Kohti seuraavaa Toimintalinjaustamme

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Advertisements

Järjestön toimintaa kehittävien ajatushautomoiden tuloksia 2013 APUA SINUN AVULLASI.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Kyläsuunnittelumalli
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
TULE MUKAAN! Rovaniemen Osasto Suomen Risti Rovaniemen osasto perehdytysilta
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Kansalaisten Eurooppa Mauri Uusilehto Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
ELO-yhteistyöryhmän kokous
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Strategiaperusta ja ohjelmat
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Lions tietoa uusille jäsenille
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Sataedun osuuden väliraportointi
Yhteisvastuukeräyksestä
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Punaisen Ristin kotimaan apu
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Keski-Suomen järjestämissuunnitelma
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Sote-uudistuksen toimeenpano
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Kohti seuraavaa Toimintalinjaustamme 2018-2020

Näin toimintalinjauksen 2018-2020 valmistelu etenee 2009 Kevät 2016 Syksy 2016 Helmi-maaliskuu 2017 Kesäkuu 2017 Luonnos Hallituksen lopullinen esitys yleiskokoukselle Strategia Liiton 2020 Tiedonkeruu Tutkimukset Kyselyt Analyysit Johto-päätökset Järjestökierros Osastojen ja piirien kommentit 31.3 menessä YleiskokousHelsingissä 10-11.6.2017 Alueelliset yleiskokous 2017 kutsufoorumit lokakuussa 2016: 8.10 HUP svenska, Åboland, Åland ja Österbotten 15.10 HUP, Varsinais-Suomi ja Häme 15.10 Lappi ja Oulu 22.10 Länsi-Suomi ja Satakunta 29.10 Kaakkois-Suomi ja Savo-Karjala Järjestetään kutsuseminaarina, kutsuttavat: Piirin hallitus Piirin valiokunnat Piirin hlöstöä (piiri päättää) Piirin osastojen puh.johtajat 20-21.5 Hallitus 26-27.8 Hallitus 30.9 Hallitus 18.11 Hallitus Alueelliset yleiskokousfoorumit ovat osa toimintalinjauksen tekemistä. Yleiskokous 2017 -foorumit jalostavat tietoa, jota on kerätty kaikilta toiminnan tasoilta paikallisesta kansainväliseen. Tavoitteena keskustella tulevan toimintalinjauksen alustavista kysymyksistä nykyisen toiminnan kokemusten kautta. Tavoitteena myös, että toimintalinjauksen seuraavat versiot ovat osallistujille tutumpia. Ohjaavat hallituksen ”tuntosarvina” ensimmäisten luonnosten valmistelutyötä. Varsinainen järjestökäsittely on keväällä ja lopullinen toimintalinjaus hyväksytään yleiskokouksessa Helsingissä 10-11.6.2017

Mikä toimintalinjaus on? Toimintalinjaus on Punaisen Ristin toiminnan strategia. Määrittelee toiminnan tavoitteet kaikille järjestötasoille Toteuttaa kansainvälisen liiton (IFRC) strategiaa Yleiskokouksen hyväksynnän jälkeen luo perustan piirien ja osastojen toiminnalle. Valmistelussa huomioidaan ulkoisia asioita kuten toimintaympäristön muutokset ja sisäisiä asioita kuten järjestökehitys ja nykyisten tavoitteiden eteneminen

Kansainvälinen kehitys huomioidaan: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet YK hyväksyi vuonna 2015 kestävän kehityksen tavoitteet vuodelle 2030 Punainen Risti on sitoutunut omalla toiminnallaan edistämään tavoitteiden toteutumista, myös Suomessa yhteisöjen toimintavalmiuden vahvistaminen tasa-arvon, koulutuksen ja hyvinvoinnin varmistaminen, naisten ja tyttöjen asema kestävä talous- ja ympäristökehitys

