Future Vision Planin vaikutukset klubien toiminnassa Suomen Rotarysäätiöseminaari Tampere 09.02.2013 Pentti Aspila Rotarysäätiö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rotary Foundation (TRF) uuden rahoitusohjelman soveltaminen käytännössä Peter Flander.
Advertisements

Rotary Internationalin kansainväliset kokoukset PETS DGN Leila Risteli Suomen Rotary © 2008.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Holvi.com -maksutili 1 Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa
Rotarysäätiön uuden apurahamallin periaatteet PDG, DT Leila Risteli Klubien rotarysäätiökoulutus Oulu.
Lippukunnan kirjanpito
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 1 Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Suomen Rotary Tulevien governorien tapaaminen Lahti ROTARYN TIETOJÄRJESTELMÄT Rotary International Suomen Rotary Piirit ja rotaryklubit Jaakko.
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Rotarysäätiön uusi apurahamalli PETS Turku Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Suomen Lions-liitto ry
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
Elokuun teemana Rotaryssa on jäsenyys. Klubin jäsenyyskomitean esitelmä Esittäjän nimi Suomen Rotary © 2011 Tätä esitelmärunkoa täydentäen klubin.
AJANKOHTAISIA ASIOITA
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
Rotarysäätiö Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Rotarysäätiö PETS Hämeenkyrö Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Jäsenyysseminaari Rotarypiiri TITLE | 2.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
Hankehallinnon seminaari 1 Piiri 1410 Hankehallinnon seminaari.
Global Grant humanitaarisen hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Kari Kivistö DG Päivämäärä END POLIO NOW TÄMÄ ON RI:N TAVOITE N:O 1 Meidän piirille tämä merkitsee sitä, että jokaisen klubin On tilitettävä.
Humanitaarisen Global Grant hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Miten turvaamme jatkuvuuden Sopeudu tai häviä, uudistu tai kuole Hannu Ervamaa Suomen Rotary © 2008.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Piiriapurahojen tarkoitus
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
KLUBIKOULUTTAJA - klubin oma koulutussuunnitelma Esittäjä IPDG/DT Kari Kontula Pori Karhunpää Rk Päivämäärä Suomen Rotary © 2010.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Piirin 1390 rotarysäätiökomitean pj Niko Niemi Rotarysäätiö.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Suomen rotarysäätiöseminaari , Tampere Kaapo Pulkkinen, PDG D 1430.
2015 EREY campaign in District 1430 – results and challenges Helena Piispa-Perälä, PAG D1430.
SIHTEERI MARJATTAKOULU Apua ja neuvontaa. Ottakaa yhteyttä! puh Sihteerikoulutus / HS & KE.
$ USD PDG Matti Poikolainen, DRFCC D-1390.
Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Rotarysäätiö Syyskokous Säkylä Pentti Aspila.
Future Vision Rotarysäätiö siirtyy toteuttamaan uutta strategiaansa (FV) Te olette se kuvernöörikunta, joka aloittaa tämän vision käyttöönoton!
Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva.
Future Vision Plan III Piirin 1410 toimintasuunnitelma 2012–2013
Maailmanlaajuinen jäsentyöryhmä
Apurahan maksu maksuosoituksena
Rakennetaan vahvempi B-piiri Klubivastaavan tehtävät
EmCen käyttöönotto.
+1-jäsenohjelma B-piirissä Jäsenjohtajakoulutus
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Haukat Ohjeet toiminnantarkastajalle
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
PIIRIAPURAHOJEN HAKEMINEN JA MYÖNTÄMISMISPERUSTEET
ULVILA GMT Raimo Gröhn GMT Raimo Gröhn.
ARNE RITARI SÄÄTIÖ AUTTAA!
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Marttayhdistyksen vuosikello
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Future Vision Planin vaikutukset klubien toiminnassa Suomen Rotarysäätiöseminaari Tampere Pentti Aspila Rotarysäätiö

2 Pääkohdat lyhyesti Suunnittelujänne pitenee Klubin oltava kvalifioitu? Hankkeiden huolellisempi suunnittelu Raportoinnin vaatimus Global granttien koko kasvaa: yhteistyö Pienten projektien tekemisen mahdollisuus säilyy, District grantit GSE poistuu, tilalle tavoitteellisempi VTT opimus, joka koskee klubeja, jotka saavat erilaisia apurahoja joko Rotarysäätiöltä tai rotarypiiriltä. Edellytetään kaikilta niiltä klubeilta, jotka toteuttavat Rotarysäätiön tai piirin hankkeita. Allekirjoittamalla klubin yhteistyösopimuksen klubi vahvistaa, että se hyväksyy täyttävänsä kaikki Rotarysäätiön edellytykset koskien apurahojen hallinnointia. Samalla klubi vahvistaa noudattavansa kaikkia Säätiön antamia ohjeita ja määräyksiä Mitä tämä merkitsee meidän klubillemme?

