Patio 1 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Advertisements

Estemenetelmät.
Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön.
Filosofian aloja ja suuntauksia
Uskonnon ulottuvuudet
Meidän kirkko – osallisuuden yhteisö  hengellinen elämä vahvistuu  huolehdimme heikommista ja kannamme maailmanlaajaa vastuuta  vahvistamme kirkon jäsenyyden.
Kiinan varhaisuskonnot
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
Perusopetuksen arvoperusta ja arvokeskustelut
Katumuksen sakramentti
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
KUOLEMA. MOROO MORROO Kuolema on ratkaisematon arvoitus. Kukaan ei tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Eri uskoinnoissa on myös eri käsityksiä kuolemasta.
Monikulttuurisuus ja etiikka s Kulttuurin monet merkitykset Kulttuuri: ”hengen viljely” lat. (tavat, ruoka, pukeutuminen, taide, uskonnot)  maailmankulttuurit.
ELÄMÄ TOTEUTUU SUHTEESSA MUIHIN Luku 11  Ydinsisältö.
Kantasolutyypit ja niiden hyödyntäminen lääketieteessä
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Etiikka Hyvän ja oikean jäljillä.  S. 42  Onko olemassa jotain,mitä ei saa tehdä koskaan?  Älä tapa, vai saako tappaa? Jos henkeäsi uhataan tai rakkaasi.
LIBERALISMI. Taustoja… Yhteiskuntafilosofia pohtii yhteiskunnallisia kysymyksiä Locken vaikutus: Jokaisella oikeus päättää omasta elämästään ja tehdä.
Usko ja riippuvuudet Pekka Lund Mistä puhumme, kun puhumme riippuvuuksista? Pekka Lund
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
Anselm Cantenburylaisen ontologinen todistus etenee seuravaasti:
Pekka Lund Usko ja riippuvuudet.
Hypoteesi Oman hypoteesini mukaan analysoimalla mediaa, vertaamalla sen julkaisemaa sisältöä valtion virallisiin linjauksiin ja tarkastelemalla tuloksia.
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
2 Perheitä on joka lähtöön s
Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.
A Rocha Suomi, Panu Pihkala
Humanismi.
Kirkkohistorian merkkihenkilöt
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Positivismi.
Uskonto ja yhteiskunta
1 MITÄ FILOSOFIA ON? FI1 LAJM.
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
REFORMAATIO eli uskonpuhdistus (kpl 8)
PELASTUS Luku 4 – Opetusvinkki 1.
Eksistentialismi taustaksi kysymys siitä, onko kaikilla olioilla jokin perimmäinen OLEMUS (lat. essentia) ESSENTIALISMIN (olemusajattelun) mukaan kullakin.
OPETUSVINKKI.
Katolinen kirkko.
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö – uskontotieteilijät
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
USKONNOLLISUUS YHDYSVALLOISSA
Kysymyksiä fi tunnille
Reformoitu opetus.
Reformaatio Luther REFORMAATION SISÄLTÖPERIAATE:
Filosofian osa-alueet
AATTEET 1900-luvulla Länsimaissa yksilöllä yhä enemmän mahdollisuuksia muodostaa oma itsenäinen käsityksensä maailmasta Yksilön vapaudet ja oikeudet.
Onko tahto vapaa?.
Protestanttiset kirkot
TIEDE JA KRISTINUSKO UE2 LAJM.
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
1. MITÄ USKONTO ON ?.
RAAMATUN ETIIKKA.
Mikä/kuka on kristitty?
4. Luterilainen kristillisyys
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Näkökulmia katsomuskasvatukseen
Uskonnollinen kieli ja fiktionalismi
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

patio 1 1

Miten yhteiskunta muuttuu… …miten me ajattelemme.

Alice Bailey (1880-1949)

Alice Bailey: 10:n kohdan lista Jumala ja rukous pois koulujärjestelmästä Poistetaan vanhempien auktoriteetti lasten yltä Tuhotaan juutalaiskristillinen perherakenne Vapaa seksi, laillinen ja helppo abortti Helppo avioero, vapautetaan ihmiset elinikäisen avioliiton käsitteestä

Alice Bailey: 10 kohdan lista 6. Homoseksuaalisuudesta vaihtoehtoinen elintapa 7. Halvennetaan taide, tehdään siitä hulluutta 8. Käytetään mediaa ajamaan ja muuttamaan ajatusmalleja 9. Luodaan yksi eri uskonnot yhdistävä uskonto 10. Laitetaan hallitukset antamaan kaikelle tälle lain suoja ja laitetaan kirkot ajamaan agendaa

Yhteiskunnan muuttuminen Länsimaat ovat rakentuneet Jumalaa pelkäävien naisten ja miesten perinnölle Oikea ja väärä on perustunut ehdottomiin raamatullisiin periaatteisiin Maamme lait perustuvat kristilliseen etiikkaan Viimeisen 200 vuoden aikana humanistinen ajattelu on päässyt Euroopassa vallalle

Eksistentialismi Pohjimmiltaan uskoo kaiken olevan sallittua-kaikki mikä tuottaa mielihyvää on sallittua, kunhan se ei vaan vahingoita ketään toista Kaikki on suhteellista, se onko joku hyvää vai pahaa riippuu siitä , missä suhteessa se on muihin asioihin 1968 Francis Schaeffer kirjoitti että eniten meidän tulee pelätä mediaa, jolla on syvällinen vaikutus yhteiskunnan arvoihin ja arvojärjestelmiin

Ristiriita kahden ajattelutavan välillä Jumala on Totuus on ehdotonta Ihminen on tehty Jumalan kuvaksi Jumala antaa elämän Elämä on arvokasta Huolehdi kaikesta elämässä Jumalaa ei ole Totuus on suhteellista Ihminen on tehty ihmisen kuvaksi Elämä on sattumaa Elämän arvo on suhteellista Hankkiudu eroon vähiten arvokkaasta ja sattumista