Mitkä alueet nousivat esiin kun arvioimme itse toimintaamme (OCAC): Nuoriso- ja vapaaehtoistyön kehittäminen Ykseys, toimintalinjauksen yhtenäinen toimeenpano ja yhtenäiset järjestelmät Suunnittelu, seuranta, arviointi ja raportointi Periaatteet käytäntöön, rohkeus nostaa esiin tärkeitä asioita Investoinnit tulevaisuuteen, uusien toimintatapojen ja järjestelemien kehittäminen Turvallisuus, yhteiset ohjeet ja riskien määrittely

Toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja vaikuttaa meihin, esimerkiksi: Globalisaatio: Maailma on vaikeasti ennustettava ja vaikuttaa nopeasti. Kansainvälisen nopean avun tarve kasvaa, mutta apua on entistä vaikeampi saada perille. Haasteiden lisäksi globalisaatio tarjoaa myös mahdollisuuksia esim. uusien kumppanuuksien muodossa. Ilmansaasteet aiheuttavat yli 7 miljoonaa ennenaikaista kuolemaa vuosittain. Ilmastonmuutoksen vaikutus näkyy paitsi kestävyyskriisinä, konfliktiherkkyytenä, mutta myös kriisialttiutena. Eriarvoistuminen. Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteet ja toimintamallit, mukaan lukien sosiaali- ja terveyspalvelut muuttuvat nopeasti.

Toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja vaikuttaa meihin, esimerkiksi: Koveneva asenneilmapiiri ja rakennemuutokset korostavat arvojen puolustamista ja ihmisiä lähellä tapahtuvaa auttamista ja osallistumista. Teknologian ja tieteen kehitys on nopeaa ja vaikuttaa koko yhteiskunnassa. Uusi teknologia luo mahdollisuuksia moderneihin ratkaisuihin. Murros haastaa myös järjestötoiminnan muodot ja mahdollisuudet.

Näitä mietimme kun toimintalinjausta valmistellaan: Miten vahvistetaan Punaisen Ristin roolia toimia auttamisen ja avun kanavana? Paikallisuus ja digitaalisuus. Miten vahvistetaan Punaisen Ristin vapaaehtoistyötä: Mitä vahvempaa vapaaehtoistyö on, sitä moninaisempaa on myös toiminta (ystävätoiminta, valmius, nuorten osallisuus). Millainen on Punaisen Ristin valmius kotimaan ja kansainvälisissä kriiseissä, onnettomuuksissa ja konflikteissa? Miten varmistetaan valtakunnallinen valmius, joka nojaa alueiden ja paikallisten toimijoiden osaamiseen, vapaaehtoisiin ja verkottumiseen? Miten varmistetaan rohkeus ottaa aktiivisesti julkisesti kantaa humanitaarisiin kysymyksiin, myös kotimaan aiheissa? Kun asenneilmapiirin kovenee, välittäminen, huolenpito ja yhteisvastuu korostuvat.

Pohdi vierustoverin kanssa Mitä ajatuksia kuulemasi ja saamasi ennakkomateriaali sinussa herätti?

Valitse mielenkiintosi mukaisesti jokin alla olevista teemaryhmistä Ketkä ovat sinun paikkakunnallasi/piirisi alueella ne jotka eniten kaipaavat Punaisen Ristin apua? Miksi? Miten minä Punaisen Ristin vapaaehtoisena muuttaisin toimintaani, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan? Kuinka sinun osastossasi/piirissäsi varmistetaan Punaisen Ristin auttamisvalmiutta yhteiskunnallisen muutoksen aikana? Kuinka vaikutatte rohkeammin nyt ja tulevaisuudessa omalla paikkakunnallanne/oman piirinne alueella?

Käykää ryhmässä keskustelua teemasta Käykää ryhmässä keskustelua teemasta. Valitkaa keskustelun päätteeksi yksi asia, jonka haluatte nostaa erityisesti esiin ja esitellä muille. Perustelkaa, miksi näkökulmanne olisi huomioitava seuraavassa toimintalinjauksessa.