5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kylämatkailuhankkeen kuulumiset Projektipäällikkö Tiina Perämäki
Viinijärven, Kaatamon ja Komperon kyläillassa 10. 4
Kyläkyselyt Tietoa ja ideoita toimijoilta ja kyläläisiltä Joensuun seudun Leader -yhdistys Päivi Keronen Kyläisännöitsijä-hanke
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
- millainen on hyvä kyläsuunnitelma? - onko tarpeen määritellä hyvän suunnittelun laatukriteereitä? - mitkä ovat keskeiset elementit kyläsuunnittelusta?
Suupohjan seutuportaali –hanke
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
Teknodida Orivesi Heikki Ruismäki Helsingin yliopisto OKL.
SOMETTAJA -hanke YHTEISÖLLISEN MEDIAN JA PILVIPALVELUJEN KÄYTTÖNOTTO SUUPOHJAN TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSISSA HANKETOIMINTA YHTEISKUNTAA UUDISTAMASSA.
Kyläsuunnittelumalli
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Päijät-Hämeen kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka tukee kyliä ja rakentaa yhteistyötä.
Lähidemokratiaselvitys Konginkangas - Äänekoski. Lähidemokratian nykytilan kartoitus, kehittämistarpeiden tunnistaminen ja toimintamallin kehittäminen.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Valtakunnallisen kylämatkailuhankkeen päätösseminaari
Henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä Valio Oy
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Alavin kyläillassa Kolmen kovan kärki 1.Jukajärven kunnostus ja muu (kalastus, uimaranta, puhdistus, veneranta) -> Särkivaara, Selkie ja Heinävaara.
Nurmeksen kyläkierros 2014
Uusi kylähanke Päin kylää Yhteisöhautomo Kotikylä? Kyläläinen? Toimiva, kehittyvä? Nukkumalähiöstä kyläksi? Uusikylä? Aktiivinen asukas? Kotiseutu? Aktiivinen.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - kunnan ja järjestöjen välille mainittavaa kehittämistä ->ei puhuta koulun.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
YTHS:n integraatio VIRTAAN. Tilanne nyt YTHS otti yhteyttä CSC:hen Virta-tietojen saamiseksi erityisesti opiskelijoitten läsnäolotiedon osalta YTHS:n.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Esittely Metsänhoidon suositukset.
KOKEMUSTIEDOSTA ASIANTUNTIJUUTTA  miten kokemustieto saadaan tuotua ammattilaistiedon rinnalle M/S Soste –risteily, avoin verkostotapaaminen
ME-hengen kehittäminen
Finnan viestintä ja markkinointi
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
Pohjois-Karjalan kylät rannalla
Finnan viestintä ja markkinointi
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Lisää liikettä koulupäivään
Sinisen biotalouden kehittämissuunnitelma 2025
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa
Mainiot maisemat -hanke
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Tasa-arvosuunnitelma
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Pilotointi Tietovarannon sekä tiedon siirtämisen testaaminen toteutetaan piloteilla keväällä Pilottia varten haetaan yhteistyöstä kiinnostuneita.
Joensuun seudun maaseutupalvelut
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Kylä maaseutupolitiikan kokonaisuudessa
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Tervetuloa innopajaan
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen Kokeilukiertuekonseptin kuvaus
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Esityksen transkriptio:

5E VÄHÄHIILISET YHTEISÖT –HANKE 2015-2018

5E | TOP 10 1. Vähähiilisyyden, kiertotalouden ja resurssiviisauden tuominen käytännön tasolle ja osaksi kansalaisyhteiskunnan arkea. 2. Asukkaat pääsevät vaikuttamaan itseään, elinympäristöään ja tulevaisuuttaan koskevaan suunnitteluun ja tekemiseen. 3. Vähähiilisyys ja biotalouden ratkaisut tarjoavat yhteisöille uusia käytännön työtapoja ja toimintamalleja.

5E | TOP 10 4. Tutkimustulosten ja teknologian kehityksen soveltaminen käytäntöön. Tarvitaan toimia ja toimijoita, jotka vievät tehdyt linjaukset ja saatavilla olevan tietotaidon lähemmäs yhteisöjen ja yksittäisten asukkaiden arkea. 5. Vähähiilisyys ja konkreettiset ympäristöteot kyläyhteisöjen vahvuudeksi ja vetovoimatekijäksi.

5E | TOP 10 6. Ajankohtaisista teemoista tiedottaminen myös laajemmin maaseudun yhteisöille. Hyvien esimerkkien esittely, tutustuminen paikanpäällä ja koulutus.

5E | TOP 10 7. Toteutetaan kylien ympäristö- ja biotalousprosessi mukaan lähtevien kylien tai muiden yhteisöjen kanssa. Kartoitetaan nykytila ja laaditaan askelmerkit tulevaan. 8. Käyttäjälähtöisten ratkaisujen kehittäminen, pilotointi, demonstrointi ja testaaminen.

5E | TOP 10 9. Konkreettisten vähähiilisyystekojen toteuttaminen, esim. kylien energiaratkaisut, kimppakyyti, lähiruokapiiri, kylän yhteinen komposti, ympäristöaiheinen tapahtuma, ympäristötaide, maisemanhoito.

5E | TOP 10 Kehityksen ja uusien ideoiden liikkeelle lähteminen tarvitsee usein käynnistyäkseen jonkinlaisen moottorin tai aktivoijan. MSL!

KIITOS! MSL.FI/ITÄ-SUOMI Facebook/ MSL Itä Facebook/ Maaseudun Sivistysliitto