiskoulutus - JY, OY, VY painopisteet