Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Advertisements

Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla. Tutkinnon suorittaminen ulkomailla Tutkintoon johtavaa opiskelua, jonka kesto riippuu suoritettavasta tutkinnosta: 2. asteen.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
OPISKELIJAKYSELY Opiskelupaikka 2. Opintojen aloitusvuosi.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Hakuinfo Kevät 2017.
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Tutkinto alkaa ja päättyy
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Mikä ihmeen oppisopimus?
Erilaisia vaihtoehtoja….
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Mitä peruskoulun jälkeen?
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Valma-koulutuksen mahdollisuudet
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Jatko-opintojen hakuinfo
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Jatko-opintoinfo 2018.
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukio.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Opetushallitus / Jaana Saha
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
Omnia.fi/yhteishaku.
Ajanhallinta opiskelussa
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
7lk valinnaisainepäivä
Lukiolaisen jatko-opinnot
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
Ammattikorkeakouluopinnot​
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta Vanhempainilta 19.1.2017 Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta

Nuori pohtii alan valinnassa esimerkiksi: Missä olen hyvä? Millaiset asiat ja alat minua kiinnostavat? Millaista työtä haluaisin tehdä: työn sisältö työajat palkkaus etenemismahdollisuudet työllisyystilanne Onko minulla terveydellisiä rajoitteita: värinäkö, allergiat, astma, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, diabetes, epilepsia Kuinka paljon haluan opiskelupaikkaa: pieniltä paikkakunnilta ja kauempaa opiskelupaikan saa helpommin. Kuinka vaikea alaa on päästä opiskelemaan: Mitkä ovat 2-3 varavaihtoehtoani?

Yliopisto-opinnot sopivat, jos teoreettiset opinnot sujuvat itsenäinen työskentely onnistuu hyvin ajankäyttö ja suunnitelmallisuus on hallussa asiantuntijatehtävät kiinnostavat on valmis opiskelemaan 5 - 7 vuotta lukion jälkeen

Ammattikorkeakoulu-opinnot sopivat, jos haluaa opinnoiltaan teoriaa ja käytäntöä pitää tiimitöistä ja projekteista kaipaa ohjatumpaa opiskelua on valmis opiskelemaan 3,5 - 4 vuotta lukion jälkeen

Ammatillinen koulutus sopii, jos haluaa mahdollisimman nopeasti työelämään haluaa käytännönläheistä opiskelua pänttäämisen sijaan haluaa ammatin kahdessa vuodessa erityisesti taito- ja taidealoilla hyvä ponnahduslauta korkeakouluopintoihin

Opiskelijavalinta keväällä 2017 Yliopistoihin valitaan / saa lähtöpisteitä YO-tutkinnon arvosanoista (3-6 kpl). Lisäksi useimmiten on pääsykoe, joka vaatii opiskeltavan materiaalin ulkoa opettelua. Koetilanteessa voidaan jakaa erillinen aineisto ja siihen liittyvät kysymykset. Tietyillä aloilla arvioidaan myös soveltuvuus. Ammattikorkeakouluihin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti pääsykokeen perusteella. Pääsykoe mittaa alalle soveltuvuutta, motivaatiota ja opiskeluvalmiuksia. Etukäteen opiskeltavan materiaalin osuus on suppeampi. Jos lähtöpisteitä annetaan, niitä saa yleensä ainoastaan YO-tutkinnon arvosanoista (yleensä 3 kpl). Ammatilliseen koulutukseen valitaan lukion päättötodistuksen keskiarvon + mahdollisen pääsykokeen perusteella.

Korkeakouluhakuun kaavaillut muutokset keväälle 2018 Pitkää valmistautumista vaativista pääsykokeista luovutaan Jatko-opintoihin valitaan pääsääntöisesti YO-kokeiden arvosanojen perusteella Tavoitteena on saada opiskelijat nopeammin jatko-opintoihin Lukiossa kannattaa panostaa erityisesti YO-aineisiin lukion alusta saakka! Esitys on lausuntokierroksella, paljon on vielä auki: Voiko YO-kokeita jatkossa uusia useamman kerran? Hakevatko ammatillisen koulutuksen suorittaneet edelleen pääsykokeella omassa kiintiössään? Voidaanko ammatillisen koulutuksen käyneiltä vaatia yhden tai useamman YO- kokeen suorittamista?

Abiturientin vaihtoehdot keväällä 2017 Ammatillisen koulutuksen haussa voi hakea 5 koulutusohjelmaan. Ne pitää laittaa mieluisuusjärjestykseen. Korkeakouluissa voi hakea I ja II haussa yhteensä 6 koulutusohjelmaan. Ne pitää laittaa mieluisuusjärjestykseen. Opiskelijalle tarjotaan vain yhtä korkeakoulupaikkaa sen mukaan, mihin pisteet riittävät. Opinnot on aloitettava syksyllä 2017. Päteviä syitä lykätä opintojen aloittamista ovat asepalvelus ja raskaus.

Hakuajat keväällä 2017 10.1.-25.1.2017 I haku korkeakouluihin: vieraskieliset + Taideyliopisto + Mikkelin kauppatieteet 21.2.-14.3.2017 2. asteen ammatillinen yo-pohjainen koulutus 15.3.-5.4.2017 II haku korkeakouluihin: ammattikorkeakoulut ja yliopistot Haku: www.opintopolku.fi Alle 25-vuotiaan on haettava joka kevät vähintään kahteen koulutusohjelmaan työmarkkinatuen saamiseksi ja otettava tarjottu paikka vastaan.

Mitä jos abi ei pääse opiskelemaan? Avoin yliopisto Avoin ammattikorkeakoulu Kansanopistot Ulkomaille au pairiksi, työharjoitteluun: www.maailmalle.net Työn tekeminen Asepalvelus/siviilipalvelus Pääsykokeisiin valmistautuminen Erillis/lisähaut ammatillisiin oppilaitoksiin ja syksyn korkeakouluhaku Ohjauspalvelut jatkossa: Keravan nuorisopalvelut/Ohjaamo ja TE- toimisto

Jos YO-tutkinnossa kaikki ei mene niin kuin pitäisi? Pakollinen koe hylätty – kompensaatiopisteet voivat pelastaa. Jos eivät pelasta, kokeen voi uusia kaksi kertaa seuraavien kolmen tutkintokerran aikana. Ylimääräinen koe hylätty – ei tule merkintää todistukseen, voi uusia kaksi kertaa ilman aikarajaa. Hyväksytyn kokeen (pakollisen tai ylimääräisen) voi uusia VAIN yhden kerran ilman aikarajaa. Tutkintoa voi täydentää valmistumisen jälkeen yhdellä tai useammalla kokeella.