Villihevonen. Luokittelu Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Kunta: Eläinkunta Animalia Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Selkäjänteiset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
EVOLUUTIOTUTKIMUKSESSA sivut
Advertisements

Hirvi Alces alces On hirvieläinten heimoon kuuluva suurikokoinen nisäkäslaji, joka elää pohjoisella havumetsävyöhykkeellä Euroopassa ja läntisessä Aasiassa.
KIINANJOKIDELFIINI Lipotes vexillifer. TIETEELLINEN LUOKITTELU DOMEENI: Aitotumaiset (Eucarya) KUNTA: Eläinkunta (Animalia) PÄÄJAKSO: Selkäjänteiset (Chordata)
Puuleopard i Stiina Salminen 1A Parolan lukio Biologian kurssi Neofelis nebulosa.
Kansanterveys. Kansanterveystyö Kansanterveystyön keskeisenä tavoitteena on väestön tai sen osan terveydentilan ja hyvinvoinnin parantaminen Kansanterveyttä.
Panthera tigris corbetti
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Isopanda Ailuropoda melanoleuca.  Läheisin sukulainen on silmälasikarhu.  Tarkasta taksonomisesta luokittelusta väiteltiin vuosikymmeniä, sillä sekä.
Pienoispanda. Tämä eläin edustaa pesukarhujen perhettä. Se elää Kiinassa, Pohjois- Burmassa, Bhutanissa, Nepalissa ja Koillis-Intiassa. Se asuu vuoristoissa.
LEIJONA Panthera leo. LEIJONAN LUOKITTELU Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata Alajakso: Selkärankaiset.
Kuva sivulta: LUMIKKO.
Kunta: eläinkunta (Animalia) Pääjakso: selkäjänteiset (Chordata) Luokka: nisäkkäät (Mammalia) Lahko: petoeläimet (Carnivora) Heimo: koiraeläimet (Canidae)
Eliömaailman luokittelu jäsentää elämän monimuotoisuutta
Luokittelu Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Nilviäiset Mollusca Luokka: Simpukka Bivalvia Lahko: Unionoida Heimo: Jokihelmisimpukat Margaritiferidae.
Amanda Heiskanen 1A Parola lukio Biologia kurssi
Pajulintu. Pajulintu Pajulintu on aika pieni eläin, Sekä siro. Sen selkä puoli on vihertävä Ja vatsa puoli likaisen valkoinen.
ELIÖKUNNAT KÄYTÖSSÄ KUUDEN KUNNAN JÄRJESTELMÄ MILLÄ PERUSTEILLA ELIÖT SIJOITETAAN KUNTIIN? S RAKENTEELLINEN (solut,elimistö) SAMANKALTAISUUS,
Hämeenkylmänkukka Pulsatilla patens.
Kultapanda.
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Kultakuume Mikko ja Vili.
ITÄ-SUOMEN KUUKKELIKARTOITUKSESTA
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
Hevosen metabolinen oireyhtymä Yleistyvä elintasosairaus
Liito-orava pteromys volans
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
VARSIEVÄKALA Coelacanthiformes.
ORANKI (Pongo).
Tupakan uho ja tuho    .
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
MONIMUOTOISUUS.
Koalat Tehnyt: Mette.
Bonobo pan paniscus.
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Unikauhukohtaus (night terror)
Aasiannorsu Elephas maximus Siina Lehtinen 1A.
Tekstinhuoltoa 3.
Vompatti E-P Tarvainen.
Phoca hispida saimensis
Bird bird bird bird bird bird bird bird bird
HELMIPÖLLÖ.
-Petolintu -Selkärankainen -Maailman suurin lintu
Nuuska
Saukko Saukko on näädän sukulainen,mutta harvinaisempi rantojen asukki
NAO (Pohjois-Atlantin vaihtelut)
Vaahtera.
6.1 SELKÄRANGATTOMIEN ELINTAVAT JA MUODONVAIHDOS
KÄPYTIKKA.
Västäräkki.
LAULUJOUTSEN.
VALKOHÄNTÄPEURA.
Kosmetiikan kemiaa Aino ja Miia 9F
Tyynenmeren jätelautta
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Euroopan eläimet Anttu ja roni.
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Pestovnikov Danil, 9.luokka Koulu №17
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Pöytätennis.
I Biologia – elämän tiede
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
BI 4 Solu ja perinnöllisyys
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
Dia 1: Esittele itsesi, kerro, että olet Luonto-Liitosta ja että Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luontojärjestö.
Ajanhallinta opiskelussa
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Hukkumistapaturmat
Esityksen transkriptio:

