VENÄJÄ.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VENÄJÄÄ – VAUTSI!.
Advertisements

Kazakstan lippu ja vaakuna.
Pakistan.
Uskonnon ulottuvuudet
- omat vakiintuneet toimintatavat salilla (riitit) -Kehon äärimmäinen kunnioitus (pyhä) -Alan auktoriteetteihin uskominen (gurut) Bodaus uskonto.
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
X Suuri sulatusuuni? 1. Yhdysvalloissa on aina tapahtunut assimilaatiota - erityisesti monissa tutkimuksissa (erit. Holli 1999) joissa tarkasteltu etnisiä.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Turkki – Aasian läntisin maa
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Asenteet.
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Vapaakirkollinen liike
Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
Uskonnot ilmiöinä.
TE3 MEDIA –TERVEYDEN TUKI JA UHKA Hurtig
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen SUOL syysseminaari
Ateismin ajasta uskonnollisuuden nousuun Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen SUOL syysseminaari
Monikulttuurisuus ja etiikka s Kulttuurin monet merkitykset Kulttuuri: ”hengen viljely” lat. (tavat, ruoka, pukeutuminen, taide, uskonnot)  maailmankulttuurit.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
Tie kohti sotaa. Kansan kahtiajakautuminen Venäjän vk Venäjän helmikuun vk VE.n lokakuun vk Suuret luokkaerot Punakaartit/ suojeluskunnat.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
16. Uskontojen moninaisuus
Islamilainen kulttuuri
-Uskontojen moninaisuus ja rinnakkaiselo
VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA
Luku 11 – Nykyajan uskonnollisuuden kirjo
Kristinusko Etelä-Amerikassa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Uskonnollinen kehitys
Uskonnon omaksuminen ihminen kasvaa uskonnollisen perinteen ympäröimänä ns. suurten maailman uskontojen parissa uskonto välittyy itsestään kulttuurista:
Terveyskulttuuri.
Afrikkalainen kulttuuri
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Venäjän uskonto.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
A2-VENÄJÄ ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!.
Uskonnon ulottuvuudet
Uskontojen tieteellinen tutkimus
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Uskonnon monet kasvot Venäjällä
Venäjä.
SUOMALAISTEN USKONNOLLISUUS NYKYÄÄN
RITUAALIT UE1 LAJM.
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Romania Tekijä:Meri-Tuuli.
KANSANVALLAN TOTEUTTAMINEN s. 134 ja 146.
KPL 2. ALKUPERÄISKANSO-JEN USKONNOT
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
3. Ortodoksinen kristillisyys
Kirjatehtävä uskontojen pelastuskäsityksistä
Venäjä.
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
1. MITÄ USKONTO ON ?.
Elämänkatsomustiedon ainedidaktiikka, ET pähkinänkuoressä [Johdatus EToon (2015 ja aiemmin LO-perus-) kurssin kertausta] Eero Salmenkivi.
Indonesia.
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Ortodoksisuuden luonne ja merkitys Venäjällä
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
OPETUSVINKKI 2 – Jumalan kuvaaminen Luku 3 – Oppi.
USKONTOTIETEEN PERUSTEET
2.2 Kulttuuriperintö.
B2-venäjä valinta 8. ja 9. luokille
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

VENÄJÄ

Venäjä kartalla

Venäläinen kulttuuri Venäjän kulttuuri on peräisin itäslaavilaisesta kulttuurista Venäläiset ovat hyvin yhteisöllisiä ja oma suku on heille tärkeä Venäläistä kulttuuria yhdistää valtauskontona oleva ortodoksisuus ja slaavilainen kansa

Venäläisiä tapoja Kylässä käynti on hyvin tärkeää Venäjällä ja venäläiset ihmiset ovat hyvin vieraanvaraita Venäjällä on myös tapana tuoda tuliaisia kylään tullessaan Venäläiset ovat myös hyvin taikauskoisia He uskovat horoskooppeihin ja erilaisiin uskomuksiin, kuten mustan kissan aiheuttamaan huonoon onneen Venäläiset juovat ennemmin teetä kuin kahvia Myös Vodka kuuluu olennaisesti venäläiseen juhlanviettoon Suosittu malja on terveydelle: ”Za zdorovje”

Uskonnot Venäjällä Venäjällä valtauskontona on ortodoksisuus Noin 63-70% Venäläisistä ovat ortodokseja Noin 18-30 % ei harjoita mitään uskontoa Noin 6% on Islamin uskoisia 1-4% kuuluu muihin uskontoihin

Vähemmistöryhmät Venäjällä Venäjällä suhtaudutaan hyvin negatiivisesti seksuaalivähemmistöihin ja muihin etnisiin ryhmiin Venäjällä on myös homovastaisia lakeja ja rasismi on hyvin yleistä Venäjällä

Venäjän hallinto Venäjä on semipresidentiaalinen liittovaltio, jossa on presidentti ja valtionpäämies. Venäjän diktaa… siis presidenttinä on Vladimir Putin Vallankäyttö jakautuu vallan kolmijako-opin mukaisesti. Venäjällä on kaksikamarinen liittokokous, joka muodostuu 450 henkisestä valtionduumasta ja liittoneuvostosta

Hyvinvoinnin mittareita

Hyvinvoinnin mittareita

Lähteet inbound.zeelandfamily.fi/blogi/ven%C3%A4l%C3%A4inen- tapakulttuuri https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_culture http://www.peda.net/veraja/projekti/centraali/jao/venaja/matk /3?vp=singlemodule&m_id=310199&sp=viewannounce&a_id=392 18 https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonto_Ven%C3%A4j%C3%A4ll %C3%A4 Anssi Kontkanen GE.2