Terveytemme.fi -sivusto. Seuraavat THL:n väestötutkimus- ja rekisteriaineistot hyödyntävät Terveytemme.fi-palvelua tärkeinpänä julkaisuvälineenä: Alueellinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
7 Terveyden tutkiminen.
Tiedon kuvaaminen Opasnet-wikissä Virpi Kollanus THL / YMAL Avoimen arvioinnin ja Opasnetin käyttökoulutus -seminaari
Terveytemme / Timo Koskela1 Terveytemme Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Väestötutkimusten tulokset Terveytemme.fi -palvelussa ATH -koulutus Turussa
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Terveytemme.fi Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Kansanterveystyö s Kansanterveystyö lisää tietoa ja ymmärrystä tutkimukset tutkimukset tilastot tilastot rekisterit rekisterit.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Terveyden ja hyvinvoinnin alueelliset erot Suomessa (AVI-alueet, maakunnat, suuret kaupungit) - Esimerkkinä Etelä-Suomen AVI vs. koko Suomi Murto.
Alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen (ATH) tulosten hyödyntäminen perusterveydenhuollossa Risto Kaikkonen, kehittämispäällikkö +ATH-tiimi THL.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
Kuvalähde: Risto Kaikkonen TEROKA Diabetes: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa.
KSSHP, Sairaanhoitopiirin toimisto 2015 Lähde: THL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sairastavuusindeksi ja osaindeksit Keski-Suomen sairaanhoitopiirin.
Terveytemme.fi -sivusto
Kohonnut verenpaine: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa
Diabeteslääkkeiden erityiskorvausoikeudet Kainuussa vuosina : Koulutusryhmien väliset erot vuotiailla Risto Kaikkonen TEROKA
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
TEAviisarin käyttökoulutus klo
Suuhygienia: Hampaiden harjaaminen vähintään kaksi kertaa päivässä
Suuhygienian koulutusryhmittäiset erot Kainuun maakunnassa: Vähintään kuusi puuttuvaa hammasta Risto Kaikkonen TEROKA Kuvalähde:
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Rasvattoman maidon juominen: koulutusryhmien väliset erot Kainuussa
Paikkatiedon hyödyntäminen sosiaali- ja terveysalalla
Selkäkivut: Koulutusryhmien väliset erot Kainuussa
/ Tarja Tapaninen.
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Verkkokoulutuksen tietoisku
Määrätyimmät (10) lääkeryhmät
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Lihavuus laskuun –ohjelma indikaattoreiden valossa eri alueilla
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
Hyvinvointikompassi.fi
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
THL / Kaikkonen & Murto 12/2012

Hyvinvointikompassi.fi
XBRL-taksonomian mukainen raportointi
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Opiskeluhuollon palvelut
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Yhteinen keittiö -hanke
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
FinSote-tulokset/Parikka
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Esityksen transkriptio:

Terveytemme.fi -sivusto

Seuraavat THL:n väestötutkimus- ja rekisteriaineistot hyödyntävät Terveytemme.fi-palvelua tärkeinpänä julkaisuvälineenä: Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) tulospalvelu. Maahanmuuttajien terveys- ja hyvinvointitutkimus Maamu Ulkomaista syntyperää olevien työ ja hyvinvointi - tutkimus UTH Lasten ja nuorten terveysseurantatutkimus LATE THL:n sairastavuusindeksi Hoitoketjujen toimivuus, tuottavuus ja vaikuttavuus Perfect Murto J.2

Terveytemme.fi Murto J.3 Maksuton interaktiivinen ja käyttäjäystävällinen tapa tarkastella terveyttä,hyvinvointia ja palvelujärjestelmää koskevia tietoja Tietoa alueittain - Käyttäjä voi valita, mitä alueita hän haluaa verrata toisiinsa Tieto väestöryhmittäin - Tulokset esitetään myös koulutusryhmittäin aina, kun se on mahdollista Seurantatietoa - Kun tutkimus on toteutettu useammin kuin kerran, kuvataan myös tulosten muutos Uusia, helppokäyttöisiä esittämistapoja, joiden ansiosta tulokset entistä paremmin palvelevat käyttäjää – päätösten valmisteluun - hyvinvointikertomuksiin – esityksiin