Villihevonen

Luokittelu Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Kunta: Eläinkunta Animalia Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata Luokka: Nisäkkäät Mammalia Luokka: Nisäkkäät Mammalia Lahko: Kavioeläimet Perissodactyla Lahko: Kavioeläimet Perissodactyla Heimo: Hevoseläimet Equidae Heimo: Hevoseläimet Equidae Suku: Equus Suku: Equus Laji: ferus Laji: ferus

Uhanalaisuus Villihevonen luokitellaan erittäin uhanalaiseksi (EN) Villihevonen luokitellaan erittäin uhanalaiseksi (EN) Przewalskinhevonen eli aasian/mongolian-villihevonen on ainoa jäljellä oleva vapaana luonnossa elävä hevosrotu Przewalskinhevonen eli aasian/mongolian-villihevonen on ainoa jäljellä oleva vapaana luonnossa elävä hevosrotu Mahdollisia syitä uhanalaistumiseen: Hevonen on saaliseläin, saalistajakanta on voinut nousta Hevonen on saaliseläin, saalistajakanta on voinut nousta Elinalueita on asutettu ja ne ovat muuttuneet Elinalueita on asutettu ja ne ovat muuttuneet Australiassa on kesytetty villihevosia etteivät ne uhkaisi karjan ravinnonsaantia ja alkuperäisiä eläin- sekä kasvikantoja Australiassa on kesytetty villihevosia etteivät ne uhkaisi karjan ravinnonsaantia ja alkuperäisiä eläin- sekä kasvikantoja Przewalskinhevonen risteytyy muiden hevosten kanssa Przewalskinhevonen risteytyy muiden hevosten kanssa

Villihevoskannan suojelu Eläintarhoissa pidetään przewalskinhevosia jotta laji ei kuole sukupuuttoon Eläintarhoissa pidetään przewalskinhevosia jotta laji ei kuole sukupuuttoon Pyritään vapauttamaan luontoon (ihminen kuitenkin auttaa vähän, esimerkiksi vaativimpina talvikuukausina antamalla lisäravintoa) Pyritään vapauttamaan luontoon (ihminen kuitenkin auttaa vähän, esimerkiksi vaativimpina talvikuukausina antamalla lisäravintoa) Kiinan koillisosaan vapautetussa villihevoskannassa on jo syntynyt varsoja Kiinan koillisosaan vapautetussa villihevoskannassa on jo syntynyt varsoja

Elintapoja Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen. Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen. Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Ravinto: Kaikki hevoslajit ovat erikoistuneet ruohonsyöjiksi. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Hevosten ruoansulatusjärjestelmät voivat sulattaa huonosti sulavia ja runsaskuituisia heinäkasveja. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Heinä ja ruoho on ravintoarvoltaan köyhää, mutta villihevoset pärjäävät sillä, kunhan ravintoa on tarjolla runsaasti. Villihevoset tarvitsevat myös paljon vettä. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen. Ne voivat viettää jopa tuntia päivästä syömiseen.

