Tukea arjen vaativiin vaiheisiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Advertisements

Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Tavoitteiden asettaminen ja talousarvioseuranta ontuu JOHTAMINEN
Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Perhetyö.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi SenioriKasteen väliarviointi 06/ koonti ja esittely Ohjausryhmä Liisa Ahonen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Pelastakaa Lapset ry Itä-Suomen aluetoimisto Lastensuojelupalvelut, Kauppakatu 25 C 4krs., Joensuu Joensuun Perheentalo, Rantakatu 15, Joensuu.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
MONIAMMATILLISUUS TUEN TARPEESSA OLEVAN LAPSEN JA PERHEEN ARJESSA
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Hyvien käytäntöjen dialogit Yhdessä eteenpäin työpaja 25. 4
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Matskua seurakuntiin Digikorvat.
Lapsi-ystävällinen kunta
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy TYÖPAJA
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hankkeen tavoitteet Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa.
LAPE PKS Lapsen paras - yhdessä enemmän Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskusseminaari Hankepäälliköt Maikki Arola ja Mette Kontio.
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Seurakuntaharjoittelut, työelämäyhteistyö ja ops2015
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Lasten, nuorten ja perheiden palvelukokonaisuus, perhekeskustoiminta Etelä-Savo Savonlinna Katja Saukkonen & Olli Humalamäki.
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Lapsivaikutusten arviointi päätöksenteossa
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
MUKAVA Kainuu LAPE Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma / STM ja OKM Mukava Kainuu -hanke.
Perhekeskustoimintamallista Oulun Hiippakunnan kasvatuksen väelle
Selvittää onko tarvetta uudelle monialaisen yhteistyön ryhmälle
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Perhekeskustoiminnan työpaja
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Tukea arjen vaativiin vaiheisiin Lapin seurakuntien palvelut perhetoimintakeskuksessa

Miksi ja mitä? Hallitus LAPE-muutosohjelma Lapin maakunta+Hankkeet Hommat levällään, kaikki puuhaa omiaan. Voimien yhdistäminen ? Perhelähtöisyys, oikea-aikaisuus, oikeaan tarpeeseen, YHTEISTYÖ

Perhekeskustoimintamalli Lappiin TURVA-hanke on osa Perhekeskustoimintamalli Lappiin – integroidut monitoimijaiset palvelut perheille- hanketta Mikä sitten on perhekeskustoimintamalli/ perhekeskus? = palvelukokonaisuus, jossa on yhdistetty eri toimijoiden (srk, kunta, järjestöt) palveluja toimivaksi kokonaisuudeksi, joka palvelee perheitä mahdollisimman hyvin TURVA-hanke/Hannele pitää seurakuntien ääntä kuuluvilla tässä isossa hankkeessa ja keskittyy kokonaisuuteen parisuhteen ja vanhemmuuden vahvistaminen

Hankkeessa mukana Oulun tuomiokapituli (Hannele, Saija, Kari, Eija ja Mirva) Rovaniemen perheasianneuvottelukeskus (Sari Arponen ja Lauri Kinnunen) Tornion perheasiainneuvottelukeskus (Tiina Muukkonen) Kemin perhetyöntekijä (Pirjo-Minna Lääkkö) Paikallisseurakuntien kasvatuksen työntekijöitä (Mari Karanta Rovaniemeltä, Elina Poikkijärvi ja Elina Koivuniemi Kittilästä ja Virpi Ahonen Kemistä)

TURVA-hankkeen tavoitteena Vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen Ei keksitä uusia työmuotoja/käytänteitä vaan tuodaan esille hyviä! Näytetään: Miten me luomme hyvinvointia lapsille ja perheille omalla työllä! Tuoda seurakuntien avoimet kasvatuspalvelut ja perhetyö perhekeskuksen palveluvalikkoon, seurakuntatyö näkyväksi! HYVÄT KÄYTÄNNÖT TOIMINTAMALLEIKSI, LAPIN LAPE KÄYTÄNTÖJEN TORI/ INNNOKYLÄ.FI Kehittää palvelujen saatavuutta digipalveluiden kautta (poskelapin digialusta virtu.fi). VIRTU TUTUKSI (SIELLÄ ON JO PALJON lisää tietoisuutta +MITÄ SINNE HALUTAAN?! Seurakunnat näkymään! Kirkon perheneuvontapalvelujen kytkeminen palveluohjauksen avulla perhekeskuksen tarjontaan (pohditaan yhdessä kirkon perheneuvonnan tilannetta..mille aletaan?)