Kvalifiointi, mitä se on? Kvalifioinnin tarkoituksena on varmistaa, että klubilla on kapasiteettia hoitaa projekteja ja hallita niitä. 1.Oikeat koulutetut henkilöt, jotka hoitavat projektin 2.Tarkoituksenmukainen taloudellinen valvonta 3.Tarkoituksenmukainen järjestelmä kirjanpitoa ja tilintarkastusta varten 4.Tarkoituksenmukainen järjestelmä kaikkien dokumenttien ARKISTOIMISEEN. 5.Kyky raportoida esille tulleista epäkohdista 3

1.Valitaan yksi klubijäsen huolehtimaan klubin kvalifioinnista 2.Vähintään yksi tai mieluummin kaksi klubijäsentä tulee osallistua piirin järjestämään koulutustilaisuuteen 3.Klubin tulee laatia suunnitelma asiakirjojen säilyttämi- selle ja asiakirjojen siirtämiselle henkilöltä toiselle, ilman keskeytystä ketjussa 4.Klubin tulee huolehti että mitään eturistiriitoja ei esiinny tai voi syntyä 5.Piiri voi asettaa muita ehtoja, jos se on välttämätöntä ja kohtuullista 4 Kvalifioinnin ehdot?

Taloudellinen valvonta 1.Täysin erillinen pankkitili pitää avata apurahan vastaanottamista varten sekä kustannusten tai avustusten maksamista varten. Tiliote otetaan kuukausittain (pankkitilin täsmäyttäminen). 2.Tilin tule olla matalakorkoinen tai koroton. 3.Apurahaa ei saa käyttää spekulatiivisiin investointeihin tai sijoituksiin (osakkeet, rahastot, obligaatiot, talletustodistukset)

Klubilla tulee olla kirjanpito apurahaa varten, joka käsittää kassakirjanpidon sekä tilit erilaisten kustannusten ja tulojen erottamiseen. Edelleen kaikkien tositteiden täytyy olla numeroituna ja arkistoituna. Jos on menossa useita projekteja pitää pääkirja olla niin perustettu, että projekti voidaan pitää erillään. Tilitys ja tilintarkastus

Apuraha tulee tilintarkastaa niiden sääntöjen mukaan, jotka Rotarysäätiö on määrännyt tai määrää piiriapurahalle tai maailmanlaajuiselle apurahalle yleisessä ohjeessaan Tilityksen tulee sisältää luettelon saaduista varoista ja koroista sekä kaikki tiedot, jotka viittaavat projektiin sekä saldotiedon pankista. Projektin tiliä tarkastaan pitää valita erillinen toiminnan tarkastaja Toiminnantarkastajan tulee vahvistaa, että tilitys vastaa kirjanpitomateriaalia. Tilitys ja tilintarkastus

Asiakirjat ja arkistointi RI: Kaikki materiaali tulee säilyttää vähintään viisi vuotta Suomen laki edellyttää 10 vuoden säilytysaikaa Myös kvalifiointiasiakirjat tulee arkistoida Apurahahakemukset myös tulee arkistoida Kaikki kirjeenvaihto sekä sähköisessä että kirjallisessa muodossa tulee säilyttää ja olla käytettävissä klubin jäsenille tai mahdollista Säätiön tai viranomaisten tarkastusta varten 8

9 Mikä on klubin yhteistyösopimus? (MOU)? Sopimus, joka koskee klubeja, jotka saavat erilaisia apurahoja joko Rotarysäätiöltä tai rotarypiiriltä. Edellytetään kaikilta niiltä klubeilta, jotka toteuttavat Rotarysäätiön tai piirin hankkeita. Allekirjoittamalla klubin yhteistyösopimuksen klubi vahvistaa, että se hyväksyy täyttävänsä kaikki Rotarysäätiön edellytykset koskien apurahojen hallinnointia. Samalla klubi vahvistaa noudattavansa kaikkia Säätiön antamia ohjeita ja määräyksiä Mitä tämä merkitsee meidän klubillemme?

Onko tämä vaikeaa? Rotarysäätiön toiminta uudistetaan vastaamaan yleistä hyvää hankekäytäntöä Edellyttää aiempaa pitkäjänteisempää suunnittelua Vaatii, että klubissa on henkilö, joka paneutuu asiaan On hieman työläämpi kun aiemmat DSG-apurahat Piiriltä saa apua hankkeiden valmistelussa Lisää vuoropuhelua klubien ja piirin välillä 10