Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Advertisements

Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Liiketalouden opiskelu
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Mikä ihmeen oppisopimus?
Opiskelu eLukiossa
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Kaksoistutkinto-opiskelu
VANHEMPAINILTA ABIEN.
MIKSI LUKIOON???.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Lukio.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja.
Kiinnostaako lukio?
Kahden tutkinnon polku
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Kaksoistutkinto.
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Omnia.fi/yhteishaku.
Ammattilukio-opinnot 2019 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio

Kenelle kaksoistutkinto sopii? Jos haluat suorittaa ”kevytversion” lukiosta: suoritat tällöin vain ylioppilaskirjoituksiin vaadittavat kurssit. Jos tähtäimessäsi on korkeakoulu ammattiopintojen jälkeen: lukiosta saat vahvan pohjan korkeakouluopinnoille (kielet, matematiikka, fysiikka, kemia). Mäntsälän lukio

Kaksoistutkintoon hakeminen Hae yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen. Ilmoita ammattiopistolle, että haluat suorittaa kaksoistutkinnon. Mäntsälän lukio

Opintojen aloittaminen Sovit lukio-opintojen aloittamisesta ammattiopiston opinto-ohjaajan kanssa. Kerro, missä lukiossa haluat lukio-opintosi suorittaa. Laadit yhdessä ammattiopiston ja lukion opinto- ohjaajien kanssa opintosuunnitelma, josta näet lukio-opintojesi sijoittumisen jaksoittain. Mäntsälän lukio

Opiskelu kaksoistutkinnossa Opiskeluaika yleensä neljä vuotta: ammatillinen tutkinto kolmessa vuodessa, viimeinen vuosi lukiossa. Ahkeralla opiskelulla mahdollista tehdä myös kolmessa vuodessa. Lukio-opintoja yleensä 2 jaksoa vuodessa. Keuda Lukkarinpolulla opiskelevilla usein ”sekajaksoja”: opintoja sekä ammattiopistossa että lukiossa. Tämä edellyttää lähes päivittäistä siirtymistä koulujen välillä. Usein opiskelija tekee ammatillisen koulutuksen työssäoppimisjaksoja kesällä. Mäntsälän lukio

Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintoon kuuluu NELJÄ pakollista ainetta + ylimääräisiä oman kiinnostuksen mukaan: äidinkieli – kaikille pakollinen lisäksi valittava kolme seuraavista: englanti tai muu vieras kieli ruotsi matematiikka reaali (esim. terveystieto, kemia, fysiikka, psykologia) Kaksoistutkinto-opiskelija suorittaa lukiossa vain YO-kirjoitusaineiden kursseja.

Kannettavan tietokoneen hankinta Lukiossa edellytetään, että jokaisella opiskelijalla on käytössään kannettava tietokone koko opiskelun ajan. Kaikki ylioppilaskirjoitukset ja suurin osa kurssikokeista tehdään sähköisesti. Lukiolaiset saavat läppärin 50 eurolla omaksi, kaksoistutkinto-opiskelijat hankkivat läppärit Keudan ohjeiden mukaan. Keuda maksaa opiskelijalle 100 euroa vuodessa (3 vuoden ajan) oman läppärin hankintaa varten. Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta saa ohjeita koneen teknisistä vaatimuksista.