Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Psoriasiskysely 2011 tulokset Helsingissä
Advertisements

OPISKELUA JA OPINNÄYTETYÖTÄ. KIRJASTOALAN MEDIATAIDOT Kirjastopäivät , Seinäjoki Sara Lahtinen, Tradenomi, SeAmk.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Terveyskeskuslääkärin näkökulma moniammatilliseen yhteistyöhön Markus Partanen, Runosmäen-Mullin terveysaseman vastaava lääkäri, PPPR- hankkeen Turun kehittämisosion.
Tunteiden voima Hurtig Kotiläksyn kuulusteluna pistokoe: Kirjoita nimesi lapun yläreunaan Selitä mitä tarkoittaa: a) Skitsofrenia b) Paniikkihäiriö.
Toimintaympäristö Muuttoliike Leena Salminen.
Martti Kivioja Työmarkkinatutkimus 2014 Yrittäjyyskatsaus.
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
1 PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖIDEN JA THL:n VERKOSTOTAPAAMINEN
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO Kohonnut verenpaine – ei samanaikaisesti T2D tai CHD, sydäninfarktin jälkitila Rovaniemi 2013.
Terveys 2000 –seurantatutkimus: fyysisen aktiivisuuden ja kunnon osatutkimus.
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille Maaliskuu 2013.
Hoidonporrastus Perusterveydenhuolto: Sydämen vajaatoiminnan perusselvitykset. Komplisoitumattoman sydämen vajaatoiminnan pitkäaikaisseuranta. Vajaatoimintalääkityksen.
20 Vaikuttavuustutkimukset osoittavat hoitojen hyödyn Ydinsisältö.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Suomalaisten Energia-asenteet 2016
Tuula Miettinen/ Espoon kaupunki
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Julkisten palvelujen tuotannon yksityistäminen
Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n kotihoitoon
Rasvattoman maidon juominen: koulutusryhmien väliset erot Kainuussa
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
Kuusela: Tietoaika Lähde: Kuusela 2000: 57.
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Nuorten äänestysaikeet eduskuntavaaleissa 2015 Kyselytutkimus
Rintasyöpä.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
Psyykkinen terveys.
VALTIMOTAUTIEN EHKÄISYN LAATUVERKOSTO
Pardian jäsentutkimus 2011: Väki vähenee ja työt kasaantuu
Tietopaketti 7: Vuodeosasto- ja sairaalahoito
Esityksen nimi / Tekijä
Syömishäiriöliitto - SYLI ry
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Varhaiskasvatuksen kysely kunnille koskien hallinnonalaa, kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisiä sekä palveluseteliä Jarkko Lahtinen ja Johanna.
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Syöpäilmoitus sähköisesti
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Työuupumus ja masennus – erot ja rajat Terveystoimittajat ry:n seminaari , Helsinki Jan Schugk Ylilääkäri Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät opiskeluterveydenhuollossa - opas arviointiin, hoitoon ja käytäntöihin Essi Muinonen.
TYKY-TOIMINTA 2014 Esityksen alaotsikko Esittäjän nimi.
Perusterveydenhuolto 2013
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
KLIININEN FYSIOLOGIA ALANA
LASTEN EKG -AIHEITA TUTKIMUKSELLE
KOHTI SAVUTONTA SAIRAALAA
TERVETULOA OPPIMAAN Ihotautien poliklinikka
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
(päivitetty ) Energiateollisuus ry
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
KOHEESIOPOLITIIKKA ETUJA KANSALAISILLE
Jokioisten kunnan 8.-luokkalaisten HUBU-tulokset vuosina
RYHMÄTYÖ kansalliset ORL-laaturekisterit
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Luentomateriaali Depressio
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
KALLIOLAN SETLEMENTTI Tuhat Suomalaista / Maaliskuu 2019
Aktiivisuuden katkonaisuuden yhteys väsyvyyteen ikääntyneillä
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Yläkouluikäisten tyttöjen. vapaa-ajan fyysinen aktiivisuus
Esityksen transkriptio:

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Elektrodien asettelu; bitemporaalinen, unilateraalinen ja bifrontaalinen Psykiatrinen sähköhoito Suomessa 2013 –Kyselytutkimus psykiatrista sähköhoitoa antaville yksiköille Sumia P, Seppälä N, Ritschkoff J, Tammentie-Sarèn T, Moring J, Leinonen E, Järventausta K Johdanto Psykiatrisen sähköhoidon (ECT) on osoitettu olevan tehokas ja turvallinen hoito. Sitä käytettään vaikean ja psykoottisen masennuksen, katatonian, kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja skitsofrenian hoidossa. Kun lääkehoito ei tehoa tai tarvitaan nopeaa oireiden lievittämistä, ECT on tarpeen. Tarkkaa tutkittua tietoa Suomessa käytetyn ECTn määrästä sekä alueellisesta jakautumisesta ei ole ollut. Aineisto ja menetelmät Vuoden 2013 tiedot ECTstä kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella. Kysely kattoi kaikki sairaanhoitopiirit ja sähköhoitoa antavat yksiköt. Tietoa kerättiin hoitoa saaneiden potilaiden lukumääristä, hoitokertojen määristä ja diagnooseista, potilaiden iästä ja sukupuolesta, hoidon antotavasta, hoitovasteen arvioinnista sekä muista hoidon monitorointiin ja hoitokäytäntöihin liittyvistä seikoista. Tulokset (jatkoa) Väestöön suhteutettuna Suomessa ECT- hoitoa sai 23/100000as, mutta sairaanhoitopiirien väliset erot olivat suuria (ks. viereinen kuva 1). Diagnoosit masennustila (30,9%), psykoottinen masennus (20,6%), kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjakso (10,2%) ja skitsofrenia (5,2%). 15,7 Taulukko. Potilaiden ikä- ja sukupuolijakauma Ikä Naisia Miehiä Osuus <18 8 0,9% 18-64 320 298 68,4% >65 197 79 30,6% Yht. (Osuus) 525 (58,1%) 377 (41,9%) 23,7 35,3 42,7 8,0 52,9 18,8 34,4 28,8 14,8 7,5 19,3 Kuva 1. Potilastiheys lkm/100000as. Yleisin stimulaatioelektrodien asettelu oli bitemporaalinen (59%) (kuva 2). Kuva 2. Elektrodien asettelu Tulokset Vastauksia saatiin 25/29 ECT yksiköstä (86%). ECT-hoitoa oli saatavilla yhtä lukuun ottamatta kaikissa sairaanhoitopiireissä. Vastanneissa yksiköissä sähköhoitoa sai yhteensä 1023 potilasta. Hoitokertoja/potilas oli keskimäärin 10,6. Ylläpitohoitoa sai 29,4% potilaista. 75% yksiköistä ilmoitti pystyvänsä antamaan ECT-hoitoa kaikille tarvitseville potilaille. Hoidon tekninen toteuttaminen oli hyvin samankaltaista eri paikkakunnilla Bitemporal Unilateral Bifrontal Johtopäätökset Psykiatrista sähköhoitoa on kattavasti saatavilla, mutta alueelliset erot ovat suuria. Suomessa annetaan vähemmän ECT-hoitoa kuin Tanskassa, Ruotsissa tai Virossa (31, 41 ja 28 /100000as), mutta suunnilleen saman verran kuin Norjassa (24/100000as). Kuvat Muokattu Wikipedian kuvista, (c) vapaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri