Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uuden maailman ihmeet Oppikirjan tehtävien vastaukset, s. 105.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uuden maailman ihmeet Oppikirjan tehtävien vastaukset, s. 105."— Esityksen transkriptio:

1 Uuden maailman ihmeet Oppikirjan tehtävien vastaukset, s. 105

2 1. Miksi juuri Eurooppa oli alue, josta lähdettiin löytöretkille? Arabien valloitukset katkaisivat vanhan kauppareitin Kaukoitään. Kauppiailla syntyi halu löytää suora merireitti Aasiaan. Rikastuvat hovit halusivat hallita uusia kauppareittejä ja rikkauksia. Tekniset edellytykset mahdollistivat avomeripurjehduksen. Arabeilla ja kiinalaisilla olisi ollut samat mahdollisuudet löytöretkiin, mutta heiltä puuttui siihen halu.

3 2. Mitä oli kolumbiaaninen vaihto? Eläinten, kasvien ja sairauksien kuljettaminen ja kulkeutuminen Euroopasta Amerikkaan ja toisinpäin, mistä seurasi muutoksia väestörakenteeseen, ekosysteemiin ja elämäntapaan.

4 3. Millaisia vaikutuksia eurooppalaisten tulolla oli Amerikan a) väestörakenteeseen Latinalaisen Amerikan alkuperäisväestön väkiluku romahti. Afrikasta tuoduista orjista muodostui oma väestöryhmänsä. Eurooppalainen siirtolaisuus muodosti Amerikkaan kokonaan uuden väestöpohjan. b) kaupankäyntiin Eurooppalaisten tuomat uudet kasvit ja eläimet loivat uudenlaista kaupankäyntiä: lihakarjatalous, viljatalous, kahvin ja viinin tuotanto. c) elämäntapaan Alkuperäiskansojen elämäntapa tuhoutui. Eurooppalaiset toivat valloittamilleen alueille omat uskontonsa, tapansa, kielensä, tekniikkansa ja yhteiskunta- ja talousjärjestelmänsä.


Lataa ppt "Uuden maailman ihmeet Oppikirjan tehtävien vastaukset, s. 105."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google