Esiintymisalue: Mongolian aroilla elävä przewalskinhevonen on elänyt aina villinä, ja sen katsotaan olevan maailman ainoa aito villihevoslaji. Esiintymisalue: Mongolian aroilla elävä przewalskinhevonen on elänyt aina villinä, ja sen katsotaan olevan maailman ainoa aito villihevoslaji. Przewalskinhevosia on elänyt 1800-luvun loppuun asti myös Venäjän aroilta Kazakstaniin ja Pohjois-Kiinaan. Tämän jälkeen yksilöiden määrä on laskenut katastrofaalisesti. Przewalskinhevosia on elänyt 1800-luvun loppuun asti myös Venäjän aroilta Kazakstaniin ja Pohjois-Kiinaan. Tämän jälkeen yksilöiden määrä on laskenut katastrofaalisesti. Tämän lajin katsotaan kuolleen sukupuuttoon vapaudessa, jolloin hevosia olisi enää eläintarhoissa tai eläintarhojen kautta luontoon päästettyjä yksilöitä. Tämän lajin katsotaan kuolleen sukupuuttoon vapaudessa, jolloin hevosia olisi enää eläintarhoissa tai eläintarhojen kautta luontoon päästettyjä yksilöitä.

Viimeisin varma havainto täysin luonnonvaraisesta przewalskinhevosesta on tehty vuonna Viimeisin varma havainto täysin luonnonvaraisesta przewalskinhevosesta on tehty vuonna Viihtyvät yleensä noin metrin korkeudessa. Viihtyvät yleensä noin metrin korkeudessa. Toinen jo 1800-luvun lopulla kuollut villihevoslaji oli tarpaani. Viimeisin havainto on tehty Ukrainassa. Metsätarpaaneja esiintyi Euroopan metsäalueilla ja arotarpaaneja esiintyi itäisillä aroilla. Toinen jo 1800-luvun lopulla kuollut villihevoslaji oli tarpaani. Viimeisin havainto on tehty Ukrainassa. Metsätarpaaneja esiintyi Euroopan metsäalueilla ja arotarpaaneja esiintyi itäisillä aroilla.

Lisääntyminen Orit saavuttavat sukukypsyyden noin 1,5 vuoden iässä ja tammat noin 2,5-3,5 vuotiaina. Orit saavuttavat sukukypsyyden noin 1,5 vuoden iässä ja tammat noin 2,5-3,5 vuotiaina. Tiineydyttyään tamma kantaa varsaa noin 11 kuukautta. Tiineydyttyään tamma kantaa varsaa noin 11 kuukautta. Przewalskinhevosia oli vuoden 2014 alussa 1988 yksilöä, joista 883 oli oriita ja 1101 tammaa. Neljän hevosen sukupuolta ei laskuissa oltu määritelty. Przewalskinhevosia oli vuoden 2014 alussa 1988 yksilöä, joista 883 oli oriita ja 1101 tammaa. Neljän hevosen sukupuolta ei laskuissa oltu määritelty. Mongolian aroilla elää nykyään noin 387 vapaata villihevosta, jotka ovat polveutuneet eläintarjoista siirretyistä przewalskinhevosista. Mongolian aroilla elää nykyään noin 387 vapaata villihevosta, jotka ovat polveutuneet eläintarjoista siirretyistä przewalskinhevosista.

Merkitys ihmisen kannalta Villeinä elävien hevosten merkitys ihmiselle ei ole suuri, sillä villihevoset ovat hyvin ujoja ja pysyvät kaukana ihmisasutuksesta. Villeinä elävien hevosten merkitys ihmiselle ei ole suuri, sillä villihevoset ovat hyvin ujoja ja pysyvät kaukana ihmisasutuksesta. Przewalskinhevosia löytyy kuitenkin eläintarhoista, joissa niitä voi ihastella. Lähin przewalskinhevonen löytyy Korkeasaaresta. Przewalskinhevosia löytyy kuitenkin eläintarhoista, joissa niitä voi ihastella. Lähin przewalskinhevonen löytyy Korkeasaaresta.

