Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KANSANTAUDIT.
Advertisements

AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Tehnyt: Melanie Soukko
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Rintakirurgiaa.
joka 3.lla suomalaisella
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Sydän- ja verisuonitaudit
SYÖPÄ.
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
MAMMOGRAFIA Mammography, mammografi, rinnan röntgenkuvaus
Syöpä.
Syöpä joka 3.lla suomalaisella s. 70 – 79.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
Iho-, keuhko- ja rintasyöpä
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
 Rytmihäiriö on tila, jossa sydän lyö epätarkoituksenmukaisesti joko kiihtyvästi tai hidastuvasti, tai muuten epätasaisesti.  Rytmihäiriö syntyy, kun.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA Hypotyreoosi Essi Järvelä & Roosa Kaivoluoto 2A.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Epilepsia.
Syöpähoito ja säteilysuojelu
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Syöpää aiheuttavia elintapoja
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
Syöpä.
Rintasyöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
RINTASYÖVÄN LIITÄNNÄISHOIDON SIVUVAIKUTUKSET
SEPELVALTIMOTAUTI ..
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Yleisyys Suomessa / vuosi 500 milj €
Syöpä – solujen kapina Syöpäkasvaimen erityispiirteet:
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Kemia luonnossa Maiju, Kasperi, Mika.
SYÖPÄ.
Syöpä.
20.
Oppiainerajat ylittävä tehtävä
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Perinnöllisyystieteen perusteita
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Ms-tauti Jenina Pesonen.
Mammografiaseulontojen psyykkiset hyödyt ja haitat
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Kansanterveys ; koko väestön terveys
Immuunikato: HIV-infektio; Human immunodeficiency virus - eteneminen hoitamattomana Oireeton/vähäoireinen jakso- suurin osa infektoituneista soluista imukudoksiin,
Seulonnan merkitys rintasyövän toteamisessa
Esityksen transkriptio:

Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää

Syöpä Pahanlaatuinen kasvain, joka syntyy kun solun DAN-vaurio ei korjaannu vaan vaurioitunut solu monistuu ja aiheuttaa syöpäsolukon. Joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin vaiheessa elämäänsä johonkin syöpätautiin ja kaksi kolmesta paranee. Joka vuosi suomalaista sairastuu johonkin syöpään. Syöpää aiheuttaa mm. Tupakka, alkoholi, auringon uv säteily, karsinogeenit ja HPV (Human papiloma virus)

Rintasyöpä Naisten yleisin syöpäsairaus on rintasyöpä johon sairastuu joka vuosi n naista, miehillä rintasyöpä on erittäin harvinainen. Rintasyövän riski suurenee iän myötä. Rintasyöpä voidaan löytää esim. mammografialla eli rintojen röntgenkuvaksella tai rintojen ultraäänitutkimuksen avulla. Rintasyöpää aiheuttaa; runsas alkoholinkäyttö, lapsettomuus, ensisynnytys yli 30 vuotiaana, ylipaino ja varhaiset kuukautiset. Rintasyöpää hoidetaan ensisijaisesti leikkaamalla. Leikkauksella pyritään poistamaan syöpäkudos joskus joudutaan poistamaan koko rinta.

Eturauhassyöpä Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Mahdollisuus sairastua eturauhassyöpään yleistyy 55 ikävuoden jälkeen ja on yleisimmillään yli 70-vuotiailla, alle 40-vuotiailla eturauhassyöpä on hyvin harvinainen. Vuosittain yli 4000 miestä sairastuu siihen. Eturauhanen on miehen sukupuolirauhanen, joka sijaitsee virtsarakon alapuolella ja on noin luumun kokoinen. Eturauhassyövän riskitekijöitä; Runsas eläinrasvojen syöminen, lihavuus, tupakointi sekä korkea ikä. Eturauhassyövällä ei ole ominaisia oireita, mutta virtsaamisvaivat ja veri virtsassa saattavat olla merkki eturauhassyövästä. Eturauhassyöpää hoidetaan leikkaamalla, jonka jälkeen voidaan käyttää sädehoitoa täydentävänä hoitona. Leikkaus suoritetaan vain jos syövästä on haittaa potilaalle.

Keuhkosyöpä Keuhkosyöpää löydetään yli 50-vuotiailta, vain 5-10 % löytyy alle 50-vuotiailta. Keuhkosyöpää aiheuttaa; tupakointi, keuhkoahtaumatauti ja tuberkuloosi sekä asbesti. Keuhkosyövän oireita ovat; veriset yskökset, kipu, hengenahdistus ja toistuvat keuhkotulehdukset. Keuhkosyöpää hoidetaan leikkaamalla, mutta vain jos syöpä ei ole levinnyt laajalle alueelle. Valitettavasti leikkaus on ainoa parantava vaihtoehto Levinnyttä keuhkosyöpää on erittäin vaikea hoitaa ja yleensä johtaa kuolemaan