Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Onneni on olla Herraa lähellä
Advertisements

♣♦♥♠ NT KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT ♣♦♥♠NT 110. oppitunti.
♣♦♥♠ NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN ♣♦♥♠NT. PUOLUSTUSTARJOUKSET • Kun vastapuoli on avannut tarjoussarjan, voimme myös halutessamme osallistua tarjoussarjaan.
♣♦♥♠ NT VASTAUSTARJOUKSET ILMAN TUKEA ♣♦♥♠NT. 3 NT VASTAUS 3NT AP tasainen 1 NT VASTAUS 1NT 6-10 AP 2 NT VASTAUS 2NT AP tasainen 1 AVAUS
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUKSET Tarjous kertoo sen, mitä pari on sopinut kyseisen tarjouksen merkitykseksi. Tarjous 1  ei tarkoita, että.
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
TARJOAMINEN 1CD •1♦ avaus yleensä 4+ korttia •ainoastaan jakaumalla 4432 avataan 3:n kortin ruudulla •pistevoima 12 – 21(22) •kaikilla 13 pisteen käsillä.
♣♦♥♠ NT AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA ♣♦♥♠NT.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
KILPAILEVA TARJOAMINEN •Vastustajien tarjoaminen muuttaa oman systeemin rakennetta –vastaajalla enää harvemmin vahvoja (17+ p) kortteja, joten ei käytetä.
♣♦♥♠ NT KERTAUSTA ♣♦♥♠NT. Oikean pelimuoto: • pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin yläväri ( ♥ tai ♠ ) • tasaisilla käsillä pelataan mieluummin.
♣♦♥♠ NT ESTOTARJOUKSET ♣♦♥♠NT. ESTOTARJOUKSET • Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri.
♣♦♥♠ NT JOHDATUS TARJOAMISEEN ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT • Ensin on huutokauppavaihe eli tarjoaminen, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä.
PUOLUSTUSTARJOAMINEN Vastustajan avattua on useita näkökohtia puolustustarjouksien suunnitteluun –tarjoamisen vaikeuttaminen, estotarjoaminen –oma korkeampi.
TARJOAMINEN NT Käden pelivoiman arviointi (Milton Work) –A = 4 p –K = 3 p –Q = 2 p –J = 1 p Menetelmä yliarvioi Q:n ja J:n ja aliarvioi A:n pelivoimaa.
TARJOAMINEN 2C Vahvat kädet aloittavat tarjoamalla 2C –22+ pisteen tasaiset –22+ pisteen epätasaiset –9+ tikin jakaumakädet hieman vähemmällä voimalla,
♣♦♥♠ NT AVAUKSET 1NT JA 2NT ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS 1 SANGI  arvopistettä  tasainen jakautuma (neljä eri maata ovat jakautuneet tai ,
♣♦♥♠ NT LEIKKAAMINEN ♣♦♥♠ NT Leikkaaminen, maskaaminen Pelitapa, jolla voi voittaa tikin kortilla, joka ei ole lähtömaan korkein kortti Pelataan.
♣♦♥♠ NT KERTAUSTA ♣♦♥♠NT 1. Oikean pelimuoto: pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin yläväri ( ♥ tai ♠ ) tasaisilla käsillä pelataan mieluummin.
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri VASTAUKSET AVAUKSEEN  VASTAUKSET AVAUKSEEN  AVAUS 1 YLÄVÄRIÄ: p, vähintään 5 kortin väri.
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUS 1 VÄRIÄ VOIMA Epätasaisella kädellä avaus lupaa vähintään 11 arvopistettä ja 12 pistettä Tasaisella kädellä.
♣ ♦ ♥ ♠ NT VALTTIPELI.
♣♦♥♠ NT AVAUS 2 ♣ ♣♦♥♠NT.  2  on luonnollisen systeemin vahvin avaus  Pelaaja valitsee avauksen 2 , jos hänellä on  ainakin 23 ap ja tasainen jakautuma.
SANGIPELAAMINEN PELINVIEJÄN TEHTÄVÄNÄ: Tikkien kasvattaminen Kontrollin säilyttäminen Yhteyksien säilyttäminen Vaarallisen vastustajan eliminointi Kaikkien.
♣♦♥♠ NT AVAUS 1NT ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS 1NT arvopistettä Tasainen jakautuma eli neljä eri maata ovat jakautuneet 4333, 4432 tai 5332 ♠ KQJ8 ♠ AQ8.
♣♦♥♠ NT AVAAJAN TOINEN TARJOUS ♣♦♥♠NT. Avaajan toinen 1 yli 1-sarjassa  Jos vastaaja tarjoaa yhden tasolla, kyseessä on ns. 1 yli 1-sarja.  Avaajalla.
