VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Advertisements

Esiselvitys valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Tekniset ongelmat, aikataulu ja ohjeistus OKM:stä johtuvat ongelmat Tiukka aikataulu Ohjeistus myöhässä tiedonkeruuseen nähden Muutokset ohjeistuksessa.
Julkaisutiedonkeruun 2014 ohjeistus
OKM: N J ULKAISUTIETOJENKERUUPROSESSI JA SEN KEHITTÄMINEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy TUTKI-ohjausryhmä
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Julkaisutiedonkeruuseen liittyminen, toteutus ja aikataulu Informaatio- ja keskustelutilaisuus tutkimuslaitosten ja yliopistosairaaloiden liittymisestä.
OKM- JULKAISUTIEDONKERUUN KÄYTÄNNÖT JA V IPUNEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
VIRTA-julkaisutietopalvelu julkaisutiedonkeruuseminaari.
J ULKAISUTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSET OKM: N NÄKÖKULMASTA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Ehdotus CSC:n bibliometriikkapalveluista 1.Korkeakoulujen vuosittainen julkaisutiedonkeruu 2.Korkeakoulujen julkaisutietojen tilastointi ja raportit 3.WoS-
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
OKM: N JULKAISUTIEDONKERUU Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisutietovirrat Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Kokemuksia VIRTA- julkaisutietopalvelusta Yrjö Lappalainen / TTY Julkaisutiedonkeruuseminaari 2016 Lappeenranta
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska
Tutkimustietovaranto
Juulin kehittäminen: tilannekatsaus
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Vipunen – korkeakoulujen extranet
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
VIRTA-julkaisutietopalvelun pilotointi
VIRTA-julkaisutietopalvelu
OILI-palvelun tilanne
Lupakäytännöt tietojen luovutukseen VIRTA-julkaisutietopalvelusta
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
VIRTA-julkaisutietopalvelun toteutuksen eteneminen
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Julkaisufoorumin kuulumiset
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Ajankohtaista Julkaisufoorumista
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
VIRTA-palvelu Suomen Akatemian hankkeiden raportoinnissa Pilotti kesällä 2016 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Julkaisujen syöttöpalvelu
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Julkaisutiedonkeruun 2016 ohjeistus
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Tutkimustietovaranto ja tutkimustietovirrat
Opiskelijoiden yhteystiedot ja VIRTA-opintotietopalvelu
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Konferenssien käsittely
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
VIRTA-julkaisutietopalvelu ja tutkijan tietovirrat
OKM-julkaisutiedonkeruun käytännöt
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmän kokous 3.11.2016 Hanna-Mari Puuska

Uusien organisaatioiden liittyminen VIRTA-julkaisutietopalveluun Kaikille organisaatioille suositellaan mukaan liittymistä jo syksyllä, jotta tiedonsiirtoa ehditään kunnolla testata. Testaaminen sujuvampaa, kun kaikki eivät liity mukaan samaan aikaan keväällä. Mahdolliset virhetilanteet kyetään tunnistamaan ajoissa sekä organisaatioissa että CSC:llä. Kolme uutta korkeakoulua on jo liittynyt ja kolme muuta liittymässä lähiaikoina.

Ammattikorkeakoulujen julkaisutietojen tallennuspalvelu JUSTUS – julkaisutietojen tallennuspalvelun toteutus käynnistetty CSC:llä Sopimusluonnokset lähetetty kiinnostuneille organisaatioille (16 ammattikorkeakoulua, 2 tutkimuslaitosta) Ensimmäinen sopimuskausi alkaa 1.12.2016 Palvelukuvaus: https://wiki.eduuni.fi/display/CscJustus/JUSTUS-palvelu

Julkaisukanavatietokannan laajentaminen ammatillisiin ja yleistajuisiin julkaisukanaviin Taustalla Julkaisutiedonkeruuseminaarissa 29.8.2016 käyty keskustelu julkaisukanavatietokannan laajentamisesta muihin kuin tieteellisiä julkaisukanaviin Tavoitteena tiedon laadun ja yhteismitallisuuden parantaminen Tietokantaan viedään jatkossa kaikki julkaisutiedonkeruussa raportoidut ammatti- ja yleistajuiset lehdet ja kustantajat, joilla on ISSN tai ISBN Alustavasti näitä kanavia ei voi hakea Julkaisufoorumin hakusivun kautta listaa on kuitenkin mahdollista hyödyntää excel-tiedostona tai REST-rajapinnan kautta esim. korkeakouluissa, JUULIssa tai JUSTUS-palvelussa

Julkaisufoorumin päättelysääntöjen muutokset ja vaikutukset VIRTA-julkaisutietopalveluun Julkaisufoorumi on päättänyt, että konferenssit käsitellään jatkossa konferenssin nimen sijasta lehden tai sarjan ISSN-tunnuksen perusteella Poikkeuksena tapaukset, joissa konferenssin taso poikkeaa julkaisukanavana toimivan sarjan tai kustantajan tasoluokasta Konferenssien nimet korvataan julkaisukanavatietokannassa ISSN-keskuksesta löytyvällä sarjan nimekkeellä Muutokset päivitetään julkaisukanavatietokantaan vuoden 2017 alussa Päättelysääntöjä sovelletaan kerättäviin julkaisutietoihin vuoden 2016 julkaisuista lähtien VIRTAan jo siirrettyjen vuoden 2016 julkaisujen osalta  kanava- ja tasoluokkatieto tyhjennetään. Näille julkaisuille ajetaan VIRRAssa kanavat ja tasoluokitukset uudelleen uusien päättelysääntöjen mukaisesti vuoden 2017 alussa.