KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS 23.11.2015 Raija Kuronen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdehuollon palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna AV
Advertisements

Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Hoitopaikan järjestelyt
Kaupassa käydään, tuvat siivotaan, lumet putsataan ja ollaan kaverina.
Kirsi Kiiski vanhuspalvelujohtaja Anjalankosken kaupunki
SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI PALVELUORGANISAATIO
Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2013
Ikäkeskuspäällikkö Raija Salmi
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Perusturvan tärkeimmät hankinnat
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2013 Riikka Väyrynen ja Raija Kuronen Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut
Anna-Riitta Airaksinen vs. vanhuspalvelujohtaja
Tiina Hellman Palveluseteli Laukaassa Tiina Hellman Palvelusetelit vanhusten palvelujen tulosyksikössä Tilapäinen kotihoito, jonka järjestäminen.
Tähän tarvittaessa otsikko Vanhusten lääkehoidon periaatteista Äänekosken vanhusneuvosto Tapio Tammela, ylilääkäri.
Katja Valkama Ulla Isosaari Seinistäkö se on kiinni
Avustajapalvelu kuntien avopalvelujen täydentäjänä
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2011 Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2010 Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2014
OMAISHOIDON TUKI. YLEISTÄ Laki omaishoidon tuesta /937 omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.
Sosiaalinen hyvinvointi. Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset Helsingissä % vastaavan ikäisestä väestöstä – Naisten ja miesten.
Kuntataloustilastot ja tehtäväluokkien muutokset JHS TEPA –työryhmä,
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Ikääntyminen ja ikääntyvien palvelut. Ikääntyminen ja sosiaalinen ikääntyminen  Minkä ikäinen on ikäihminen?  Mitä sosiaalinen ikääntyminen tarkoittaa?
HYVINVOINTIA JA LAATUA – vanhuspalvelulain toimeenpanohanke Voimavaralähtöinen palvelusuunnitelma Projektisuunnittelija Lahja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
DIAPANKKI: Tulokset perusterveydenhuollon avohoidon 2014 kyselystä OYS-ervan kunnille ja kuntayhtymille Kaste-hanke: Pohjoinen sote ja tuottamisen rakenteet.
Lohjan Yrittäjien hankintabrunssi to Lohjan kaupungin perusturvatoimi erikoissuunnittelija Jarkko Lämsä Lohjan PerusturvatoimiTo
Vanhus- ja vammaispalvelut HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT PALVELUT palvelupäällikkö Kirsi Oksanen PALVELUOHJAUS RUORI Ateriapalvelu Turvapalvelut Vanhusten.
PÄIVÄRINTEEN PALVELUTALO HELMI EVELIINA MAKKONEN
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Sosiaalihuollon hoitoilmoitukset Riikka Väyrynen.
Ikäihmisten palvelujen hyvän laadun ja lainmukaisen toiminnan varmistaminen Ylitarkastaja Elina Uusitalo1.
Palvelusetelin käyttö Kainuun maakunta- kuntayhtymän vanhuspalveluiden kotihoidossa Teija Seppälä sosiaaliohjaaja
Palvelusetelillä potkua palvelutuotantoon – case Jyväskylä palveluiden joustoa, elinkeinojen elinvoimaisuutta, valinnan vapautta Pekka Utriainen Apulaiskaupunginjohtaja.
Hilmo-tietoa kotihoidon tiedontuottajille Riikka Väyrynen.
Lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen (11 opp.) Vanhusten kotihoito (2 opp.) Erilaiset toimenpiteet kotihoidossa (2 opp.)
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2015
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Perusterveydenhuolto
Salon vanhuspalveluiden palvelurakenteen kehitys 2008 – 2015
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2015
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2016
Asiakkaan valinnanvapaus
ELÄMÄNPUU RY.
Hilmo -tietojen toimittaminen ja raportointi
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus Toivakka
Toivakka Ikääntyneiden palvelut
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Palvelutuotannon jakautuminen eri malleihin
Päihdetapauslaskenta 2011
Virtuaalipalvelu.
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Asiakasmaksulainsäädännön uudistaminen
Minna Lahnalampi-Lahtinen Palvelupäällikkö Hoiva-asumisen palvelut
Alueellinen apuvälinekeskus
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS Raija Kuronen

Yleisimmät puutteet / virheet Virheellinen palveluntuottajan koodi ja tarkennin Omaishoidettavilla palvelu- ja hoitosuunnitelma E Palvelu- ja hoitosuunnitelma E, käyntejä 0-3 Kaikki käynnit 0 Käynnit kotipalvelussa, vaikka yhdistetty kotihoito Käytetty sosiaalihuollon palvelualoja 5, 6, 81 ym. Tulopäivämäärä 12/2015 tai 2016 Tarkoituksenmukainen hoitopaikkakoodi 2 Mistä tuli / tarkoituksenmukainen hoitopaikka 17 Palveluala 86 / 83 päiväkäynnit 0 Vanhat laskennat mukana (Hilmo2000) Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen2

Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen3 Laskentaan tulevat mukaan henkilöt, joilla on voimassa oleva palvelu- ja hoitosuunnitelma tai jotka muuten (ilman palvelusuunnitelmaa) saavat säännöllisesti, kotipalvelua tai kotisairaanhoidon palveluja vähintään kerran viikossa (marraskuun jokaisella viikolla) on voimassa oleva palvelu- ja hoitosuunnitelma, mutta eivät saa kotiin palveluja kuten esim. omaishoidontuen saajat

Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen4 Laskentaan kuitenkaan ei oteta henkilöitä, jotka ovat laitoshoidossa tai ympärivuorokautisessa palveluasumisessa , vaikka heillä olisi ollut palvelu- ja hoitosuunnitelma voimassa saavat ei-ympärivuorokautisia asumispalveluja tai palveluasumista, vaikka heillä olisi palvelu- ja hoitosuunnitelma lastensuojelun perhetyö ei kuulu laskennan piiriin henkilökohtainen avustaja ei myöskään kuulu laskentaan

Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen5 Kotihoidon laskenta tehdään marraskuun toteutuneista käynneistä - ei tehdä, jos asiakas on sairaalassa ym ei tehdä, jos asiakas poistuu palvelun piiristä marraskuun aikana (vaikka olisi käyntejä) - kerätään kaikki marraskuun käynnit - tehdään vaikka ei ole käyntejä juuri 30.11

Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen6 Palveluala koodit 7 kotihoito (kotipalvelu tai kotisairaanhoito) laitetaan kaikille kotihoidon asiakaslaskentaan kuuluville henkilöille, lukuun ottamatta päiväsairaala hoitoatai vanhainkodin/palvelukeskuksen vanhusten päivähoitoa saaville henkilöille. 83päiväsairaalahoito (terveyskeskuksen tai sairaalan antamaa) 86vanhainkodin/palvelukeskuksen vanhusten päivä- hoito laitetaan kaikille kotona asuville vanhuksille, jotka saavat hoidollisia palveluja vanhainkodissa/ palvelukeskuksessa päiväsaikaan esim. omais- hoitajan vapaapäivän mahdollistamiseksi.

Kotipalvelun- ja kotisairaanhoidon ilmoituksen voi tehdä yhdessä tai erikseen -Ilmoituksen voi tehdä yhdessä, jos palvelut tuottaa sama organisaatio ja jos asiakkaalle on tehty yhteinen palvelu- ja hoitosuunnitelma -Ilmoitus on tehtävä erikseen, jos kotipalvelu ja kotisairaanhoito ovat eri organisaatiossa, vaikka olisikin yhteinen palvelu- ja hoitosuunnitelma (esim. kotipalvelu kunnalla ja kotisairaanhoito kuntayhtymällä) -Erikseen tehtäessä on pidettävä huoli, ettei sama käynti tule useampaan kertaan (kukin ilmoittaa vain omat käyntinsä) -Palvelualoista 83 ja 86 tehdään aina oma ilmoitus Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen7

–PalvelualaMistä tuli/Jatkohoito/ Tarkoituksenmukainen hoitopaikka 31 vanhainkotihoito13 vanhainkoti 32 vanhusten ympärivuorokautinen palveluasuminen23 vanhusten ympärivuorokautinen palv.asuminen 33 dementoituneen laitoshoito13 vanhainkoti 34 dementoituneen tehostettu eli ympärivrk. palveluasuminen23 vanhusten ympärivuorokautinen palv.asuminen 41 kehitysvammalaitos14 kehitysvammalaitos 42 autettu asuminen24 kehitysvammaisten autettu asuminen 43 ohjattu asuminen21 kotihoito/ei-ympärivuorokautinen palv.asuminen 44 tuettu asuminen21 kotihoito/ei-ympärivuorokautinen palv.asuminen 5 päihdehuollon laitoshoito15 päihdehuollon laitos 6 kuntoutuslaitos16 kuntoutuslaitos 7 kotihoito21 kotihoito/ei-ympärivuorokautinen palv.asuminen 81 palveluasuminen21 kotihoito/ei-ympärivuorokautinen palv.asuminen 82 psykiatrian asumispalveluyksikkö21 kotihoito/ei-ympärivuorokautinen palv.asuminen 84 ympärivuorokautinen palvelu asuminen alle 65-vuotiaille27 muu ympärivuorokautinen palveluasuminen 85 psykiatrian asumispalvelu, ympärivuorokautinen 27 muu ympärivuorokautinen palveluasuminen

Kotihoidon koulutus / Raija Kuronen9 Esimerkkejä: Pelkästään omaishoidontukea saavilla kaikissa käyntikohdissa on 0. Kun asiakkaalla on voimassa oleva hoito- ja palvelusuunnitelma, mutta hänellä ei ole käyntejä, täytetään kaikissa käyntikohdissa 0. Pelkästään kotipalvelua saaville täytetään kotipalvelun käynnit kohtaan käyntien määrä ja muihin kohtiin 0. Kotipalvelua sekä kotisairaanhoitoa saavilla täytetään kotipalvelun ja kotisairaanhoidon käynnit kohtiin kyseisten käyntien määrät ja yhteiskäynnit kohtaan 0. Jos käynnit eivät ole eroteltavissa täytetään kohtaan yhteiskäynnit käyntien määrä ja kotipalvelun ja kotisairaanhoidon käynnit kohtiin 0.