Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Advertisements

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto (artesaani)
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen?
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Meillä tehdään osaajia! sasky.fi/ikata. Sastamalan koulutuskuntayhtymä/ Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos IKATA on valtakunnallisesti arvostettu,
Taito kasvaa tekijäksi.. Koulutuskeskus Sedu, Jurva Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuva- artesaani Graafisen suunnittelun koulutusohjelma / kuvallinen.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
HUIPPUOSAAMINEN UUDISTUNEISSA PERUSTEISSA - MITEN JEDUSSA SIIHEN VASTAAMME? HUIPPUOSAAMISEN TEEMAPÄIVÄ YLIVIESKA ULLA MÄNTYKANGAS
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
OPS 2016 Alakoulun valinnaiset aineet Kiviniemen ja Takkurannan koulujen valinnaisaineet sekä ohjeet valinnan suorittamiseen Wilmassa lukuvuotta
Rauman Lyseon lukio. Rauman Lyseon lukion perustehtävänä on antaa opiskelijalle laaja yleissivistys ja yleinen korkeakoulukelpoisuus. Lukio on pääväylä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Kiinnostaako tekeminen ja lukeminen? Tule ammattilukioon! 1.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Yhteisten valinnaiset opinnot Liike-elämän palvelut maaliskuu 2017
VENÄJÄN KIELI on slaavilainen kieli
Osaamisalan valintainfo
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Yhteiset valinnaiset tutkinnon osat (=VYTOT)
Liiketalouden opiskelu
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Sihteerin ammattitutkinto on uudistettu
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
Ähtärin Ahertajissa Seinäjoen Septarissa
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Paikallinen opetussuunnitelmatyö
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
SINUSSA ON POTENTIAALIA
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Avoin ammattikorkeakoulu
Kaksoistutkinto.
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä

Opintojen eteneminen: 1. moduuli 10 osp: Äidinkieli 3 osp Toinen kotimainen kieli, ruotsi 1 osp Matematiikka 1 osp Fysiikka ja kemia 2 osp Tieto- ja viestintätekniikka ja sen hyödyntäminen 1 osp Työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto 1 osp Yhteiskuntataidot 1 osp 2. moduuli 12 osp: Äidinkieli 2 osp Vieras kieli, englanti 2 osp Matematiikka 2 osp Työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto 1 osp Yrittäjyys ja yritystoiminta 1 osp Työelämätaidot 1 osp Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen, valinnainen 3 osp 3. moduuli 13 osp: Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, valinnainen 3 osp Matemaattis- luonnontieteellinen osaaminen, valinnainen 3 osp Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen, valinnainen 3 osp Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen, valinnainen 4 osp

Valinnaisuus 2. opiskeluvuonna yto-jaksolla Valitse näistä osa-alueista yksi: Toinen kotimainen kieli, ruotsi, valinnainen 3 osp Fysiikka ja kemia, valinnainen 3 osp Tieto- ja viestintätekniikka ja sen hyödyntäminen, valinnainen 3 osp Työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto, valinnainen, 3 osp Kulttuurien tuntemus 3 osp Taide ja kulttuuri 3 osp Psykologia 3 osp

Valinnaisuus 3. opiskeluvuonna yto-jaksolla Valitse jokaisesta tutkinnon osasta yksi osa-alue: (EI samaa kuin 2. opiskeluvuonna) Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 3 osp Äidinkieli / Ruotsi / Englanti Matemaattis-luonnontieteelinen osaaminen 3 osp Matematiikka / Fysiikka ja kemia / Tieto- ja viestintätekniikka Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen 3 osp Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen 4 osp Yhteiskuntataidot / Työelämätaidot / Yrittäjyys / Työkyvyn ylläpitäminen Kulttuurien tuntemus / Taide ja kulttuuri / Psykologia / Ympäristöosaaminen

HUOM! Tee valintasi Wilmassa kurssitarjottimelta jo keväällä seuraavaa lukuvuotta varten ryhmänohjaajan/opinto-ohjaajan avustuksella Valintasi on sitova! Osa-alueiden sisällöt näet Wilmasta Voit opiskella valitsemaasi osa-aluetta VAIN YHDEN KERRAN. Jos olet opiskellut 2. opiskeluvuonna valinnaisena esim. ruotsia, ET voi valita sitä enää 3. opiskeluvuonna.