Harjoittelussa Tanskassa 27.8. - 21.9.2012 Kirsi Hiltula, Laura Kosola ja Aino Lauhikari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖSSÄOPPIMISJAKSO BRNOSSA  –  Monikulttuurisen toiminnan ohjaus  Työssäoppimispaikat drop-in center Pavlac klub English kinderkarten.
Advertisements

Potpuri Pereen päiväkodissa
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Opiskelijamme Wärtsilän ja VEOn voimalaitosprojekteissa
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
S2-tiimin muistiinpanot
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
Kv.harjoittelun haasteet Learning Café Kv. kevätpäivät, Seinäjoki Sessio 15.
Usein kysyttyä.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
11/2007 CIMO Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Kansainvälinen harjoittelu.
Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu.
 Italiassa kielitaito tärkeä  vähintään perus- ja jatkokurssit käyty  Padovassa asuminen ja eläminen Suomeen verrattuna halvempaa, joten Erasmus-tuella.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Suvin Diary Suvin Diary. Sunnuntai Sunnuntai  Sunnuntai: Kun oltiin saavuttu perheisiin menimme Düsseldorfin 250 metriseen televisiotorniin ja myöhemmin.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
OPISKELIJANA MAAILMALLA
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Suomalaisena maailmalla
Suomi 2A Maanantai 15. helmikuuta 2016 North South Ladies.
Dokumentointi neuvonpitoista Suomen hallintoalue 10 marraskuuta 2015.
ITALIAVAIHTO Syksy Matkan aikataulut: SAAPUMINEN (to ): Italialaiset saapuvat Helsinki-Vantaalle Bussikuljetus Jyväskylään koululle.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
H ARJOITTELUJAKSO ULKOMAILLA Emilia Tolvanen.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
Sosionomiopiskelijat Pauliina Rekonen, Jenni Valkama, Heidi Winter.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
MAT PÅ SVENSKA / OPINTOMATKA KÖÖPENHAMINAAN
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
L ASTEN JA NUORTEN KIELELLINEN ERITYISVAIKEUS S PECIFIC LANGUAGE IMPAIRMENT SLI Petra Suonio 2012.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
TraiNet, Postitalo KTT Lauri Tuomi
Suomen kielen alkeiskurssi -k-p-t-vaihtelu: nominit
Ready, steady.... GO & GET INTERNATIONAL Kansainvälisyys on taitolaji
Kummina olet korvaamaton
TYÖHARJOITTELU.
Erasmus + KA1 Seppä in Service
Janne Lång ja Wille Kiuru
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Etsi Suomen kartta.
Vieraiden kielten opiskelusta
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Taistelu Suomesta.
A2-kieli-info.
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Turun kv-toimintamalli ja Askel Eurooppaan -hanke
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
3. luokka Lukuvuosi
MATKANI NORJAaN Reetta Karjalainen.
Bilbao, Espanja Justine Jokinen & Benjamin Sällström
Esityksen transkriptio:

Harjoittelussa Tanskassa Kirsi Hiltula, Laura Kosola ja Aino Lauhikari

Århus, Tanska Sijaitsee Jyllannin itärannikolla Sijaitsee Jyllannin itärannikolla Tanskan toiseksi suurin kaupunki Tanskan toiseksi suurin kaupunki Opiskelija kaupunki Opiskelija kaupunki Kööpenhaminaan noin 3 tuntia junalla Kööpenhaminaan noin 3 tuntia junalla Paljon pyöräilijöitä Paljon pyöräilijöitä Kaupat, varsinkin vaatekaupat huonosti auki Kaupat, varsinkin vaatekaupat huonosti auki

Keskustaa ja luvulla rakennettu tuomiokirkko Keskustaa ja luvulla rakennettu tuomiokirkko

