Autismi- ja Aspergerliitto ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
(Yhdistyksen oma logo tähän)
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Persoonallisuus Biologinen perusta.
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Vammaisfoorumin esittely
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Fysioterapia Toimintaterapia
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Metropolia Arvotyöpaja Tuovi Haikala Tapani Aaltonen Novetos Oy.
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Yleishyödyllinen ja puolueeton puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8, Helsinki.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Harvinaiset-verkosto Harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuutta Järjestöjen yhteistyötä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
JYTY KUULUU LÄHELLE JA KAUAS
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Mikael ja Juho.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Kehitysvammaliitto ja FASD
Cultura Yhdistävä tekijä
Syömishäiriöliitto - SYLI ry, ALUESYLI
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
SF-Caravan ry Tehdään yhdessä.
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
MATKAMESSUT   SFC Kouvolan Seutu ry järjestää matkan Helsinkiin matkamessuille. Matkan hinta 30,00 €/henkilö, joka sisältää matkan ja pääsylipun.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä

Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Sotiemme Veteraanit –keräys / syksy 2016 / tietopaketti

Autismiliitto ry.
Esityksen transkriptio:

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Toiminta-ajatus Visio Arvot Autismi- ja Aspergerliitto edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa. Visio Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää toiminnallaan autismikirjon monimuotoisuuden arvostusta ja yksilön ainutlaatuisuuden kunnioitusta. Arvot Yhdenvertaisuus – Yhteisöllisyys - Asiantuntijuus

Perustietoa autismista Autismi on aivojen neurobiologinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa siihen, miten henkilö viestii ja on vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, sekä siihen, miten hän aistii ja kokee ympäröivän maailman. Autismin esiintyvyys 1 % väestöstä, Suomessa n. 55 000 henkilöä. Vuonna 2018 astuu voimaan diagnoosimuutos (ICD-10ICD-11), jonka jälkeen diagnoosinimikkeeksi tulee Autismikirjon häiriö. Mm. Aspergerin oireyhtymä poistuu erillisenä diagnoosina. Matti Meikäläinen

Autismi- ja Aspergerliiton tehtävät Edunvalvonta ja vaikuttamistyö Yhdistystoiminnan tukeminen Tiedotus ja kouluttaminen Ohjaus ja neuvonta Kehittämistyö Kirjastopalvelu Vertaistoiminnan tukeminen Autismialan ammattilaisten Aune-verkoston koordinointi Vuosittaisia tapahtumia: Autismin talvipäivät ja kansainvälinen autismitietoisuuden päivä (WAAD) Palveluneuvonta: ma-to klo 12–15 puh. 050 467 3130

Liitto Autismi- ja Aspergerliitto perustettiin vuonna 1997. Autismi- ja Aspergerliiton varsinaisia jäseniä ovat eri puolilla Suomea toimivat jäsenyhdistykset, joita on tällä hetkellä 26. Niissä on yhteensä noin 3700 jäsentä. Pääosa toiminnan rahoituksesta tulee STM:n kautta Veikkauksen voittovaroista.

Projektit Projekteilla liitto kehittää ja edistää autismin kirjoon liittyvää kuntoutusta, koulutusta, työhön sijoittumista, uusien menetelmien käyttöönottoa ja tutkimusta. Aktiivinen ikääntyminen autismin kirjolla –projekti (2013-2016) Projektissa tuetaan ja edistetään ikääntyvien autismin kirjon henkilöiden sekä heidän omaistensa ja läheistensä hyvää ja mielekästä elämää. Arjessa alkuun - järjestölähtöinen varhainen tuki (2014-2017) Projektissa kehitetään yhteistyössä jäsenyhdistysten kanssa varhaisen tuen tapoja ja tuodaan vertaisosaamista avuksi arkeen.

sähköposti: etunimi.sukunimi@autismiliitto.fi Yhteystiedot Helsingin keskustoimisto Nuijamiestentie 3 B, 00400 HELSINKI Puh +358 10 3152 800 Pohjois-Suomen aluetoimisto Kansankatu 53, 90100 OULU Puh +358 10 3152 811 Kaakkois-Suomen aluetoimisto Toimitila Veturi Kauppamiehenkatu 4,45100 KOUVOLA Puh +358 10 3152 810 Facebook: www.facebook.com/autismiliitto Twitter: @Autismiliitto YouTube: Autismiliitto sähköposti: etunimi.sukunimi@autismiliitto.fi