Terveytemme.fi -palvelu Terveytemme.fi –sivustolla esitetään havainnollisesti hyvinvointi- ja terveyseroja alueiden ja väestöryhmien välillä. Esitystapoina käytetään vuorovaikutteisia karttaesityksiä, pylväskuvia ja taulukkoja. Tuloksille esitetään myös tulosten tulkinnassa olennaiset virhemarginaalit. Lisäksi palvelussa on aihepiirien asiantuntijoiden toimittamaa tekstiä, joka auttaa käyttäjää tulosten tulkinnassa. Palvelun tietoja hyödyntävät kuntien, alueiden ja valtakunnan tason päätöksentekijät, suunnittelijat, hyvinvoinnin- ja terveydenedistäjät, sekä kaikki hyvinvoinnin ja terveyden eriarvoisuudesta kiinnostuneet Murto J.4

ATH -tutkimuksen tulospalvelu ATH -tutkimuksen tulokset: – – Tulosraportin sisältö aihepiireittäin (osoittimien lukumäärä): –Hyvinvointi (45) –Terveys (21) –Toiminta- ja työkyky (10) –Elintavat ja riskitekijät (23) –Palvelut (13) ATH-tulospalvelun käyttö / Timo Koskela5

julkaistiin ATH-aineistosta: Alueraportti –Raportissa on yhdistetty vuosina 2013, 2014 ja 2015 kerätyt aineistot. Alueina ovat yli asukkaan kunnat, maakunnat, aluehallintovirastojen alueet (AVI) ja sairaanhoidon erityisvastuualueet (ERVA). Koko Suomen tulokset on raportoitu myös vuosittain. Väestöryhminä ovat sukupuoli, ikäryhmä ja koulutusryhmä Aikasarjaraportti –ATH-tutkimuksen perustulokset aikasarjoina. Raportissa esitetään tulokset vuosilta 2013, 2014 ja Alueina ovat 6 suurinta kaupunkia sekä maakunnat, AVI-alueet ja ERVA-alueet. Väestöryhminä ovat sukupuoli ja ikäryhmä. Erilliset tulosraportit vuosilta 2014 ja 2015 –ATH-tutkimuksen perustulokset vuodelta 2015, sisältäen Järvenpään erillisotoksen. Alueina ovat Järvenpää ja 6 suurinta kaupunkia sekä maakunnat, AVI-alueet ja ERVA-alueet. Väestöryhminä ovat sukupuoli, ikäryhmä ja koulutusryhmä Turun 2014 erillisraportti –mahdollistaa Turun palvelualueittaisten tietojen vertailun 2010 vs THL / ATH

ATH-tulospalvelu, Murto J.7 maakuntaraporttiprofiiliraporttitaulukkoraporttiExcel pylväskuvaraportit

Merkitys- ja tulkintatiedolla suuri rooli Ilmiön merkitys ja tulkinta Määritelmä Vaikutus väestön hyvinvointiin Taloudellinen merkitys Miten ilmiöön kyetään vaikuttamaan Mitä kunnassa/alueilla tulisi tehdä Katso myös seuraavat osoittimet Asiasanat Tekninen kuvaus ja lisätiedot Laskeminen Taustamuuttujat, joiden mukaisissa ryhmissä tulokset esitetään Päivitystiedot Lisätiedot ja käytön rajoitukset Tietoaineisto Viitteet Tiedon saatavuus, luotettavuus, ajallinen kattavuus Yhteystiedot Tietoaineiston yhteystiedot Esimerkki: 8THL /Murto 11/2015

Murto J.9

Tehtävä: Valitse yksi kunta. Valitse alue jossa kunta sijaitsee. Nimeä haavoittuvassa asemassa oleva väestöryhmä. Valitse hyvinvointihaaste. Selvitä onko valitussa hyvinvointihaasteessa eri väestöryhmien välisiä ja sosioekonomisia terveyseroja Murto J.10

Keskustelua Mitä olet etsinyt palvelusta ja miksi? Mihin olet vienyt palvelusta löytyvää tietoa ja mitä siitä on seurannut? Mitä haasteita olet kohdannut palvelun käytössä? Murto J.11