Villihevosen evoluutio Eohippus Eli miljoonaa vuotta sitten Aasiassa, Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa Eli miljoonaa vuotta sitten Aasiassa, Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa Säkäkorkeus vain noin cm, lyhyet kaula ja jalat Säkäkorkeus vain noin cm, lyhyet kaula ja jalat Söi puiden lehtiä Söi puiden lehtiä Sopeutunut metsässä liikkumiseen Sopeutunut metsässä liikkumiseenOrohippus Hieman eohippusta suurempi ja hampaat kehittyivät sekä purentakyky parani Hieman eohippusta suurempi ja hampaat kehittyivät sekä purentakyky parani Epihippus ja Duchesnehippus Suunnilleen 30 miljoonaa vuotta sitten villihevosen kehitys jatkui Amerikassa sen tuhouduttua Pohjois-Euroopassa Suunnilleen 30 miljoonaa vuotta sitten villihevosen kehitys jatkui Amerikassa sen tuhouduttua Pohjois-Euroopassa

Mesohippus, Mesohippus celer ja Mesohippus westoni Ilmaston muututtua metsät vaihtuivat kuiviin aroihin ja sopeutumisen tuloksena laji kehittyi Ilmaston muututtua metsät vaihtuivat kuiviin aroihin ja sopeutumisen tuloksena laji kehittyi Säkäkorkeus noin 60cm Säkäkorkeus noin 60cm Mesohippus ei näyttänyt enää niin paljon koiralta pidempien raajojensa sekä päänsä ansiosta Mesohippus ei näyttänyt enää niin paljon koiralta pidempien raajojensa sekä päänsä ansiosta Kolmivarpainen KolmivarpainenMiohippus Taas hieman suurempi Taas hieman suurempi Noin 36 miljoonaa vuotta sitten Noin 36 miljoonaa vuotta sitten Metsä- ja aromuoto Metsä- ja aromuoto Eli rinnakkain Mesohippuksen kanssa muutamia miljoonia vuosia Eli rinnakkain Mesohippuksen kanssa muutamia miljoonia vuosiaMerychippus Metrin korkuinen Merychippus eli aroilla Metrin korkuinen Merychippus eli aroilla miljoonaa vuotta sitten miljoonaa vuotta sitten Silmät olivat kauempana takana Silmät olivat kauempana takana

Hipparion, Protohippus ja Pliohippus Hipparion, Protohippus ja Pliohippus Sopeutuneet arolle Sopeutuneet arolle Oletettavasti Pliohippus johti nykyhevoseen Oletettavasti Pliohippus johti nykyhevoseen Equus stenois ja Equus scotti Equus ferus Kehittyi evoluution tuloksena noin vuotta sitten Kehittyi evoluution tuloksena noin vuotta sitten Yksivarpainen Yksivarpainen

Lähteet: Kuvat: MI_6yIpNPLxwIVJNVyCh35rwBJ&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horse+galloping&imgrc=OcaAp4dI 93vIUM%3Ahttps:// MI_6yIpNPLxwIVJNVyCh35rwBJ&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horse+galloping&imgrc=OcaAp4dI 93vIUM%3A MI_6yIpNPLxwIVJNVyCh35rwBJ&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horse+rearing&imgrc=SPk7lwy4ok LclM%3Ahttps:// MI_6yIpNPLxwIVJNVyCh35rwBJ&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horse+rearing&imgrc=SPk7lwy4ok LclM%3A UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#imgrc=qCYXATy5KBKqjM%3Ahttps:// UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#imgrc=qCYXATy5KBKqjM%3A UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horses&imgrc=G7qw Ov0kWJMPNM%3Ahttps:// UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=wild+horses&imgrc=G7qw Ov0kWJMPNM%3A UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=przewalski%27s+horse+in +china&imgrc=fgxOOjb2-u_9LM%3Ahttps:// UoAWoVChMI_5O4yuHdxwIVq5xyCh1D1g6Q&biw=1920&bih=955#hl=en&tbm=isch&q=przewalski%27s+horse+in +china&imgrc=fgxOOjb2-u_9LM%3A xgs2MM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.mostbeautifulthings.net%25252Fwild- horses%25252F&source=iu&pf=m&fir=7nz_wjMiDqUtOM%253A%252CO0bwLzpTxgs2MM%252C_&usg=__8tM4q 9gkTeBxO0GYp4X6T1zlPsk%3D#imgrc=7nz_wjMiDqUtOM%3A&usg=__8tM4q9gkTeBxO0GYp4X6T1zlPsk%3D 11.9

viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu viitattu Video Video Ääni Ääni