Suomi EU:ssa. Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely.
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan kevääksi 2010? •Leonardo da Vinci – projekti nimeltä APC 2 •apurahoja jäljellä Englantiin, Saksaan,
Kohtuullinen korvaus. •Kohtuullinen korvaus tässä yhteydessä tarkoittaa kohtuullista korvausta tekijänoikeuden siirron osalta. •Muissakin tekijänoikeudellisissa.
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Osaaminen näkyväksi ja tunnistetuksi EU-tason käytännöt ja suomalaiset sovellukset Kumppanuusfoorumi Helsinki Anni Karttunen.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Suuri ja mahtava Euroopan unioni?
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
Kylässä kehitysmaissa Kohtuuden jäljillä globaalissa Etelässä
1. Ilmastonmuutos (k) 2. Tiedonvälitys (d) 3. Euroopan integraatio (d) 4. Demokratia (k) 5. Älymanipulaatio (k) 6. Osallistuva oppiminen (d) 7. Elinkeinoelämä.
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Pohjoismaat ja Venäjän markkinat Toimitusjohtaja Leif Fagernäs Pohjola-Nordenin seminaari
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Kulutusväittämiä Elena Saarikallio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus.
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Euroopan unionin rajojen ja maahanmuuton hallinta
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Gastronomie Finlande -säätiö. Gastronomie Finlande -Säätiö Kerää varoja laaja-alaisesti suomalaisen ruokaosaamisen ja ravintola-alan tukemiseksi Kokoaa.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Haastatteluun valmistautuminen
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Talouden haasteet Johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen Suomen Pankki 1.
Suomi tarvitsee myös virolaista työvoimaa Leif Fagernäs toimitusjohtaja Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Valtioneuvoston tarjoama tuki EU-rekrytoitumiseen I Jaana Jokelainen.
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS YH 4 EU:N TOIMIELIMET.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Tulevaisuus?
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI Suomi EU:ssa. SUOMI – MALLIOPPILAS VAI KOVIS? Suomea verrattu EU:ssa luokan mallioppilaaseen Suomea verrattu EU:ssa.
2. Kansalaisten Eurooppa Kansalainen ja Eurooppa 1.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Uuden maailman ihmeet Oppikirjan tehtävien vastaukset, s. 105.
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
#ahtisaaripäivät.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
Yhteiskuntaoppi Turun Lyseon lukiossa Esa Sundbäck.
Kansalaisten Eurooppa
ASUMISPERUSTEINEN SOSIAALITURVA -Työpaja I Puhdas pöytä
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Suomen liittyminen EU:n jäseneksi
Euroopan Unionin yhteinen ulko-ja turvallisuuspolitiikka
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Eurooppalaisuus ja Euroopan unioni
Opiskelemaan tai töihin ulkomaille?
Maailmankauppa ja globalisaation periaatteet
Siirtolaisuus Tessa ja Jenna.
ARKTISET KULTTUURIT Sivut 162171
11 Suomi talvisodassa s. 80–84.
Yhteiskuntaoppi, oppitunti (Lesson) 2
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Lähtökohtana aktiivisuus
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
Matkustatko Islantiin ?
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
Megatrendit.
Kansalaisten Eurooppa
Rail Baltica – edellytys Suomen isoille liikennehankkeille
Arvioinnista arkipäivää
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Valkoinen kirja Euroopan tulevaisuudesta
Työeläkejärjestelmän myytit
SUOMI MONIKULTTUURISTUU -Siirtolaiset ja pakolaiset s
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Esityksen transkriptio:

Suomi EU:ssa

Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten turvallisuus  tukea tasapainoista taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä  vastata globalisaation haasteisiin, erityisesti Amerikan ja Aasian taloudelliseen kilpailuun Suomalaisten kannattaa olla mukana siellä, missä Euroopan yhteisistä asioista päätetään.

Miksi Suomi on mukana EU:ssa?  Suomalaisille liittyminen EU:hun oli myös turvallisuuspoliittinen valinta.  Suomen elinkeinoelämälle EU tarjoaa vapaat ja laajat markkinat.  Moni halusi näyttää, että Suomi on todella osa Eurooppaa.

EU helpottaa myös käytännön elämää:  Eurooppalainen sairaanhoitokortti takaa äkillisesti sairastuneelle EU:n kansalaiselle sairaanhoitoa kaikissa EU-maissa.  EU:n sisällä on määrätty hintakatto verkkovierailupuheluille.  Opiskelijoille on tarjolla Erasmusta, Comeniusta, Leonardo Da Vinciä eli koulutus- ja vaihto-ohjelmia.  Ajokortti kelpaa kaikissa EU-maissa. Mikä on tärkeintä EU:ssa?

 Mitä Suomen nuorin meppi eli EU-parlamentaarikko Riikka Manner pitää EU:n tärkeimpinä tehtävinä?  Mitkä sinä nostat tärkeimpien joukkoon?  Oppikirjan tehtävä 6 s.86:  Miten Suomen EU-jäsenyys on vaikuttanut eduskunnan toimintaan?