Den gamle by, Århusin vanha kaupunki

Harjoittelu Jokainen harjoitteli eri päiväkodissa Jokainen harjoitteli eri päiväkodissa Kirsin päiväkoti: Jernurten Kirsin päiväkoti: Jernurten Lauran päiväkoti: Fjældevænget Lauran päiväkoti: Fjældevænget Ainon päiväkoti: Bulderby Ainon päiväkoti: Bulderby Lapset v. Lapset v. Ryhmissä kaiken ikäisiä lapsia Ryhmissä kaiken ikäisiä lapsia Suurin osa lapsista puhui tanskaa Suurin osa lapsista puhui tanskaa Ohjaajien kanssa kommunikointi englanniksi Ohjaajien kanssa kommunikointi englanniksi

Tanskalaisen ja suomalaisen päiväkodin eroja Tanskassa ei lämmintä ruokaa Tanskassa ei lämmintä ruokaa Tanskassa yleensä omat eväät, joko koko päiväksi tai toiselle aterialle Tanskassa yleensä omat eväät, joko koko päiväksi tai toiselle aterialle Suomessa tiukemmat rajat Suomessa tiukemmat rajat Tanskassa lapsien omatoimisuutta opetetaan enemmän Tanskassa lapsien omatoimisuutta opetetaan enemmän

Mitä opimme? Non-verbaalista viestintää Non-verbaalista viestintää Toimimista työyhteisössä englanniksi Toimimista työyhteisössä englanniksi Saimme tuntumaa siitä, miltä esimerkiksi maahanmuuttajasta voi tuntua vieraassa kulttuurissa Saimme tuntumaa siitä, miltä esimerkiksi maahanmuuttajasta voi tuntua vieraassa kulttuurissa Näimme erilaista kulttuuria Näimme erilaista kulttuuria Saimme kokemusta toisenlaisesta päiväkodista ja sen toimintatavoista Saimme kokemusta toisenlaisesta päiväkodista ja sen toimintatavoista

Harjoitteluajan yöpaikat Ensimmäinen yö hotellissa ja seuraava viikko mukavan Lenan luona maalla.

Lenan luota Zebra-hotelliin ja vihdoinkin omaan kämppään (yksi huone kolmelle) Lenan luota Zebra-hotelliin ja vihdoinkin omaan kämppään (yksi huone kolmelle)

Teimme myös viikonloppureissun Kööpenhaminaan!

Vinkkejä Meillä oli paljon ongelmia asunnon saamisessa, joten suosittelemme aina varmistamaan ennen lähtöä, että kohdemaassa on asunto odottamassa. (Meillähän sitä ei ensin ollut.) Meillä oli paljon ongelmia asunnon saamisessa, joten suosittelemme aina varmistamaan ennen lähtöä, että kohdemaassa on asunto odottamassa. (Meillähän sitä ei ensin ollut.) Kannattaa myös selvittää vaatiiko harjoittelupaikka rikosrekisteriotetta. (Laura ei meinannut päästä sen puuttumisen takia harjoittelupaikkaansa ollenkaan.) Kannattaa myös selvittää vaatiiko harjoittelupaikka rikosrekisteriotetta. (Laura ei meinannut päästä sen puuttumisen takia harjoittelupaikkaansa ollenkaan.) Eli varmista ennen lähtöä, että kaikki asiat ovat kunnossa! Eli varmista ennen lähtöä, että kaikki asiat ovat kunnossa!

Reissu oli ikimuistoinen ja siitä jäi loppujen lopuksi vaikeuksista huolimatta hyvät muistot eikä harmita yhtään, että tuli lähdettyä! Reissu oli ikimuistoinen ja siitä jäi loppujen lopuksi vaikeuksista huolimatta hyvät muistot eikä harmita yhtään, että tuli lähdettyä! Vaikka ennen harjoittelua epäilytti, miten pärjää vieraassa maassa vieraalla kielellä, hengissä kuitenkin selvittiin. Ei tarvitse olla hirveän hyvä kielitaito ja silti pystyy toimimaan. Vaikka ennen harjoittelua epäilytti, miten pärjää vieraassa maassa vieraalla kielellä, hengissä kuitenkin selvittiin. Ei tarvitse olla hirveän hyvä kielitaito ja silti pystyy toimimaan. Kannustamme kaikkia harkitsemaan ajatusta vaihtoon lähdöstä. Kannustamme kaikkia harkitsemaan ajatusta vaihtoon lähdöstä.