Lämmön mittaaminen. Monenlaisia mittausvälineitä  ns. perusmittareita  digitaalikuumemittareita  korvakuumemittareita Normaalilämpö on korvasta ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta
Advertisements

Työkuntoa venytellen Parturi-kampaajan venytysopas
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
Ketjujen kiinnitys Muotti nostetaan ja asennetaan pakettina
Tuulen mittaus Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. Tuuli mitataan kilpailun jokaiselle suoritukselle.
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
VNG Videonystagmografia
Avannepotilaan hoito Rita Simola.
Verenpaine ja hengitys
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Pituussuuntaisten hyppyjen mittaaminen
Mittauksista Petteri Sappinen.
Taimien i stutus ja suojuksen asennus •Yksittäistoimituksissa metsätaimi on pakattu Tubex -suojukseen. Kennotaimen ympärille on laitettu kostutettu sanomalehti,
Energiateollisuus ry
Silmäproteesin valmistus
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Olomuodon muutokset ominaislämpökapasiteetti c = aineen ominaisuus, kuinka paljon aine voi luovuttaa / vastaanottaa lämpöenergiaa (Huom! Kaasut vakiopaine/vakiotilavuus)
CryoGel Lämmönsiirto geeli
6. Energia ja olomuodot.
VERENKIERTO; lämpötasapainosta huolehtiminen
Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen
Turvallinen internetin käyttö
Mittaustekniikka (3 op)
Lypsylehmien kuntoluokitus
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
Matematiikka ja fysiikka AUTO-ALA
Mittaaminen. Teet mittauksia, kun  Tarkistat painosi  Katsot aikaa kellostasi  Tarkistat, onko sinulla kuumetta  Punnitset appelsiinin Mitä mittauksia.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Tuomarikoulutus 2002 Tuulen mittaus u Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. u Tuuli mitataan kilpailun.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
LÄMPÖOPIN PÄÄSÄÄNNÖT.
Kemikaalit ja työturvallisuus
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
- 1 - Korvatorven pallolaajennus. 2  31 – 38 mm pituinen; 2/3 rustoinen osa 1/3 luinen osa  Tehtävänä mm. paineentasaus, välikorvan ilmastointi, eritteiden.
LÄMMITYSVERKOSTON VIRTAAMIEN TASAPAINOTUS. Tausta ja tavoite Lämmitysverkoston virtaamien tasapainotus on tyypillinen putkiurakoitsijan tehtävä. Tässä.
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
PURISTAMINEN Marko Seppä-Murto Tekijä ja päivämäärä1.
Suureet ja mittaaminen  Mittaa saamastasi esineestä kaksi eri suuretta kahdella eri välineellä (yhteensä siis 4 eri mittausta). Valitse sopiva väline,
Puun ”muisti” luonnon ja ilmaston historiankirjana
Määritä vastuksen resistanssi 1
Kenttälaitteet Laitteet jotka ovat kentällä. Kenttä käsittää kaikki alakeskuskotelon ulkopuolella olevat laitteet.
27. Jännite ja sähkövirta mitataan mittarilla
JÄRJESTÄ PIHALIIKKARI perheille
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Mitkä asiat vaikuttavat heilurin taajuuteen?
Mitkä asiat vaikuttavat heilurin taajuuteen?
1. Johdanto Fysiikka on perusluonnontiede, joka tutkii kappaleiden ja luonnon ilmiöiden mitattavia ominaisuuksia, pyrkii löytämään ilmiöissä vallitsevia.
5 Lämpö ja energian siirtyminen
METALLIN HOHTO VALU KOHTA KOHDALTA.
1 Termodynaaminen systeemi
Lämpötilaloggerit 1/2: mitä ne ovat?
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
Määritä äänen taajuus Kiinnitä mikrofoni statiiviin ja johdot tietokoneeseen Käynnistä mittaus ja lyö äänirautaan. Määritä kuvaajasta äänen taajuus.
My Home . By:Ines.N.
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
Haihtuminen.
LÄMPÖ Miksi tiskivesi tuntuu kädessä lämpöiseltä?
Alisa, Saara, Wilma Tähdet.
Orgaaniset materiaalit
VASU-BREIKKI.
MONTESSORIPEDAGOGIIKKA ”auta minua tekemään se itse”
Selkä suoraksi Suomi TM
Mittarit – mitä ja miten mitata
Potilaan puhtaudesta huolehtiminen
Energiatehokkuus suunnittelun lähtökohtana
PITKÄAIKAISREKISTERÖINNIT
Tietämättömyys voi tuoda kovat tuskat… Oma nimesi
Pylly ylös -haaste: Pidetään luentotauko!
Esityksen transkriptio:

Lämmön mittaaminen

Monenlaisia mittausvälineitä  ns. perusmittareita  digitaalikuumemittareita  korvakuumemittareita Normaalilämpö on korvasta ja peräsuolesta mitattuna ,5°C ja kainalosta 35,8 - 37°C Peräsuolilämpö n. 0,5 astetta kainalolämpöä korkeampi

Lämmön mittaaminen jatkuu Lapsilla lämpö nousee herkästi ympäristön lämpötilan ja touhuamisen seurauksena - ei tuolloin kuumetta

Lämmön mittaaminen jatkuu Helpoin ja nopein on korvamittari, jolla mittaustuloksen saa sekunnissa Eri valmistajien perus- ja digitaalimittareilla eri mittausajat, joihin tutustuttava laitekohtaisesti

Peräsuolesta mittaaminen Ennen mittausta mittari suojataan kertakäyttösuojuksella ja liukastetaan perusvoiteella tai vaseliinilla Lapsi makaa selällään tai kyljellään jalat koukussa Jaloista pidetään kiinni ja suojattu ja rasvattu mittarinpää työnnetään varovasti riittävän syvälle (noin 2 cm) Mittari pidetään paikoillaan vaadittu aika

Kainalosta mittaaminen Kainalo kuivataan, jos hikinen Mittarin kärki asetetaan tiiviisti kainalokuoppaan ja kehotetaan tai autetaan lasta pitämään käsivartta rinnalla Odotetaan määräajan kulumista

Korvakäytävästä mittaaminen Tutustutaan mittarin käyttöohjeisiin Lähellä ei saa olla elektromagneettisia laitteita (esim. kännykkä) Kertakäyttösuoja asetetaan paikoilleen Puhdistetaan korvakäytävä tarvittaessa Lapsen oltava hiljaa ja liikkumatta mittauksen ajan

Korvakäytävästä mittaaminen jatkuu Korvalehteä vedetään hiukan taaksepäin, jolloin korvakäytävä suoristuu Mittauskärki työnnetään riittävän syvälle korvakäytävään Suoritetaan mittaus