TARJOAMINEN 1HS Tarjoussysteemi 5533 tarkoittaa avauksia viiden kortin yläväreillä ja kolmen kortin alaväreillä Tarkennuksena 1♦ avaus voi olla 3 k. vain.
♣♦♥♠ NT JOHDATUS TARJOAMISEEN ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT  Ensin on huutokauppavaihe, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä löytämään pelivaihtoehdon,
♣♦♥♠ NT BRIDGEN PERUSIDEAT ♣♦♥♠NT 3. oppitunti1. BRIDGEN PERUSIDEAT Ensin on huutokauppavaihe eli tarjoaminen, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia.
♣♦♥♠ NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN ♣♦♥♠NT. ♠ Vastustajan avattua ♠ ♠ pass = ei kerrottavaa ♠ uusi väri = 5+ korttia, ap ♠ 1NT = ap., tasainen,
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA ♣♦♥♠ NT 12. oppitunti.
♣♦♥♠ NT VASTAUKSET ILMAN TUKEA ♣♦♥♠NT 6. oppitunti1.
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS (kertaus) Avaustarjoukseksi eli avaukseksi sanotaan tarjoussarjan ensimmäistä tarjousta, joka ei ole.
Miksi tällainen julkaisu? Tueksi seurakunnille. Harkittavaksi, keskusteltavaksi. Rohkaisuksi toimia pienen ihmisen puolesta. Olemme halunneet kertoa kirkko.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Seuratoiminnan lähtötilannearvio (poimi graafitaulukoista) Mitkä asiat kunnossaMissä kehitettävääMuita huomioita Seuran toiminnan suunnittelu 1. Parhaat.
Veijo Nikkanen: Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Kaikille hyvä -koulutus 5. ja Selko-e Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Veijo Nikkanen.
♣♦♥♠ NT AVAUS 1NT ♣♦♥♠NT 18. oppitunti. AVAUSTARJOUS 1NT arvopistettä Tasainen jakautuma eli neljä eri maata ovat jakautuneet 4333, 4432 tai 5332.
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Reittihaku Google Maps –palvelussa
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
♣♦♥♠ NT JOHDANTO Kirjan ”Opi Bridgeä 2000-luvulla” sivut 1-4 ♣♦♥♠ NT 1ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1.
♣♦♥♠ NT ESTOTARJOUKSET ♣♦♥♠NT. ESTOTARJOUKSET Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri Tarkoituksena.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA Kirjan sivut ja ♣♦♥♠ NT 1Bridgen peruskurssi 2. oppitunti.
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgen jatkokurssi 3 – Puolustajien tiedonvaihto
VASTAUKSET ILMAN TUKEA
Bridgen jatkokurssi 2 – lähtökortit jatkuvat
Bridgen jatkokurssi 4 – Valintatilanteita, sangipuolustuksia ja puolustussopimuksia Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin.
Bridgen jatkokurssi 6 – Pelinviejän häirintää, jatkolukemista ja helppoutta Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin jutut.
AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA
KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT
Työelämän tekstejä sähköposti.
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Miekkavalapuhe ”Saapuessani Karjalan rintamalle tervehdin urhoollisia karjalaisia, jotka niin miehuullisesti ovat taistelleet Leninin roistoja ja heidän.
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
CLT132 Tehtävät (viikko 9).
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§ Vaatimustarjoukset 2 – Eli milloin tarjoukseen ei saa passata Veijo Nikkanen 2016, veijo@veijo.net, 050 5648 774

Vastaajan reverse Vastaajan uusi väri 2:n tasolla on vastaajan reverse. Tarjous on vaatimus vähintään 2NT:iin. Tarjous lupaa yhä 10+ pistettä kuten 2 yli yhden Esim. sarjassa 1© – 2§ – 2© – 2ª =vastaajan reverse Esim. sarjassa 1¨ – 2§ – 2¨ – 2© =vastaajan reverse Mitä vastaajan tarjous kertoo?

