Tarhapaikkojen rekisteröinti Eviralle Tuula Lehtonen SML:n Talvipäivät 30.1.2016 Tampere.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Advertisements

Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Karhut mehiläistarhojen ongelmana
INTRA.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Oikeus hoivaan ? Perusoikeusseminaari Laura Kalliomaa-Puha.
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Helsingin seudun kuntien lupaohjeet mehiläispesien sijoittelusta Tiedustelu suoritettu maaliskuussa 2011.
Kasvihuonetuki 2014 Ohje hakijalle
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turun lääninhallituksen auditorio Osastonjohtaja Maria Teirikko.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Karhut mehiläistarhojen ongelmana
Katri Klingberg Toimijan ABC
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kesäkoulun tuntiopetus Opettajat palauttavat allekirjoitetun palkkiolaskulomakkeen Satu Lassilalle tarkastettavaksi. Satu Lassila.
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Valmennuslaskut - ja seurantatiedot Sinikka Nieminen Huki-projektisihteeri Skills Finland ry.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston auditorio
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
TOP ja Näytöt kirjaaminen Wilmassa opas wilma.tampere.fi Tuula Tiainen ja Arja-Leena Pöri päivitetty
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Ajankohtaista lammas- ja vuohipalkkiosta + pohjoisen kotieläintuen uuhi- ja kuttutuet Tampere Marika Lehtinen,
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Heli Varpula Maaseutuasiamies YTA Huittinen
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
ASPA-ryhmän kuulumiset
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Osaamisen näytön prosessi
Uudet tietotuotemäärittelyt Inspire liitteet II&III
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Mehiläistarhaus Suomessa H.V..
Korvaavuuden, sisällyttämisen ja vapautuksen prosessi
Apurahan maksu maksuosoituksena
Sponsorointi Ohjeistus urheiluseuran kannattajien rekisteröitymisestä sponsorointiin
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Luomuasetuksen uudistus Evira
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Pk-vientihanke pähkinänkuoressa
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Mehiläistalous Suomessa
If Yrityskansio Työtapaturmista ilmoittaminen
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Opintopolku-info
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Esityksen transkriptio:

Tarhapaikkojen rekisteröinti Eviralle Tuula Lehtonen SML:n Talvipäivät Tampere

Mehiläispesien ja tarhaajan rekisteröinti Evira vaatinut rekisteröintiä vuodesta 2012: Mehiläistarhaajan rekisteröityminen eläintenpitäjäksi Mehiläistarhojen pitopaikkojen rekisteröinti (kaikki tarhat rekisteröidään) ”Ennen ensimmäisten mehiläisten hankkimista on tehtävä ilmoittautuminen kunnan maataloustoimistoon eläinten pitäjäksi. Uudet tarhapaikat on ilmoitettava aina ennen niiden käyttöönottamista. Tarhojen lopettaminen tai mehiläishoidosta luopuminen ilmoitettava 30 vuorokauden kuluessa.”

Rekisteri viranomaisten käyttöön

Pesätuki edellyttää jatkossa rekisteröitymistä! Rekisteröitymättä jääneille ei ole aiemmin ollut sanktiota mutta: Vuonna 2016 tarhaajan ja pesäpaikkojen on oltava rekisterissä, jotta voi saada pesätukea

Perustuu maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista annettuun lakiin ”Tukea ei makseta jos tarhaaja ei ole noudattanut mitä eläintunnistusjärjestelmässä annetussa laissa (238/2010 (ja sen nojalla annetuissa säädöksissä mehiläisistä säädetään” HUOM! Tarhapaikat on rekisteröitävä, vaikka ei olisi oikeutettu/ei hakisi pesätukea

Vuonna 2016 tarhaajan ja pesäpaikkojen on oltava rekisterissä, jotta voi saada pesätukea Pesätuen hakulomakkeeseen tulee muistutus velvollisuudesta Rekisteröintipaperit tulee jättää viranomaiselle ennen pesätuen haun loppua  tarhaaja on tällön täyttänyt oman velvollisuutensa

Mitä teen??

Lomakkeisiin tarvittavat tiedot Tarhaajan tiedot lomakkeen ohjeiden mukaan Eniten ongelmia aiheuttavat koordinaattien etsiminen  Sieltä voi hakea osoitteen tai kartan perusteella koordinaatit Koordinaatit pitää muuttaa sivustolla muotoon KKJ:n yhtenäiskoordinaatisto (kohdassa ”muunna”)

Lomakkeet toimitetaan oman kunnan maaseutusihteerille Lähetetään oman kunnan maaseutusihteerille  lähettää tarhaajalle tositteen käsittelyn jälkeen Eläinten pitäjän rekisteröinti/muutoslomake Pitopaikan rekisteröinti/muutoslomake Pitopaikkaluettelo (jos paljon tarhapaikkoja) eläinten pitopaikan rekisteröinti- ja muutosilmoitus.doceläinten pitopaikan rekisteröinti- ja muutosilmoitus.doc (214 kB) eläintenpitäjän rekisteröinti ja muutosilmoitus.doceläintenpitäjän rekisteröinti ja muutosilmoitus.doc (99 kB) pitopaikkaluetteloilmoitus.docpitopaikkaluetteloilmoitus.doc (92 kB)

Lopuksi Kuntia tiedotetaan pesätukiasiasta, jotta lomakkeet eivät jäisi seisomaan viranomaisten pöydille  tarhaajan ei tule kärsiä rekisteriöinnistä hakiessa pesätukea Halutaan myös sähköinen lomake. Lomake Eviran vastuulla, ei ole tulossa ihan lähiaikoina Lomakkeet ovat kankeita ja vievät aikaa suurilta tarhaajilta, mutta ne ovat täytettävissä Apua saa tarvittaessa! tai liiton toimistolta

Lisätietoja ja lomakkeet Lomakkeet SML:n sivuilla velvollisuudet-/ velvollisuudet-/ Lomakkeet Eviran sivuilla: ys+ja+hyvinvointi++tuonti+ja+vienti+seka+merkitseminen+ja+rekisterointi/ ys+ja+hyvinvointi++tuonti+ja+vienti+seka+merkitseminen+ja+rekisterointi/