TURVA-hankkeen tavoitteena Vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen Yhteistyötä ja kumppanuutta kunnat, seurakunnat, järjestöt (hyvät rakenteet ja sopimukset yhteistyölle! YHTEISÖLLINEN INNOVOINTI markkinoidaan kuntien LAPE-tiimeille. Materiaalin ja toimivien verkostokäytäntöjen jakaminen INNOKYLÄSSÄ Laaja LAPE-tietoisuus Lapin seurakunnissa ja seurakuntien edustaja kaikkien kuntien LAPE-työryhmiin, kutsut LAPE-infoihin yms.. Lastensuojelutyön kumppanuus kaikissa Lapin kunnissa. KOULUTUSTA JA PALIKAT!! Tavoitteena niin hyvä varhainen tuki, ettei lastensuojeluilmoituksia jatkossa tarvisi tehdä lainkaan.

Käytännössä ja asenteissa Käytännössä: Ollaan mukana eri tasoilla kunnat, maakunnat, valtakunnallisesti (mennään paikalle) Ollaan kiinnostuneita Tarjotaan omaa ammattitaitoa ja meidän hyviä palveluja reilusti, pidetään esillä: päiväkerhot, perhekerhot, leirit, retket, ryhmät, keskusteluapu, neuvonta, diakonia, nuorten toiminta yms… TURVA-hanke/Hannele: Yhteydessä kuntiin, maakuntaan, muutosagenttiin, tiedottaa, pitää ääntä LAPE:sta seurakuntiin ja seurakunnista maakuntaan ja isoon hankkeeseen Ei keksitä uusia työmuotoja/käytänteitä vaan tuodaan esille hyviä! Näytetään: Miten me luomme hyvinvointia lapsille ja perheille omalla työllä!

Niissä asenteissa… Pitää uskoa hyvään ja sitoutua hyvän tekemiseen (pessimismi ja kyynisyys ei auta ketään!) Positiivinen asenne voi tehdä pienen ja jopa suuren suuren hyvän muutoksen Joskus iso muutos (esim. valtakunnallinen LAPE) vaatii paljon ihmisiä, sitten tehdään yhdessä. Avoimin mielin kohti parempaa. Ollaan ylpeitä siitä mitä meillä on ja mitä me tehdään. Paikallisseurakuntien työntekijät ovat parhaat asiantuntijat. Tuodaan rohkeasti se esille!

Eteneminen (perheneuvonta) Pohditaan yhdessä: Vanhemmuuden ja parisuhteen tukemisen toimintamalleja ja kehittämistarpeita ja yhteistyöpintoja eri toimijoiden kanssa Kehitetään toimintakäytäntöjä tuen tarpeessa olevien perheiden tunnistamisessa ja palvelun piiriin ohjaamisessa Eroperheiden tukeminen Tarkastellaan palvelujen yhteensovittamista, neuvotellaan palveluohjauksesta Digipalvelujen pilotointia? Testausta.(virtu.fi)

Kysymyksiä yhteiseen pöytään? Mitä teille kuuluu? Mitä teillä tapahtuu? Onko toiminnoissa tunkua? Tavoittaako se kaikki? Mikä toimii? Mikä ei? Yhteistyö kuntasektorin ja järjestöjen kanssa? Kuka edustaa seurakuntaa kunnan LAPE-ryhmässä? Työalarajat? Seurakuntarajat? Yhteistoiminta? Seurakuntalaisten aloitteet? Lasten ja nuorten ääni? Lapsiasiahenkilöt. Lastensuojelu? Eroperheet? Maahanmuuttajatyö?

Miltä TURVA-hanke kuulostaa? Mitä ajatuksia? Mitä odotuksia? Yhteistyötä asian tiimoilta? Ennakkoluuloja? Vapaa sana.. Paikallisseurakunta-asiantuntija? Kuka olisi? Kotitehtävä: Lähetä minulle työalasi esite/ mainos erityisen hyvästä toiminnosta s-postilla: hannele.heinonen@evl.fi