Vastaajan uusi väri 3-tasolla Vastaajan uusi väri 3-tasolla on täyspelivaatimus (TPV). Esim. sarjassa 1§ – 1ª – 2§ – 3¨ =TPV, ei välttämättä 4+ ruutuväri. Mitä muuta kertoo? Esim. sarjassa 1© – 2¨ – 2© – 3§ Esim. sarjassa 1ª – 2¨ – 2© – 3§ Esim. sarjassa 1ª – 2¨ – 2NT – 3§

Avaajan hyppy uudessa värissä Avaajan hyppy uudessa värissä toisella tarjouskierroksella on täyspelivaatimus. Hyppy kertoo niin vahvan käden että jo vastaajan minimiä vastaan ollaan lähellä täyspeliä NT. Esim. sarjassa 1©– 1ª – 3§ Esim. sarjassa 1ª– 1NT – 3¨

Avaajan hyppy sangissa Avaajan hyppy sangissa kertoo 18-20 pistettä ja on käytännön täyspelivaatimus (TPV). Koska vastaajalla on vähintään 6 pistettä, on parilla huonoimmassakin tapauksessa 24 pistettä. Periaatteessa erittäin huonolla minimikädellä voisi 2 sangiin passata, mutta tämä on harvinaista. Kannattaa siis sopia partnerin kanssa. Esim. sarjassa 1© – 1ª – 2NT Esim. sarjassa 1§ – 1¨ – 2NT Mitä 2NT-tarjoukseen vastataan?

Avaajan uusi väri kolmen tasolla 2 yli 1 -vastauksen jälkeen avaaja voi joutua tarjoamaan toisen värinsä 3-tasolla hyppäämättäkin. Tämä edellyttää että avaajalla on lisävoimaa. Jos avaajalla on voimaa vain 11-14 pistettä, eikä mahdollisuutta toiseen tarjoukseen 2-tasolla hän tarjoaa 2NT. 3-tasolla ei enää etsitä osasitoumuksia, vaan oikeaa täyspeliä. Esim. sarjassa 1ª – 2¨ – 3§ Esim. sarjassa 1ª – 2© – 3¨

Vastustajan väri ja ilmaisukahdennus Vastustajan värin tarjoaminen voi esiintyä monessa tilanteessa. Tarjous on vaatimus aina, mikäli kukaan muu ei tarjoa ennen tarjousvuoroasi (kahdennus on myös tarjous). Mikäli vastustaja tarjoaa väliin, vaatimus ei ole enää voimassa. Ilmaisukahdennus Ilmaisukahdennus kertoo joko tarjoamattomia värejä tai voimaa eikä lupaa rankaisua. Ilmaisukahdennukseen ei saa passata jos kahdennettu sitoumus on alle täyspelitason tai kahdentajan partneri ei ole tarjonnut

Konventiot ovat vaatimuksia Konventiot ovat nimensä mukaisesti konventionaalisia, keinotekoisia tarjouksia jotka eivät välttämättä lupaa sitä maata jota tarjotaan. Konventionaalisiin tarjouksiin, jotka eivät lupaa tarjottua maata ei koskaan saa passata. Esimerkiksi konventionaalisia tarjouksia ovat aikaisemmin esitettyjen lisäksi mm: siirtotarjoukset, erilaiset tukitarjoukset, ässä ja kuningaskyselyt, kontrolli eli cue-tarjoukset, splinter-hypyt, vahva 2§ avaus ruutujatkoineen, multi 2¨.